به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده صبح امروز در دومین نشست تشکلهای اسلامی اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهها در هتل دیزین افزود: نخبه واقعی باید دارای مشخصات علم، ایمان، تجربه، انگیزه و کار جمعی باشد چنین نخبه ای مورد نیاز جامعه ما است.
وی با بیان اینکه جای یک تشکل روشنفکری دانشگاهی اسلامی بین المللی در میان تشکل ها خالی است، گفت : جمع تشکل های اسلامی اساتید که همه آنها مدیر، اسلامی و دانشگاهی هستند جمع ارزشمندی است و می تواند مقدمه ای برای به وجود آمدن تشکل روشنفکری دانشگاهی اسلامی بین المللی باشد.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه مباحث تربیتی در دانشگاهها مغفول مانده اند افزود: در دانشگاههای ما اساتید بیشترین تاثیر گذاری را در تربیت دانشجویان دارند. رفتار استاد برجسته ای که نماز اول وقت می خواند، قاطع و در عین حال ملایم، اهل مدارا و منظم است تأثیر بیشتر از موعظه در روی دانشجو دارد.
وی افزود: تشکل های دانشگاهی می توانند با یک حزب ائتلاف و وحدت و در انتخابات های مختلف نیز حضور پررنگ داشته باشند اما باید همواره در مواضع و بیانیه هایشان عنصر دانشگاهی بودن را رعایت کنند.
معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به اینکه حفظ استقلال ممکن است با پیامدهایی همراه باشد گفت: ممکن است برخی افراد به نقد شما بپردازند اما استقلال باعث می شود که سطح کار افزایش یاید.
واعظ زاده وضعیت علمی کشور را وضعیت دوگانه ای عنوان کرد و گفت: از یک سو نقاط قوت، استثنایی و حیرت آوری در وضعیت علمی مشاهده می شود و از سوی دیگر با نقاط ضعف و تحریم نیز روبرو هستیم. اما اکنون در نقطه عطفی قرار گرفته ایم که باید از این نقطه با عزم و اراده ملی عبور کنیم.
وی با بیان اینکه امکانات و بودجه های علمی در وضعیت خوبی به سر می برد افزود: با این همه هیچ کس از وضع موجود رضایتی ندارد. از مقام معظم رهبری تا دانشجو، همه از وضعیت ناراضی هستند. البته این موضوع از یک سو به بلندپروازی و ایده آل گرایی بر می گردد و از سوی دیگر ضرورت به ثمر رسیدن علم و فناوری در کشور را مطرح می سازد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: امکانات سخت افزاری و عزم و اراده ملی در کشور وجود دارد اما در وضعیت مطلوب به سر نمی بریم. مشکل کشور نرم افزاری است، عدم روابط بین نهادهای مختلف، هم افزا نبودن فعالیت ها، تکرارهای مضر، بی اطلاعی از کارهای مشابه و .. موانع رسیدن به اهداف هستند.
وی با تأکید براینکه مدیریت راهبردی نداریم و اوضاع و احوالمان بی سرو سامان است، گفت: اصلاح این وضعیت احتیاجی به اضافه کردن بر تشکیلات ندارد بلکه تنها باید امکانات نرم افزاری را افزایش داد.
واعظ زاده معاونت علمی رئیس جمهوری را یک نهاد و تشکیلات جدید ندانست و گفت : این معاونت در طول کار می کند و به نهادهای تصمیم گیرنده کمک کرده و از آنها پشتیبانی می کند.
وی گفت: با فراهم کردن امکانات مختصر می توان نخبگان و قبول شدگان المپیادها را در کشور حمایت کرد و زمینه حضور آنها در کشور را مهیا کرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با یادآوری این موضوع که در کشور ما فرار مغزها وجود ندارد، افزود: فرار مغزها را غربی ها وضع کردند. رفت و آمد باید وجود داشته باشد. باید توانایی را افزایش داد تا نخبگان پیش از دوران مدرسه شناسایی شوند. همچنین باید برنامه ای طراحی کرد که به وسیله آن پدران و مادران به قدرت شناختی برسند که بتوانند فرزند استثنایی خود را شناسایی کنند.
نظر شما