به گزارش خبرنگار مهر، برنامه اشتغال روستایی و عشایری از سال ۹۶ با مجوز از رهبری برای دریافت ۱.۵ میلیارد دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار گرفت و این برنامه پس از ارائه لایحه از سوی دولت و تصویب در مجلس شورای اسلامی از اواخر سال ۹۶ رسماً عملیاتی شد.
در قالب برنامه اشتغال روستایی علاوه بر اختصاص معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی، ۴ بانک عامل کشاورزی، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و پست بانک به عنوان بانکهای عامل مجری این طرح مکلف شدند به تناسب منابع تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی، نسبت به تأمین منابع برای اجرای این برنامه اقدام کنند.
بر این اساس به تناسب افزایش قیمت ارز، معادل ریالی منابع اشتغال روستایی و عشایری نیز افزایش یافت به طوری که در مجموع حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان با تلفیق منابع داخلی بانکها برای اجرای این طرح اشتغالی اختصاص مییابد.
بر اساس این گزارش، از مجموع حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبارات این طرح، تاکنون ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبارات به ۴ بانک عامل این طرح برای پرداخت تسهیلات ابلاغ شده است.
کارنامه دو ساله اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری نشان میدهد که تاکنون بیش از ۱۶۸ هزار طرح توجیهی کسب و کار از سوی متقاضیان به سامانه کارا (سامانه ثبت تقاضای تسهیلات اشتغال) ارائه شده است که از این میزان پس از بررسی طرحها توسط کارگروههای ملی، استانی و همچنین بانکها در نهایت تاکنون حدود ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ طرح به ارزش حدود ۱۱ هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان تأیید و مصوب شده است. از بین طرحهای تأیید شده، تاکنون تسهیلات حدود ۱۲۶ هزار طرح طی دو سال گذشته از سوی ۴ بانک عامل پرداخت شده است.
بر اساس آنچه که صاحبان مشاغل در زمان ارائه طرح توجیهی خود ابراز کردند در مجموع این ۱۲۶ هزار واحد کسب و کار مشمول دریافت تسهیلات باید برای ۲۴۱ هزار و ۸۰۰ نفر اشتغالزایی کنند که البته اخیراً عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار از ایجاد ۱۹۷ هزار شغل در قالب اجرای برنامه اشتغال روستایی طی حدود ۲ سال گذشته خبر داد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا اشتغال تعهد شده ایجاد نشده است گفت: بسیاری از این کسب و کارها در مرحله رشد و توسعه قرار دارند و پس از تکمیل ظرفیت و فعالیت با ظرفیت کامل به اشتغال تعهد شده خواهند رسید.
بر اساس این گزارش، در مجموع ۱۲۶ هزار کسب و کار روستایی دریافت کننده تسهیلات اشتغال روستایی حدود ۱۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند؛ همچنین از مجموع اعتبارات ابلاغ شده به بانکهای عامل تاکنون ۸۱ درصد از این اعتبارات در قالب برنامه اشتغال روستایی و عشایری به صاحبان مشاغل و کسب و کارهای دارای طرحهای توجیهی پرداخت شده است.
برنامه تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری با اولویت پرداخت تسهیلات و تأمین سرمایه در گردش کسب و کارهای موجود در مناطق مرزی، عشایری و روستایی و همچنین ایجاد مشاغل جدید در این مناطق در دستور کار قرار گرفت.
نظر شما