پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۹:۴۶

بزرگترین آزمایشگاه زیردریایی جهان ساخته می شود

بزرگترین آزمایشگاه زیردریایی جهان ساخته می شود

دانشمندان دانشگاه واشنگتن در نظر دارند تا با ساخت بزرگترین آزمایشگاه زیردریایی جهان به کشف رموز نهفته در اعماق اقیانوس ها بپردازند.

به گزاش خبرگزاری مهر، صندوق ملی علوم آمریکا بودجه 130 میلیون دلاری این آزمایشگاه را که «نپتون» نام گرفته است، پرداخت خواهد کرد و به گفته مجریان این طرح، درصورتیکه همه چیز طبق برنامه پیش رود، نپتون تا شش سال دیگر مشغول به کار خواهد شد.

جان دیلانی از اقیانوس شناسان دانشگاه واشنگتن و محقق اصلی پروژه نپتون گفت: با استفاده از روبات، حسگر و دوربین هایی که به ابزار آلات فوق العاده پیچیده مجهز شد اند، خواهیم توانست که حضور انسان در سراسر اقیانوس را عملی کنیم.

به گفته وی و تیم همراهش، نپتون می تواند با استفاده از 850 مایل کابل ضمن تحت پوشش درآوردن سراسر اقیانوس، به تصویربرداری ویدئویی زنده از مناطق زیر آبی و تاریک و ارسال آن به دانشمندان بر روی زمین با استفاده از اینترنت بپردازد. این آزمایشگاه در حالی ساخته می شود که گروهی از دانشمندان دانشگاه ویکتوریا نیز بر روی پروژه ای مشابه برای کنکاش در اقیانوس ها کار می کنند.

با این حا گری هارکینز از مهندسان دانشگاه واشنگتن گفت: ساخت این آزمایشگاه ممکن است با چالش های جدی نیز همراه باشد.

بر اساس گزارش اورگان لایو، وی افزود: ما قطعات متعددی برای قرار دادن در سیستم ساخته ایم اما تاکنون با چنین محیطی (اعماق اقیانوس) سر رو کار نداشته ایم، جایی که باید از آنها در عمق 10 هزار فوتی اعماق آب استفاده کنیم.

دانشمندان معتقدند که نپتون درک بهتری از شکل گیری پدیده های طبیعی، از زمین لرزه ها گرفته تا الگوهای جوی به آنها خواهد داد.

کد خبر 488404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha