۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۲:۰۳

شبکه ریلی ایران به پاکستان متصل می‌شود

شبکه ریلی ایران به پاکستان متصل می‌شود

وزیران راه و ترابری جمهوری اسلا‌می ایران و راه آهن پاکستان موافقت‌نامه همکاری در زمینه حمل ونقل ریلی و اتصال خطوط ریلی دو کشور به یکدیگر امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شیخ احمد رشید وزیر راه‌آهن پاکستان و محمد رحمتی وزیر راه و ترابری کشورمان چهارشنبه شب موافقت‌نامه ای امضا کردند که بر اساس آن، تا سال آینده جمهوری سلامی ایران و پاکستان از طریق خطوط ریلی به هم متصل خواهند شد .

ارزش این سرمایه گذاری 200 میلیون دلار و محل اتصال خطوط راه آهن دو کشور منطقه کویته در پاکستان و تفتان در ایران خواهد بود. همچنین قراراست وزارت راه آهن پاکستان برای خرید واگن از جمهوری اسلامی ایران اقدام ‌کند.

محمد رحمتی وزیر راه و ترابری ایران با تأکید بر مشترکات فرهنگی - تاریخی دو کشور تصریح کرد: علاقه مندی گسترده ای برای توسعه روابط بین ایران و پاکستان وجود دارد.

وی با اشاره به سفر مقامات دو کشور و تأکید عزم جدی مسئولان بر توسعه روابط، بیان داشت: مهمترین وجه گسترش روابط تجاری دو کشور، توسعه همکاری ها در زمینه حمل و نقل است.

به گفته وزیر راه و ترابری ایران، راه‌آهن کویته - تفتان حدود ‪۲۰۰‬ میلیون دلار هزینه دارد که با مساعدت ایران و از طریق فاینانس احداث می‌شود.

وی گفت: براساس موافقت‌نامه‌ای که بین ایران و پاکستان به امضا رسید، مقرر شد دو طرف همکاری‌های خود را در زمینه حمل و نقل ریلی و اتصال خطوط ریلی گسترش دهند.

رحمتی بر گسترش همکاری دو کشور ایران و پاکستان تاکید کرد و گفت: در حال حاضر همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور بسیار اندک است که باید تلاش کرد این همکاری‌ها افزایش یابد.

وی افزود: با امضای این موافقت‌نامه همکاری‌های آموزشی در زمینه راه‌آهن و حمل بار و مسافر بین ایران و پاکستان گسترش می‌یابد، همچنین ایران در زمینه حمل مسافر در مسیر زاهدان - کویته پیشنهاداتی را به طرف پاکستانی ارائه کرده است.

شیخ احمد رشید وزیر راه آهن پاکستان نیز بر گسترش روابط کشورهای اسلامی تأکید و خاطرنشان کرد: راه آهن پاکستان هم اکنون به هند وصل شده است و در آینده به چین نیز متصل می شود.

وی ادامه داد: با اتصال راه آهن دو کشور حجاج پاکستانی از طریق ایران سفر خواهند کرد و این موجب کم شدن هزینه ها می شود.

وزیر راه آهن پاکستان اعلام کرد: پاکستان به 10 هزار واگن تجاری نیاز دارد که شرکت واگن پارس می تواند در این زمینه همکاری داشته باشد و ما علاقه مند به استفاده از دانش فنی ایران در زمینة راه آهن هستیم.

کد خبر 487773

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha