به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، افزود: شرایط تهران هم به لحاظ میزان ابتلا و هم خدمات درمانی نسبت به سایر استانها متفاوت است زیرا تهران بزرگ ترین تولید کننده خدمات درمانی در کشور است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ما در تصمیماتی که در استانداری اتخاذ شد با توجه به اینکه با کمبود تخت بینابینی و نقاهتی روبرو هستیم، اما در تدارک آن هستیم تا بر تعداد این تختها افزوده شود و افرادی که شرایط آنها به گونهای است که باید برای معالجه از خانه خارج شوند و به بیمارستانها مراجعه کنند میتوانند از شرایط نقاهتگاهی ما برخوردار شوند و قصد داریم شرایطی مهیا کنیم تا این بیماران پس از بهبودی با خاطری آسوده به منزل خود بازگردند.
زالی گفت: با توجه به شرایط خاصی که استان تهران دارد ما در هفته سوم با موقعیتی روبرو هستیم که بسیاری از شهروندان که به دلایلی از پایتخت خارج شده اند قرار است این روزها به خانه بازگردند بنابراین ما سناریوهایی را طراحی کردیم تا اگر افرادی که باز میگردند آلوده باشند، چه تمهیداتی در خصوص آنها به کار ببریم. البته این شرایط مخصوص تهران است، زیرا شرایط تهران به گونهای ویژه است، به دلیل آنکه بیشترین بازگشت مسافر را دارد.
وی ادامه داد: به رغم اینکه تهران نسبت به سایر ایام عادی خلوت شده، ولی هنوز آمار مبتلایان به طور چشمگیر کاهش پیدا نکرده به این دلیل است که تعداد شهروندانی که در واپسین روزهای سال گذشته به ویروس کرونا مبتلا شده اند دوران نهفتگی آنها به پایان رسیده و اکنون عوارض ابتلای آنها نمایان و مراجعه آنها به مراکز درمانی بیشتر شده است.
زالی تصریح کرد: بحث بسیج ملی و مراقبتهای بهداشت فردی در منزل، یکی از مهم ترین راهکارهای موثری است که میتواند منجر به تقلیل بیماران مبتلا به کرونا شود و میزان خدمات بیمارستانی را به حداقل برساند.
وی تاکید کرد: درخواست من از مردم ایران این است که به طور حتم مشارکت فعالی در این زمینه داشته باشند و مردم اطلاعات پزشکی خود را از طریق سامانههایی که بیشتر به آنها اشاره کرده ایم دریافت کنند.
زالی تصریح کرد: من از مردم درخواست میکنم به سامانه salamat.gov.ir مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند و این اطلاعات بلافاصله در سامانه مستقر میشود و همکاران ما با آنها تماس خواهند گرفت و برای خود و خانواده شان پرونده الکترونیک تشکیل خواهند داد ضمن اینکه در همان جا یک غربال گری بدون اینکه در منازل حضور داشته باشیم صورت میگیرد و علائم بالینی مورد سوال قرار خواهد گرفت که راهنمای بسیار خوبی برای خانوادهها محسوب میشود به علاوه اینکه افراد میتوانند طی روزهای بعد اگر کسی علامت ابتلا را داشت، رصد کنند و اگر نیاز به خدمات درمانی داشته باشد امکان آن موجود است.
وی افزود: با سامانه ۴۰۳۰ و تعداد زیادی تلفنهای اینترنتی که در اختیار مراقبان سلامت قرارداده شده است با منازل افراد تماس گرفته میشود و شمارهای که با آن تماس انجام میگیرد همین شماره ۴۰۳۰ است که خواهش میکنم شهروندان به طور حتم پاسخگوی این شماره تلفن باشند، زیرا همکاران ما در این ایام تعطیل در تلاش هستند تا سلامت شهروندان را بررسی کنند.
فرمانده علمیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: اگر این کار در تهران با رشد خوبی مواجه شود میتواند مهم ترین و موثرترین راهبردها برای کاهش بیماری باشد ضمن اینکه میتواند به طور قابل توجهی بار مراجعه حضوری به بیمارستانها را تقلیل دهد.
نظر شما