۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۵:۳۲

شهردار تهران در جمع خبرنگاران (2):

مطالبات کلان شهرداری از برج سازان وصول می‌شود/ دوره رقابت تمام شده و باید دوره رفاقت شروع شود

مطالبات کلان شهرداری از برج سازان وصول می‌شود/ دوره رقابت تمام شده و باید دوره رفاقت شروع شود

شهردار تهران در پاسخ به مهر گفت: هنوز چندین پروژه در تهران داریم که باید مراحل مالی، حقوقی و قانونی خود را طی کند. برخی از این مشکلات به 12 تا 15 سال قبل مربوط می شود که هم اکنون در حال حل این مشکلات هستیم به گونه ای که در سال گذشته بخش قابل توجهی از این موارد در شهرداری تهران مورد رسیدگی قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد باقر قالیباف در ادامه نشست مطبوعاتی صبح امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا شهرداری بدهی های کلان خود را از برخی مالکان برج ساز در تهران دریافت نمی کند تا حق جامعه تضییع نشده و صرف آبادانی شهر شود، گفت:  شهرداری تهران پروژه های متعددی دارد که برخی از این پروژه ها مشارکتی است و یا افراد خودشان اقدام می کنند و این پروژه ها خدماتی، مسکونی و یا اقتصادی هستند اما در ادامه کار با مشکلات حقوقی مواجه شده اند بنابراین در سطح شهر راکد مانده اند و یا به علت اشکالاتی نتوانسته اند به نتیجه مشخص برسند.

وی ادامه داد: یکی از کارهای انجام شده در سال 85 این بود که برای بسیاری از این پروژه های بلاتکلیف، تعیین تکلیف شد چون باید چارچوب قرارداد ها هم رعایت شود.

شهردار تهران افزود: هم اکنون 2 تا 3 پروژه نظیر برج موجود در خیابان دماوند که هم اکنون متوقف شده در تهران وجود دارد اما در بسیاری موارد مشاهده می شود که فعالیت این گونه موارد آغاز شده و کار در حال انجام است و این به معنی حل اختلافات و پرداخت بدهی هایشان به شهرداری است.

وی با تاکید بر اینکه حل اختلافات و پرداخت بدهی ها به شهرداری در حال انجام است، گفت: هنوز چندین پروژه دیگر در تهران داریم که باید مراحل مالی، حقوقی و قانونی خود را طی کند. برخی از این مشکلات به 12 تا 15 سال قبل مربوط می شود که به علت مشکلات حقوقی راکد مانده اما هم اکنون در حال حل این مشکلات هستیم به گونه ای که در سال گذشته بخش قابل توجهی از این موارد در شهرداری تهران مورد رسیدگی قرار گرفته است. 

قالیباف در مورد سهمیه بندی بنزین وپیامدهای آن اظهار داشت: سهمیه بندی بنزین تصمیمی است که توسط دولت و مجلس گرفته شده است و سایر سازمان ها و نهادها برای تحقق آن باید به سهم خود اقداماتی را صورت دهند و در این بین شهرداری تهران موظف شده با گسترش وسایل حمل و نقل عمومی مانع از ایجاد معضلات بسیار برای شهروندان شود.

وی با تاکید بر اینکه با خرید واگن های جدید برای مترو تهران سعی بر آن است که فاصله زمانی حرکت قطارهای مترو کاهش یابد، افزود: برای توسعه حمل و نقل عمومی طی سال جاری، بیش از 2 هزار دستگاه اتوبوس و تعداد قابل توجهی دستگاه "ون" وارد سیستم حمل و نقل عمومی شهر تهران می شود.

شهردار تهران گفت: با اجرای سهمیه بندی بنزین، تاکسی های گردشی و خطی و آژانس ها مشکلی برای دو شیفت کاری در زمینه کمبود بنزین نخواهند داشت.

وی گفت: در آینده اولین خط با ارائه خدمات کامل و رعایت شئونات مناسب برای شهروندان به بهره برداری می رسد که نخستین خط آن از انتهای خیابان دماوند تا انقلاب شروع به کار می کند که این خدمات توسعه خواهد یافت.

شهردار تهران در مورد تعامل با شورای شهر گفت: تعامل شهرداری و شورای شهر، اجتناب ناپذیر است و قانون نیز آن را مشخص کرده و ابهامی دراین مورد وجود ندارد در دور قبل نیز اگر می دانستم حضورم در جلسات شورا می تواند موثر باشد حتما زمانی را برای آن در نظر می گرفتم.

وی ادامه داد: به هر حال در دوره قبل شورا نیز تعامل خوبی صورت گرفت اما شاید در حد ایده آل نبوده که این امر نیز طبیعی بوده چون من در نیمه کار وارد شدم و هنوز تسلط کافی نسبت به این فعالیت ها نداشتم. 

قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فعالیت شهرداری با توجه به تعداد زیادی از اعضای شورا فرهنگی هستند، بیشتر در جهت فرهنگی خواهد بود، گفت: یکی از رویکردها در شهرداری تهران این بوده که سازمان های شهرداری تبدیل به خدمات اجتماعی شوند چون پیوست اجتماعی در هر اقدامی حتی در زمینه های عمرانی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است اما این به معنای عدم توجه به سایر فعالیت ها و حوزه ها نخواهد بود.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با بودجه 3 میلیارد تومانی برای فرهنگسراها چطور می توان رویکرد اجتماعی داشت، گفت: اعتبارات امسال در حوزه های اجتماعی و فرهنگی بیش از 100 میلیارد تومان بوده و این گام بزرگی در زمینه توجه به رویکردهای اجتماعی و فرهنگی است. در زمینه شیوه هزینه کردن و نوع اقدامات نیز تجدید نظر می کنیم تا از این امکانات حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر تبلیغاتی بودن برخی از فعالیت ها نظیر اجرای طرح جهادی گفت: بارها عنوان شده که برای برخی از پروژه ها 80 میلیارد تومان هزینه شده در صورتی که این طور نیست چرا که حداکثر هزینه هر پروژه به پایان رسیده به 15 میلیارد تومان هم نمی رسد.

وی با اشاره به بازسازی پیاده روهای تهران گفت: پیاده رو خیابان های انقلاب و جمهوری که محل تردد زیاد مردم است و نیز محله ها ، جوی ها و دیگر مسیرهای عابر پیاده اصلاح می شود که این به معنی اسراف نیست، همچنین انجام طرح جهادی را نیز تبلیغ نمی دانم چون جزء وظایف شهرداری است.

در مورد معضل ترافیک گفت: ترافیک معضلی است که باید با همکاری سازمانهای مختلف و دولت برطرف شود اما در این خصوص طرح جامع ترافیک توسط شهرداری تهیه شده و سعی بر آن است که با توسعه حمل و نقل عمومی و ایجاد شبکه حمل و نقل و همچنین نهادینه کردن فرهنگ ترافیک این معضل در شهر تهران کاهش یابد.

قالیباف تاکید کرد: به عنوان شهردار تهران آماده ام تا دولت هر تصمیمی که در مورد ترافیک بگیرد در راستای تحقق آن اقدام کنم .

شهردار تهران همچنین از تعیین زمان دقیق حرکت اتوبوس ها در مسیر انتهای خیابان دماوند - خیابان انقلاب خبر داد و افزود : این مسیر اولین مسیری است که زمان دقیق رسیدن اتوبوس به ایستگاه و همچنین رسیدن به مقصد بزودی در آن مشخص می شود و سعی برآن است که با اجرای زمان بندی منظم همه خطوط اتوبوسرانی سر و سامان یابد.

قالیباف در مورد بافت های فرسوده شهر تهران نیز اظهار داشت : یکی از معضلات اساسی و جدی شهر تهران بافت های فرسوده است که متاسفانه طی چند دهه گذشته هیچگونه توجهی به آن نشده است چون مسائل و مشکلات زیادی بر سر راه نوسازی این بافت ها وجود دارد که از جمله آن می توان به تعارض مسائل اقتصادی و طول زمان ساخت واحدهای مسکونی جدید و نیاز مردم مستضعف که اکثرا در این بافت ها ساکن هستند ، اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه  شهرداری تهران با کار کارشناسی و حساب شده وارد مبحث بافت های فرسوده شده و تا کنون اقدامات موثری انجام داده است، ادامه داد: به عنوان شهردار تهران، آگاهانه وارد مبحث بافت های فرسوده شدم و تمام تلاش خود را برای بازسازی بافت های فرسوده و کمک به وزارت مسکن و دولت خواهم  کرد .

قالیباف افزود: تا کنون عملیات اجرایی احداث بیش از 12 هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده آغاز شده و این میزان تا 30 هزار واحد ادامه خواهد یافت همچنین اقدامات بسیار مهمی از سوی سازمان نوسازی شهرداری تهران برای جلب مشارکت خودجوش مردم در بازسازی بافت های فرسوده انجام شده است.

وی با بیان اینکه حل معضل بافت های فرسوده از وظایف اصلی و  قطعی دولت و وزارت مسکن است ، گفت : بافت های فرسوده معضلی بزرگ محسوب می شود که تنها با همکاری همه سازمانها و شهرداری تهران و مردم قابل حل است .

شهردار تهران تاکید کرد: خود را مکلف می دانم به هر چه  می گویم عمل کنم و در صورتی که کاری که گفته شده محقق نشود دلایل آن را به طور واضح برای مردم شرح دهم و همچنین رسالت اصلی خود را آگاهی دادن مردم نسبت به وظایف خود می دانم تا آنها نسبت به حوزه و مسئولیت شهردار کاملا مطلع باشند.

وی با بیان اینکه سال گذشته تعداد ایستگاههای مترو به 48 ایستگاه و فاصله زمانی حرکت قطارها نیز به 3 دقیقه رسیده است ، گفت : ایجاد تعداد زیادی از باغ راهها ، سالن های ورزشی  و سوله های بحران از جمله اقداماتی بوده که شهردار تهران قول تحقق آنها را به شهروندان تهرانی داده بود. 

شهردار تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا در جلسات هیئت دولت حضور پیدا نمی کنید، گفت: وقتی که من را در این جلسات دعوت نمی کنند نمی توانم در این جلسات حضور یابم.

وی با اشاره به اینکه تا پایان 6 ماهه اول امسال سیستم (IT) شهرداری تهران این امکان را فراهم می کند تا همه شهروندان از طریق GIS به اطلاعات شهری دسترسی پیدا کنند، گفت : شهروندان تا پایان مهر ماه می توانند هرگونه اطلاعاتی در مورد مسکن خود را از این طریق کسب کنند .

شهردار تهران، تصریح کرد: می خواهیم به شهر تهران هویت دهیم و با مشخص کردن پهنه بندی ها و نماها، بافت هر محل را به طور مشخص تعیین نماییم تا شهروندان بتوانند در بافتی که مد نظر شان است به راحتی زندگی کنند.

وی از تصویب طرح جامع شهر تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت : با سیستم های نرم افزاری بر نحوه ساخت و ساز در شهر تهران بر عملکرد مهندسین ناظر نظارت خواهد شد.

شهردار تهران در مورد تخلف 300 میلیاردی در شهرداری تهران اظهار داشت : مدیریت عملکرد مالی  شهرداری تهران در هیچ دوره ای به اندازه دوره کنونی شفاف نبوده است و هر یک از مراجع ذی ربط این امکان را دارد که بر عملکرد شهرداری تهران به طور دقیق رسیدگی کند.

وی افزود: شورای شهر وظیفه دارد گزارش کامل درآمد و هزینه های شهرداری را به طور مرتب به اطلاع مردم برساند و ما هیچگونه مانعی برای تحقق این امر نمی بینیم و شورای شهر می تواند هر 6 ماه یکبار فهرست مخارج و هزینه های شهرداری را مطالبه کند.

قالیباف در خصوص نقش شورای شهر با بیان اینکه شورای شهر می تواند مهمترین و بهترین کمک کننده به دولت و مجلس در حل مشکلات و معضلات باشد ، گفت : متاسفانه روز به روز از اختیارات شوراها کاسته می شود در صورتی که شوراها می توانند به عنوان نمایندگان مردم نقش بسیار مهمی در حل معضلات ایفا کند.

وی افزود: تا زمانی که شورای شهر از اختیارات کافی برخوردار نباشد نه مدیریت واحد شهری تحقق خواهد یافت و نه دولت به کارهای اساسی خود می رسد چون دولت بیش از اندازه خود را مشغول کارهای کوچک و خرد کرده است.

قالیباف اظهار داشت : برای آنکه اداره شهر آنگونه که باید صورت گیرد نیازمند این هستیم که سالانه حدود 7500 میلیارد تومان بودجه در اختیار داشته باشیم که برای تحقق این امر به دنبال کسب درآمدهای پایدار برای شهرداری تهران هستیم .

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عنوان کرده اید شرکت های تابعه و وابسته به شهرداری تهران، حیاط خلوت شهرداری هستند گفت: عنوان کردم که اجازه نمی دهیم شرکت های تابعه و وابسته به شهرداری به حیاط خلوت تبدیل شوند یعنی اینکه در مواردی که این شرکت ها به قانون تجارت و دیدگاه های اقتصادی توجه نکرده اما از رانت های شهرداری استفاده کنند و نیز اگر از مسیر اصلی خود خارج یا منحرف شوند را اصلاح می کنیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا نباید جوانان شهر خود را با سایر کشورها مقایسه کنند، گفت: قبلا عنوان کرده بودم که جوانان امروز کشور ما از نوع اطلاع رسانی و دسترسی های موجود، شهر و کشور خود را با دیگر شهرها و کشورها مقایسه می کنند و ما به عنوان مسئول نمی توانیم از این مقایسه فرار کنیم و باید پاسخگوی آنها باشیم.

وی افزود: نمی توان تهران را جزء ام القرای شهرهای اسلامی بنامیم اما از شاخص ها عقب باشیم بنابراین باید به این نکته توجه داشت که جوانان امروز مدیران را رصد و مقایسه می کنند بنابراین باید به گونه ای صورت گیرد که پس از ارزیابی مردم، فعالیت ها قابل دفاع باشد.

قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اجرای پروژه منوریل به نفع مردم تهران است یا نه، گفت: پروژه منوریل جدای از بحث سیاسی آن ، بحث تخصصی و فنی است. از همان ابتدای اطلاع از موضوع منوریل، به همکاران گفته ام به لحاظ کارشناسی این موضوع را پیگیری کنند. تهران در حوزه حمل و نقل خود طرح جامع دارد و مفصل در این زمینه کار شده است و نباید کار غیر تخصصی در این زمینه اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: در آخرین جلسه با وزارت کشور داشتیم مشخص شد که مکان هایی از شهر نیاز به  مترو در زیر زمین و برخی مکان های دیگر نیاز به استفاده از حرکت قطار بر روی زمین است. برخی مکان ها همین قطار به عنوان قطار هوایی در هوا حرکت کند. این بحث فنی است که هم اکنون در حال انجام است و این موضوع بین وزارت کشور و شهرداری تهران با کارشناسی دقیق در حال پیشرفت است که توافقاتی صورت گرفته و قطعی شده است.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه بحث منوریل، موضوعی سیاسی نیست، گفت: کاری که قرار بود در زمینه منوریل در صادقیه انجام شود، هم اکنون بررسی ها نشان می دهد بر اساس کار کارشناسی متوقف شده است اما این امر نشان دهنده این نیست که هیچ مکانی از شهر تهران نیاز به منوریل ندارد بنابراین باید صبر کرد تا کارهای کارشناسی در این خصوص انجام شود.

قالیباف در مورد تغییرات مدیریتی در شهرداری تهران و تغییر این افراد توسط شورای شهر گفت: در دوره جدید تغییر و تحولاتی را داریم و در زمینه عزل و نصب ها نیز قانون آن را به صورت کامل مشخص کرده است و اعضای شورای شهر در مورد این عزل ونصب ها بر اساس قانون، حق دخالت ندارند و شرطی هم در این مورد بین شهرداری و شورای شهر نبوده چون این شرط غیر منطقی و خلاف قانون است اما حتما در مورد این عزل و نصب ها با شورای شهر مشورت می کنم ولی تصمیم گیری و مسئولیت آن بر عهده خودم است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شهردار زن نیز برای مناطق تهران در نظر گرفته شده است، گفت:  460 نفر در حوزه کادر سازی در شهرداری مشخص شده اند که 50 نفر از آنان زن هستند و در عرصه مدیریتی از زنان استفاده می کنیم اما در مورد اینکه  شهردار زن داشته باشیم، تصمیمی نگرفته ایم.

قالیباف در مورد جمع آوری زباله های بیمارستانی گفت: قانون ساماندهی زباله های بیمارستانی را بر عهده وزارت بهداشت گذاشته و این امر کاملا مشخص است بنابراین باید به این امر توجه شود چون حق مسلم جامعه است اما با وجود اینکه وظیفه شهرداری نیست این کار هم اکنون توسط شهرداری صورت می گیرد اما استاندارد نیست.

شهردار تهران تصریح کرد: دولت، قوه قضائیه و دادستانی باید به عنوان مدعی العموم به این موضوع رسیدگی کنند تا این مشکل حل شود.

قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا هنوز رقابت سیاسی دارید، گفت: در دوره انتخابات ریاست جمهوری کاندیداها با یکدیگر رقابت داشتند اما می توانم عنوان کنم که پس از پایان دوره انتخاباتی هرگز این رقابت سیاسی را ادامه ندادم چون معتقدم دوره رقابت تمام شده و باید دوره رفاقت شروع شود.

وی ادامه داد: هیچ تلاش سیاسی هم در پست شهردار تهران انجام نداده ام چون هر کس شهرداری را سیاسی کند هم به خودش و هم به مردم ظلم کرده است. شاید عملکردم بار سیاسی داشته باشد که نمی توان آن را انکار کرد اما مهم این است که سیاسی کاری نکرده و سیاسی عمل نکنم.

قالیباف در مورد سفرهای خارجی خود گفت: تنها سفر رسمی و کاری به عنوان شهردار تهران فقط سفر 3 روزه به زوریخ بوده است و آن هم به دلیل اینکه این شهر طی 4 سال متوالی شهر اول دنیا معرفی شده است و عدم حضور رسانه ها نیز برای کاهش هزینه ها بوده اما اگر لازم باشد این کار صورت می گیرد.

کد خبر 488605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha