به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک تایمز با بیان این مطلب نوشت : آمریکا پس از وقوع حملات 11 سپتامبر در سال 2001 و در راستای کمک به دولت پاکستان به منظور مبارزه با تروریسم و کنترل فعالیت های طالبان و القاعده تا کنون 5 میلیارد و 600 میلیون دلار به اسلام آباد پرداخت کرده است.
بر اساس این گزارش، آمریکا سالانه یک میلیارد دلار به پاکستان کمک می کند و این در حالی است که در بودجه سالانه آمریکا ردیفی برای این پرداخت ها در نظر گرفته نشده است.
کمک های مالی واشنگتن به اسلام آباد در حالی انجام می شود که پاکستان توفیق چندانی در مبارزه با تروریسم نداشته و به اعتقاد اغلب کارشناسان، طالبان و القاعده که گفته می شود در داخل پاکستان فرماندهی و ساماندهی می شوند در طی یک سال گذشته قدرتمند تر شده و حوزه فعالیت خود را نیز گسترش داده اند.
بر همین اساس کمک هایی که از جانب آمریکا به پاکستان به منظور مبارزه با تروریسم پرداخت شده دو برابر کمک های دیگری است که طی سال های گذشته واشنگتن به اسلام آباد اهدا کرده است.
بر همین اساس گفته می شود برخی از فرماندهان آمریکایی که در افغانستان و پاکستان حضور داشته و از نزدیک در جریان فعالیت های طالبان و القاعده بوده اند؛ از دولت آمریکا خواسته اند تا با توجه به ناکارآمدی اقدامات پاکستان در مقابله با این دو شبکه تروریستی، کمک های خود به این کشور را قطع کند.
گزارش هایی نیز وجود دارد که نشان می دهد مرزبانان پاکستانی در حمایت از نیروهای طالبان به سوی مرزبانان افغانی آتش گشوده اند.
بر اساس این گزارش،این در حالی است که دولت بوش تصور می کند در صورت قطع کمک های مالی خود به پاکستان، "پرویز مشرف" رئیس جمهور این کشور را که هم اکنون بحرانی ترین دوران ریاست جمهوری خود از زمان به قدرت رسیدن در سال 1999 سپری می کند در وضعیت بغرنج تری قرار خواهد داد.
از سوی دیگر خبر می رسد که پاکستان گشت زنی در مرز مشترک خود با افغانستان را کاهش داده؛ درحالی که یکی از اصلی ترین دلایل پرداخت کمک از سوی واشنگتن به اسلام آباد، کنترل مرزها از سوی پاکستان بوده است.
بر همین اساس، دولت بوش هم اکنون در معرض این سوال قرار دارد که "چرا با وجود کاهش کنترل مرزهای افغانستان از سوی پاکستان، واشنگتن بازهم این حجم بالای کمک های مالی را در اختیار اسلام آباد قرار می دهد؟"
"گوردون جاندرو" سخنگوی "استفان هادلی" مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به این سوال می گوید : همکاری پاکستان با آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم برای واشنگتن حیاتی است ؛ ما از پاکستان حمایت می کنیم تا این کشور اطلاعات مربوط به اعضای اصلی گروههای تروریستی را در اختیار سرویس های امنیتی آمریکا قرار دهد.
از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا در پاسخ به این سوال اعلام کرد : پس از حملات 11 سپتامبر و آغاز حمله به افغانستان در اکتبر 2001 تا کنون در هر ماه مبلغی بالغ بر 80 میلیون دلار به پاکستان پرداخت شده تا این کشور از اقدامات طالبان و القاعده جلوگیری کند.
این درحالی است که "پرویز مشرف" در سپتامبر سال گذشته اعلام کرد : اسلام آباد با شبه نظامیان موجود در استان وزیر ستان ( پایگاه اصلی شبکه القاعده ) به توافق رسیده و دولت دیگر این گروهها را در تنگنا قرار نمی دهد.
در همین رابطه چندی پیش اعلام شده بود : دیک چنی که 7 اسفند سال گذشته به طور غیرمنتظره و تحت تدابیر شدید امنیتی ازعمان وارد پاکستان شده بود در دیدار با پرویز مشرف خواستار اقدامات جدی تر اسلام آباد در تعقیب و بازداشت اعضای القاعده و طالبان شده بود.
درهمین رابطه روزنامه نیویورک تایمز نیز در شماره 7 اسفند خود مطلبی را چاپ کرده بود که بر اساس آن جورج بوش، قصد دارد با ارسال نامه ای تهدید آمیز برای یکی از متحدان قدیمی خود یعنی ژنرال پرویز مشرف، پاکستان را به مبارزه جدی تر با تروریسم وادار کند.
به گفته مقامهای آمریکایی، بوش درنامه تهدید آمیزخود این نکته را به مشرف گوشزد می کند که اگر پاکستان اقدامات ضد تروریستی خود را افزایش ندهد؛ سنای آمریکا کمک های اقتصادی خود را به دولت مشرف قطع می کند.
اما دیک چنی، معاون رئیس جمهور آمریکا، خبر تهدید پاکستان به قطع کمک های اقتصادی به این کشور را تکذیب کرده بود.
نظر شما