به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرس اسوسیشن، محققان در بیمارستان کودکان بوستون یک جایگزین دریچه قلب ابداع کرده اند که طی گذر زمان به عنوان بخشی از بدن رشد می کند. به گفته آنها این گامی بزرگ در راستای توسعه پروتزهای دریچه قلب است.
این دستاورد بدان معناست که دیگر لازم نیست کودکان مبتلا به بیماری های قلبی مادرزادی چند بار عمل جراحی برای تعویض دریچه قلب انجام دهند.
در پژوهش جدید دریچه قلب مصنوعی در بدن بره ها قرار گرفت و به مدت ۱۰ هفته در بدن آنها ماند. محققان معتقدند هرچند به تحقیقات بیشتری نیاز است تا طراحی این پروتز تایید شود، اما این دریچه قلب مصنوعی نسبت به دریچه های مصنوعی فعلی که اندازه آنها ثابت است و رشد نمی کند، بهتر هستند.به گفته محققان بیمارستان کودکان بوستون، این دریچه پس از آنکه در بدن کودک بیمار قرار گیرد تا بزرگسالی در مکان خود می ماند.
در این روش سوفی هافربرت و همکارانش با الهام از دریچه در رگ های انسان، یک دریچه قلب مصنوعی ساختند که منقبض و منبسط می شود تا تغییرات جریان خون را کنترل کند.
طی این پژوهش دریچه قلب مصنوعی مذکور در بدن ۴ بره و ۴ گوسفند قرار گرفت. این پروتز در بدن گوسفندها عملکرد خوبی داشت و جریان خون را کنترل کرد. در آزمایشی جداگانه دریچه قلب مصنوعی جدید در بدن ۷ بره قرار گرفت و به مدت ۱۰ هفته بدون ایجاد هیچ گونه جراحت یا تورم باقی ماند.
البته دانشمندان هشدار می دهند مطالعات طولانی تر روی حیوانات باید انجام شود تا عمر این دریچه و تاثیر آن برقلب بررسی شود.
نظر شما