به گزارش خبرنگار مهر، فرج کمیجانی رئیس ستاد شورای ائتلاف اصلاح طلبان (ائتلاف برای ایران) در نشست خبری صبح امروز (چهارشنبه) ائتلاف متبوع خود که در محل خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: جمع اصلاح طلبان از یک سال پیش برای برگزاری انتخابات باشکوه شورایی تحت عنوان شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی تشکیل دادند، با تشکیل جلسات متعدد و تبیین شاخصها، برنامه کاملی را برای مجلس دهم تدوین کردیم.
وی افزود: اما بعد از اعلام نتایج تأیید صلاحیتها مشخص شد که ۲۱ حزب کاندیدا ندارند. بنابراین پس از تشکیل جلسات مکرر تصمیم گرفته شد که ذیل نام شورای عالی سیاست گذاری لیستی منتشر نشود.
فرج کمیجانی همچنین گفت: با این حال در شورا تصمیم بر آن شد احزابی که کاندیدا دارند اجازه داشته باشند که به صورت مستقل یا ائتلافی لیست انتخاباتی داشته باشند.
وی ادامه داد: در این راستا ۸ حزب اصلاح طلب تصمیم گرفتند که یک لیست ائتلافی با عنوان «ائتلاف برای ایران» منتشر کنند.
رئیس ستاد شورای ائتلاف اصلاح طلبان با اشاره به برنامههای شورای عالی سیاست گذاری گفت: با برنامههایی که خودمان داشتیم، دیروز برنامه کامل ائتلاف برای مجلس آینده را منتشر کردیم. ۹۰ نفر از چهرههای تأیید صلاحیت شده اصلاح طلب در تهران به ما مراجعه کردند و با توجه به کمیسیونهای تخصصی مجلس افرادی را از میان این ۹۰ نفر انتخاب کردیم و لیست فعلی ما یک لیست کاملاً اصلاح طلبانه است.
وی افزود: از همه اصلاح طلبان میخواهم که در روز انتخابات از این لیست اصلاح طلب حمایت کنند و پای صندوقهای رأی بیایند.
کمیجانی در پاسخ به این سوال که رئیس دولت اصلاحات از کدام لیست اصلاح طلبان حمایت خواهد کرد گفت: اتحاد، وحدت و انسجام مجموعه اصلاح طلبی برای آقای خاتمی بسیار مهم است و چون در انتخابات پیش رو برخی از احزاب اصلاح طلب لیست ندارند، فکر میکنم از هیچ لیستی حمایت نمیکنند. اما قطعاً ترکیبی از دو لیست کارگزاران و ائتلاف اصلاح طلبان را انتخاب خواهند کرد و حدس ما این است که بیشتر افراد را از لیست ما انتخاب خواهند کرد.
وی افزود: خاتمی پیش از این هم اعلام کرده که قطعاً در انتخابات شرکت خواهد کرد و تحریم انتخابات کاملاً بی معنی است و از مردم دعوت کردند که به پای صندوقهای رأی بیایند تا انتخابات باشکوهی داشته باشیم.
رئیس ستاد انتخابات ائتلاف اصلاح طلبان درپاسخ به خبرنگار مهر درباره انتقاد چهرههای شاخص اصلاح طلبان از عملکرد فراکسیون امید هم گفت: فراکسیون امید با وجود اینکه بیش از ۱۰۰ نفر عضو نداشت از نگاه اصلاح طلبان عملکرد بسیار قابل قبولی داشته است، به همین خاطر افرادی که در این کمیسیون حضور دارند برای انتخابات پیش رو نیز در لیست ائتلاف قرار گرفته اند.
در این نشست، نیشابوری معاون ستاد ائتلاف اصلاح طلبان نیز حضور داشت که در واکنش به این سوال گفت: اگر انتقادی نسبت به فراکسیون امید وجود دارد به این خاطر است که سقف انتظارات اصلاح طلبان از این فراکسیون بسیار بالاست.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که سبب شد فراکسیون امید نتواند عملکرد خوبی داشته باشد، عدم همگرایی میان اعضای فراکسیون بود. تعداد زیادی از نامزدها در رقابتهای انتخاباتی ادعای اصلاح طلبی داشتند و وقتی وارد مجلس شدند این ادعا را کنار گذاشتند و به تعهدات فراکسیونی خود عمل نکردند و در نهایت فراکسیون امید را تنها گذاشتند و این تنهایی باعث شد که این فراکسیون مورد انتقاد قرار بگیرد.
نیشابوری درباره دلایل دولیستی شدن اصلاح طلبان در انتخابات نیز گفت: به هر حال تفاوت دیدگاه وجود دارد و چون احزاب به تنهایی وارد شدند و تصمیم گیری با جبهه اصلاح طلبان نبود، این اتفاق افتاد. این حق طبیعی احزاب است که برای سرنوشت خود تصمیم گیری کنند و ما در قالب ۸ حزب اصلاح طلب توافق کردیم که لیست مشترک داشته باشیم.
وی افزود: کارگزاران هم سلیقه خودش را داشت و فکر کرد که فرصت خوبی است برای اینکه برخی اعضای خود را به جامعه معرفی کند، بنابراین تصمیم گرفت لیست مستقل منتشر کند.
نظر شما