پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۲۹

"جورکش" نقش عرفان در آثار ادبی را مکتوب می کند

شاپور جورکش سلسله مقالاتی را با هدف آسیب شناسی نقش عرفان در شعر و داستان در دست تالیف دارد که قرار است آنها را در قالب یک کتاب منتشر کند.

به گزارش خبرنگار مهر، جورکش از این سلسله مقالات به عنوان آسیب شناسی عرفان در شعر و ادبیات داستانی یاد کرد و افزود: من زمانی به فکر تالیف این مقالات افتادم که این بازدارندگی را در دو مجموعه شعر خود یعنی " نام دیگر دوزخ " و " هوش سبز" مشاهده کردم. این دو اثر گرچه سمت و سویی غیر اسطوره ای دارد اما آغشته به عناصر عرفانی است.

این شاعر هدف خود را از تالیف مقالات فوق گرایش شخصی به مسئله عرفان عنوان کرد و گفت: عرفان در دنیای امروز بیش از آنکه نقش سازنده ای در ادبیات داستانی و شعر داشته باشد نقشی بازدارنده ایفا کرده است. درواقع هرچه در عرصه داستان و رمان پیش می رویم مشاهده می کنیم که عرفان در اثر نویسنده طوری بروز داشته که راوی یا دانای کل را به شکل انسان کامل تصویر کرده است. در شعر نیز همواره شاعر با استفاده از عرفان متکلم وحده بوده و با لحنی خطابی و پندآمیز نگاهی از بالا به مخاطب داشته است.

از شاپور جورکش اواخر سال گذشته دو کتاب " بوطیقای شعر نو " توسط نشر ققنوس و " نظریه ادبی از افلاطون تا بارت " از سوی نشر چشمه منتشر شد.

کد خبر 489111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha