۲۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۰۲

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی مطرح کرد:

روشهای کنترل اضطراب و استرس ناشی از کرونا

روشهای کنترل اضطراب و استرس ناشی از کرونا

اصفهان - کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی در ارتباط با روشهای کنترل اضطراب ناشی از کرونا توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در برخورد با سالمندان باید صبور باشیم و وقت بیشتری را برای آنها صرف کنیم.

فاطمه امیرانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: افرادی که دچار اضطراب و استرس هستند در این روزهای کرونایی بیشتر به استرس و اضطراب واکنش نشان می‌دهند و این امر یک واکنش طبیعی به یک شرایط خاص تهدید آمیز است.

وی افزود: هر چقدر اضطراب و استرس طولانی باشد ضمن ایجاد رنج، زندگی را مختل می‌کند؛ استرس و اضطراب می‌تواند بر روی سیستم بدن تأثیر منفی داشته باشد و موجب تضعیف آن شود که ابتلای زودتر ما به بیماری‌های ویروسی همچون آنفولانزا و بیماری کرونا را در بر خواهد داشت.

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی با بیان اینکه استرس خود می‌تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن در برابر ابتلاء به بیماری‌ها شود، ابراز داشت: برخی اوقات اضطراب باعث رفتارهای ناکارآمد می‌شود و معمولاً باعث می‌شود تا ما مکرراً اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم و پیام‌های درست و دستورالعمل‌های علمی را نادیده بگیریم.

وی ابراز داشت: فرد مبتلا به استرس مدام به دنبال دریافت اخبار از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی است و این امر باعث می‌شود تحت تأثیر اخبار رسانه‌های نامعتبر نیز قرار بگیرد.

آگاهی به نشانه‌های جسمی و ذهنی اضطراب اولین قدم در مدیریت آن است

امیرانی بیان داشت: افراد مبتلا به اضطراب و استرس درباره بیماری کرونا باید در اولین گام برای سلامت روان نشانه‌های استرس در وجود خود را بشناسند؛ هر یک از ما به شکل متفاوتی به استرس و اتفاق‌های ناگوار واکنش نشان می‌دهیم و آگاهی به نشانه‌های جسمی و ذهنی اضطراب اولین قدم در مدیریت آن است.

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی با اشاره به اینکه افراد در شرایط بحرانی رفتارهای متفاوتی نسبت به استرس دارند، تاکید کرد: بعضی از افراد تحریک پذیر هستند و زود ناراحت می‌شوند و بی خوابی، کابوس، ترس، خستگی، سردرد، عدم تمرکز، تپش قلب به سراغشان می‌آید که باید این علائم را بشناسیم.

وی تصریح کرد: نباید برچسب ضعف به فردی که دچار استرس است بزنیم، بلکه باید بدانیم که اینها واکنش‌های عادی افراد است، بر این اساس باید سعی کنیم با احساس‌ها و فکرهای خودمان نجنگیم، با آنها مقابله نکنیم و بتوانیم آن را مدیریت کرده و با مشکلاتی که حل و فصل آن نیازمند زمان است کنار بیاییم.

امیرانی افزود: باید بپذیریم که کنترل همه مشکلات و وقایع همه موارد در دست ما نیست و بر این اساس باید برنامه و زندگی روزانه و عادی خود را حفظ کنیم.

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی ابراز داشت: رصد مداوم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و دریافت آمار ناخوشایندی از کرونا موجب سلب آرامش از ما می‌شود، بهتر است در این شرایط انجام کارهایی که برای ما آرام‌بخش است را مدنظر قرار دهیم.

کتاب خواندن بهترین راه دریافت آرامش در زمان استرس

وی با بیان اینکه کتاب خواندن بهترین راه دریافت آرامش در زمان استرس است، گفت: اکنون فرصتی مغتنم پیش آمده است تا مردم و به ویژه دانش آموزان به جز دروس مدرسه کاب‌های دیگر را نیز مطالعه کنند و بتوانند از آن لذت ببرند.

امیرانی افزود: در شرایط بحرانی و بی ثبات همچون در زمانهای فعلی نباید تصمیمات مهمی زندگی را اتخاذ کنیم و نیازی نیست به دنبال تغییرات بزرگی در زندگی باشیم.

خواب کافی و تغذیه سالم موجب بازیابی روان افراد مبتلا به استرس می‌شود

امیرانی خواب کافی و تغذیه سالم را موجب بازیابی روان افراد مبتلا به استرس دانست و تصریح کرد: بهترین تمدد اعصاب خواب کافی و ورزش در منزل خواهد بود.

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی گفت: همه باید نقش خود را به عنوان عضوی از خانواده ایفا کنند و عنوان پدر، مادر یا فرزند به نحو احسن به ایفای نقش خود پرداخته و با کارهای آرام‌بخش برای خود و اعضای خانواده بپردازند.

وی اظهار داشت: در دوران در خانه ماندن باید برنامه منظمی برای تماس و صحبت با خانواده و دوستان داشته باشیم و مراقبت کافی را درباره خود اعمال کنیم.

امیرانی تاکید کرد: در خانواده‌ها دو گروه آسیب پذیر وجود دارد که خیلی باید به آنها توجه داشته باشیم که کودکان و سالمندان افرادی هستند که می‌توانند در معرض اینگونه استرس‌ها قرار بگیرند و هیجانی شده و یا خطرات عدم رعایت بهداشت در این شرایط را انکار کنند.

سالمندان آسیب پذیری بیشتری نسبت به ویروس کرونا دارند

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی با بیان اینکه سالمندان آسیب پذیری بیشتری نسبت به ویروس کرونا دارند و بهتر است که از تماس با افراد دیگر خانواده اجتناب کنند، افزود: با توجه به کاهش تمرکز در این گونه افراد مطالب آموزشی پیشگیری از این بیماری باید برایشان تکرار شود، در برخورد با سالمندان باید صبور باشیم و وقت بیشتری را برای آنها صرف کنیم.

وی افزود: اخبار این روزها می‌تواند موجب استرس سالمندان شود و عدم ارتباط با محیط خارج این نگرانی را برای آنان تشدید می‌کند که می‌توانیم با سوال از آنها نگرانی‌هایشان را کمتر کنیم و با صبوری به صحبت‌هایشان گوش فرا دهیم.

امیرانی گفت: بعضی‌ها در شرایط فعلی و ترس از ویروس کرونا دیدار با والدینشان را محدود می‌کنند و به آنها توصیه می‌کنند که از منزل خارج نشوند و این احساس تنهایی استرس افراد را بیشترمی کند، در این شرایط باید سعی کنیم برای کنترل این استرس تماس‌های تلفنی بیشتری با والدین خود داشته باشیم.

کد خبر 4896014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha