۱۹ اسفند ۱۳۹۸، ۷:۵۸

مهر گزارش می دهد؛

فعالیت آتش نشانان اهوازی در ۲ جبهه/ شب ها مبارزه با کرونا

فعالیت آتش نشانان اهوازی در ۲ جبهه/ شب ها مبارزه با کرونا

اهواز - در این روزهای مبارزه با ویروس کرونا، آتش‌نشانان اهوازی در دو شیفت یکی برای «آماده‌باش حوادث» و دیگری برای «ضدعفونی مناطق مختلف شهر» فعالیت می کنند.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها- کوثر کریمی: آتش‌نشانان اقدامات مختلفی را برای مقابله با آتش‌سوزی انجام می‌دهند که از آن جمله می‌توان به خاموش کردن آتش به وسیله آب، کپسول و خارج کردن دود حاصل از آتش‌سوزی اشاره کرد.

آنها با داشتن انواع مهارت‌های اطفای حریق و همچنین عملیات امداد و نجات علاوه بر حضور در آتش‌سوزی در دیگر سوانح و حوادث مختلف را نیز برعهده دارند؛ آموزش مسائل مرتبط با ایمنی به مردم نیز از جمله اقداماتی است که آتش‌نشانان در شرایط عادی انجام می‌دهند.

هرجایی که حریق باشد، فردی در معدن، آسانسور و ارتفاع محبوس شود، حتی در مواقع دچار مسمومیت شدن (ناشی از انتشار دود) خفگی و یا زیر آوار ماندن افراد، این آتش‌نشانان هستند که برای نجات مردم در صحنه حاضر می‌شوند.

آتش‌نشانان باید شعله‌های سرکش حریق‌های متعدد را مهار کنند و بعد هم جان مردم سالم را از دل آتش بیرون بیاورند؛ زمانی که مردم جان می‌دهند، بر آنها سخت می‌گذرد و بدتر از آن هم روزی که در عملیاتی شاهد جان باختن همکاران خود هستند.

اما برای آنها خیلی شیرین است زمانی که زیر خروارها دود و شعله آتش زندگی را بیرون آورده و به ساختمان دود گرفته سیاه، دنیایی از امید را طعنه بزنند؛ آنها همچون سربازان همیشه حاضر در میدان نبرد، شب‌ها پاسبانی می‌دهند تا امید شهروندان با یک آتش نارنجی به خاکستری رنگ تبدیل نشود.

آتش‌نشانان اهوازی اما طی چند ماه اخیر علاوه بر حضور در حوادث و حریق‌های مختلف ولی در بحران پس‌زدگی فاضلاب اهواز، اعتراضات گرانی بنزین و این روزها برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا نیز خدمات‌رسانی‌های شبانه‌روزی داشته‌اند.

در این روزهای مبارزه با ویروس کرونا آتش‌نشانان اهوازی در دو شیفت یکی برای «آماده‌باش حوادث» و دیگری برای «ضدعفونی مناطق مختلف شهر» فعالیت می‌کنند.

ساعت از ۱۱ شب گذشته و با سیاهی ابرها و به وقت چشمک زدن ستاره‌ها در آسمان، رنگ شهر هم رو به تاریکی می‌رود ولی در آتش‌نشانی اهواز خبری از تاریکی و تعطیلی نیست؛ همه مأموران آتش‌نشانی در رده‌های مختلف با وجود اینکه از صبح تا عصر در محل کار خود حضور داشته‌اند، بامدادان نیز سرکار آمده‌اند تا به جنگ با ویروس کرونا بروند.

هر مأمور با عینک، کلاه، دستکش و بارانی کنار دیگر همکارانش به خط شده تا فرمان شروع عملیات را دریافت کند؛ پس از صدور این فرمان نیز همه به سمت مناطق مختلف شهر اهواز از جمله محله‌های مرکزی (خیابان‌های امام، نادری، طالقانی) حرکت می‌کنند تا کار ضدعفونی معابر و خیابان‌ها را به وسیله محلول‌های مختلف از جمله آب ژاول، آب صابون و یا آب و الکل انجام دهند.

تقدیر را به تأخیر می‌اندازیم

جوان است و امید به آینده در چشم‌هایش موج می‌زند، این روزها که بسیاری از افراد در خانه‌های خود مانده‌اند تا ویروسی مولکولی به آنها هجمه‌ای وارد نکند، او آمده تا به جنگ با این «ریز جثه» برود.

امید جلیلی با یک سال سابقه کار و ۲۹ سال سن که به عنوان یک آتش‌نشان در خط مقدم مبارزه با کرونا فعالیت می‌کند، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: ما آتش‌نشان‌ها شغلمان ایجاب می‌کند که در همه حوادث در کنار مردم باشیم؛ مثلاً هرکجا که آتش‌سوزی یا انفجار گازی رخ داده باشد، باید به محل حادثه اعزام و جان مردم را نجات دهیم.

او ادامه می‌دهد: درست است که توانایی تغییر سرنوشت آدم‌ها را نداریم اما می‌توانیم با «اقدامات مقابله‌ای» تقدیر را به تأخیر بیندازیم.

این آتش‌نشان جوان یادآور می‌شود: طی چند روز اخیر برای شکست کرونا شبانه‌روز در حال فعالیت هستیم و با ماشین‌های آتش‌نشانی کار ضدعفونی کردن معابر را انجام می‌دهیم.

امسال باید بازنشسته می‌شد و این روزها را در کنار خانواده و در خانه‌اش سپری می‌کرد ولی همچنان پا به کار ایستاده است تا ضمن خدمات‌رسانی‌های عاشقانه خود نسبت به انتقال تجارب سال‌ها فعالیتش به جوانان نیز گامی موفقیت‌آمیز بردارد.

سیل و کرونا مانع بازنشستگی

موهای سپید بسیارش نشان می‌دهد که چند سال سخت کار کرده و استرس شغل آتش‌نشانی در سلول به سلول صورتش فریاد می‌زند؛ مشغول پوشیدن دستکش‌ها شده بود تا برای اعزام به عملیات ضدعفونی معابر و خیابان‌های مناطق مختلف شهر اهواز آماده شود.

کیانوش فرهادی با ۴۵ سال سن و ۲۳ سال سابقه آتش‌نشانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: وظیفه خود را دانستم تا در کنار انجام وظیفه اطفای حریق در این مرحله ضدعفونی کردن معابر با استفاده از تجهیزات موجود به منظور فراهم شدن محیط بهداشتی برای مردم نیز حضور داشته باشم.

این آتش‌نشان کهنه‌کار در واکنش به اینکه از ویروس کرونا نمی ترسد، می‌گوید: در طول مدت ۲۳ سال سابقه کاری به عملیات‌های بسیاری (شاید بیش از ۲۰۰ عملیات) اعزام شدم و هر بار بدون ترس از حادثه تنها با تمرکز بر نجات جان مردم و امیدبخشی به خانواده‌های آسیب‌دیده تمام تلاش خود را به کار گرفتم تا عملیات به شکل مطلوبی به پایان برسد.

او در واکنش به اینکه این روزها باید خانه‌نشین و دوران بازنشستگی خود را طی کند، یادآور می‌شود: امسال به دلیل بروز بحران‌هایی مانند سیل و ویروس کرونا که در استان خوزستان با آن روبه‌رو هستیم، کارهای بازنشستگی را انجام ندادم چون وظیفه خودم را می‌دانستم که در این حوادث نیز به عنوان آتش‌نشان در کنار مردم باشم.

آتش‌نشانان پیشتاز در حوادث

روبه روی دیگر همکارش ایستاده است تا ماسک شیمیایی را روی صورتش نصب و آماده اعزام به عملیات شود.

احسان نریمیسا با ۳۵ سال سن و چهار سال سابقه کار آتش‌نشانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: آتش‌نشانان همیشه در حوادث پیشتاز و در خط مقدم فعالیت می‌کنند؛ این روزها هم مانند خیلی از بحران‌هایی که در شهر اهواز پشت سر گذاشتیم، پای‌کار هستیم تا سایه کرونا از سر کشور و این شهر دور شود.

او با تأکید بر اینکه اصلاً از کرونا نمی ترسد، ادامه می‌دهد: هر اتفاقی که رخ بدهد، بدون ترس و در نظر گرفتن آسیب فردی با عشق به کار خود برای مردم فعالیت می‌کنیم.

این آتش‌نشان جوان در پایان می‌گوید: از مردم درخواست می‌کنیم تا جایی که می‌توانند در خانه‌های خود بمانند و حتماً به نکات بهداشتی اعلامی از سوی وزارت بهداشت عمل کنند.

عشق به کار و بی‌تفاوتی برای بازنشستگی

با وجود سابقه بسیاری که دارد اما انرژی بی‌اندازه‌اش باعث شده تا بازنشسته نشود و به کار خود عاشقانه ادامه بدهد.

رضا باورصاد با ۴۷ سال سن و ۲۴ سال سابقه کار آتش‌نشانی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: بازنشستگی در این شغل با ۲۰ سال سابقه کار است اما من به دلیل علاقه به شغل آتش‌نشانی همچنان در حال فعالیت هستم.

او با اشاره به اینکه همچون هر حادثه دیگری که شاید آتش‌نشانان جان خود را از دست بدهند، آماده فداکاری است، ادامه می‌دهد: هر شب معابر را ضدعفونی می‌کنیم تا اگر کسی مجبور به بیرون آمدن از منزل خود می‌شود، معابر نیز امن باشد.

این آتش‌نشان باسابقه در پایان از مردم درخواست می‌کند که فقط برای کارهای ضروری آن هم با دستکش و ماسک از خانه خارج شوند.

ضدعفونی مناطق مختلف اهواز

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: مناطق حساس و اماکن عمومی را شاید بیش از چهار بار پوشش دادیم و همچنین بازارها را بیشتر از دیگر نقاط ضدعفونی کردیم.

ابراهیم قنبری ادامه می‌دهد: به خصوص بازار عامری، کیان، عبدالحمید، بنکداران، آهن‌فروش‌ها، پردیس، بازارچه‌های مشاغل و حصیرآباد را بارها ضدعفونی کردیم چون تردد مردم روزانه در این نقاط بیشتر از سایر نقاط شهر است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز تصریح می‌کند: به بیمارستان‌ها نیز نگاه ویژه‌ای داریم؛ به خصوص بیمارستان‌های رازی، امام، مهر، آریا، سینا، گلستان و امیرالمؤمنین چون کار درمان بیماران را انجام می‌دهند.

قنبری یادآور می‌شود: تاکنون بیش از ۱۰۰ منطقه در شهر اهواز از جمله عامری، حصیرآباد، باهنر، کوی شهروندان، کمپلو، کیانپارس، آسیاباد، پادادشهر، آخرآسفالت، مسیر اصلی کوت عبدالله، هسته مرکزی شهر، شهرک دانشگاه، کوی مدرس، لشکرآباد، خروسی، ملاشیه، گلستان و شهرک برق ضدعفونی شده‌اند.

وی می‌گوید: ضدعفونی مناطق کم برخوردار شامل کوی علی‌آباد، کوی زویه، کوی عین دو، کوی سیاحی، کوی سلیم‌آباد، ملاشیه، کوی مشعلی و کوی علوی را نیز انجام دادیم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز بیان می‌کند: با توجه به مراجعه روزانه شهروندان به دستگاه‌های مختلف نیز کار ضدعفونی در سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف دولتی، کلانتری‌ها، ورزشگاه فولاد آرنا و آرمستان ها انجام شده است.

قنبری بیان می‌کند: سایر اماکن از جمله پارک‌ها، عابر بانک‌ها، داروخانه‌ها، سینماها، نواحی بسیج، برخی مساجد و استخرهای مختلف را نیز ضدعفونی کرده‌ایم.

وی می ادامه می‌دهد: همچنین پایانه‌های غرب اتوبوس‌رانی که ۴۰ درصد مسافران شهری در این پایانه تردد دارند، نیز بیش از سه بار ضدعفونی شده است.

مدیرعامل آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اعلام می‌کند: طی چند شبانه‌روز گذشته بیش از ۲۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده برای ضدعفونی اماکن مختلف در شهر اهواز استفاده شده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز در پایان می‌گوید: ۲۲۰ نفر از نیروهای سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز به همراه ۲۰ دستگاه مختلف شامل وانت نیسان، تانکر پشتیبان، خودروی واکنش سریع، خودروی مه پاش و موتورسیکلت مجهز به IFT کار ضدعفونی معابر را در بیش از ۸۰ درصد مناطق اهواز انجام داده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، ساعت از سه بامداد گذشته و آتش‌نشانان همچنان مشغول کار هستند، از مردم نیز انتظار می‌رود تا به زحمات این فرشتگان بی نام و نشان توجه داشته باشند و از مراجعه‌های غیرضروری خود به مناطق مختلف اجتناب کنند.

کد خبر 4872843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha