به گزارش خبرنگارمهر، احمدرضایی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه روز برات و یا چراغ برات یکی از سنتهای دیرینه مردم خراسانجنوبی است، اظهار کرد: در این روز مردم بر مزار درگذشتگان خود حاضر شده و خیراتی برای شادی روح آنان توزیع میکنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی بیانکرد: این سنت در برخی از نقاط خراسان بزرگ روز سیزدهم شعبان و در برخی دیگر از نقاط نیز روز چهاردهم (روز قبل از نیمه شعبان) برگزار میشود.
آسیبهای روز برات
رضایی با اشاره به اینکه در روایات و فرهنگ دینی نیز به یاد کردن درگذشتگان و تقدیم صدقات و خیرات به یاد آنان تأکید شده است، ادامهداد: این خیرات و صدقات گاه مادی به صورت توزیع مواد خوراکی چون شیرینی بین مردم و گاه به صورت معنوی چون ختم قرآن است.
وی افزود: البته در سالهای اخیر مراسم روز برات گرفتار آسیبهایی چون اسراف و چشم و هم چشمی شده است که متأسفانه این امر در مکانی که افراد را باید به یاد معاد و قیامت بیندازد نیز گرفتار مادیگرایی و مسائل دنیایی کرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی گفت: از طرف دیگر حضور متکدیان در آرامستانها در این روز چهره ناخوشایندی به شهر داده بود.
حضور نیافتن در آرامستان بهترین صدقه برای درگذشتگان
رضایی با بیان اینکه امسال به واسطه شیوه کرونا بسیاری از مراسمهای دینی، مذهبی و برنامههای سنتی تغییر کرده است، اظهار کرد: در روز برات امسال بهترین صدقه برای درگذشتگان حضور نیافتن در آرامستانها است چرا که هر کار معروفی یک صدقه محسوب میشود.
وی ادامهداد: در سالهای گذشته برای مراسم روز برات هزینههایی میکردیم که امسال میتوانیم این هزینهها را به مراکز حمایتی چون کمیته امداد و مراکز نیکوکاری شناسنامهدار هدیه کنیم.
۱۸ تشکل مذهبی آماده جمعآوری نذورات مردم
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی گفت: امسال علاوه بر نهادهای حمایتی ۱۸ تشکل مذهبی و مجمع خیرین سلامت نیز در این روز آماده جمعآوری نذورات و خیرات مردم هستند.
رضایی یادآور شد: هیئتها و تشکیلهای مذهبی علاوه بر فعالیت در بحثهای حمایتی و مادی در حوزه سلامت نیز فعالیتهای بسیار خوبی دارند که نمونه آن را این روزها در ضدعفونی کردن شهر و توزیع بستههای حاوی اقلام بهداشتی میتوان دید.
آذین بندی شهر در نیمه شعبان
وی در زمینه برگزاری جشنهای نیمه شعبان و اشاره به ضرورت عدم تجمع مردم، گفت: هر چند به واسطه شیوع بیماری کرونا نباید تجمعی صورت گیرد ولی تلاش ما بر این است که بیش از سالهای گذشته نسبت به فضاسازی و آذینبندی شهر اقدام کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسانجنوبی اظهار کرد: اگر هر کدام از ما نیز در روز نیمه شعبان یک پرچم بر درب منازل خود نصب کنیم، نسبت به این فضاسازی و آذینبندی کمک کردهایم.
رضایی به اینکه در ایام نیمه شعبان هیئتها به صورت آنلاین و در فضای مجازی برنامههای خود را خواهند داشت، یادآور شد: پخش استغاثه به امام زمان (عج) از بلندگوی چند مسجد در ساعت ۲۰ شب نیمه شعبان نیز از دیگر برنامهها است.
نظر شما