معاون امور گمرکی گمرک ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که برای تخصصی شدن گمرکات نظرات موافق و مخالف وجود دارد، گفت: دستگاه های موافق این موضوع از جمله دستگاه های اجرایی همجوار سازمان گمرک همچون موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان انرژی اتمی، شرکت دخانیات ایران، وزارت صنایع و معادن و جهاد کشاورزی هستند.
محمد رضا نادری افزود: این دستگاه ها به گمرک اعلام کرده اند که چنانچه برای کالای خاصی گمرک خاصی تعریف شود، ما نیز نیروهای خاصی را برای آن مبادی جایگزین خواهیم کرد و خدمات روان تر و مطلوب تری را ارائه خواهیم داد، در غیر این صورت امکان خدمات دهی برای تمام کالاهای وارد شده به کشور در تمامی مبادی ورودی کشور برای ما مقدور نیست.
وی وظیفه گمرک را ارائه خدمات مطلوب تر، روان تر و سریع تر به واردکنندگان و صادرکنندگان کالاها دانست و تصریح کرد: هم اکنون وزارت بهداشت برای ورود کالاهای پزشکی و شرکت ارتباطات سیار برای کالاهای خود درخواست گمرک تخصصی برای ارائه خدمات بیشتر به گمرک را داده اند.
معاون امور گمرکی گمرک ایران با بیان این که وزارت بازرگانی موافق تخصصی کردن گمرکات کشور نیست، افزود: وزارت بازرگانی معتقد است که صاحب کالا درهر نقطه ای که می تواند باید کالای خود را وارد کند که البته گمرک نیز معتقد است که در این صورت این وارد کنندگان از نظر دریافت خدمات از گمرک دچار مشکل می شوند.
وی همچنین با اشاره به بند ب تبصره الحاقی ماده 12 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت گفت: براساس این بند گمرک موظف است طی 6 ماه نسبت به ایجاد گمرکات اختصاصی اقدام کرده و مقدمات کار را فراهم کند و آئین نامه اجرایی آن را به تصویب هیئت وزیران برساند.
نادری ادامه داد: برخی گمرکات تخصصی نظیر گمرکات تخصصی برای پارچه و لوازم خانگی تعریف شده بود که وزیر اقتصاد دستور داد فعلا روند ایجاد گمرکات تخصصی لغو شود اما در عین حال در راستای بند مذکور از گمرک خواست که راه کارهای تخصصی شدن گمرکات را طی 6 ماه بررسی کرده و پیشنهادات لازم را ارائه دهد که گمرک نیز در حال انجام این بررسی ها است.
نظر شما