۲۴ فروردین ۱۳۹۹، ۸:۵۰

کرونا و کلاسهای مجازی؛ خوب یا بد؟

سنگ کرونا و پای دانشجویان!

سنگ کرونا و پای دانشجویان!

شیوع کرونا باعث تعطیلی دانشگاه‌ها شد که بازار کلاسهای مجازی را داغ کرد؛ مثبت یا منفی بودن روند این ماجرا، مساله‌ای بود که ما را به کنکاش در این روند واداشت.

خبرگزاری مهر؛ مجله مهر_مرضیه کیان: در اواخر بهمن ماه که بازار کرونا داغ‌تر و شرایط خیلی حاد شد، شاهد تغییرات بسیار زیادی در روند بازار، آموزش و پرورش و وزارت علوم شدیم.

هرجایی حداقل یک دانشجو می‌بینیم که موبایل به دست در مترو و تاکسی و محل کار، یا در منزل با لباس راحتی بدو بدو مقنعه سر می‌کند یا با شلوار اسلش پیراهن می پوشد، ببخشید می‌گوید و هر از گاهی چند دقیقه‌ای زل می‌زند به صفحه گوشی...

اینکه واقعاً این کلاس‌های مجازی تا چه حد می‌تواند کارآیی داشته باشد، حس کنجکاوی را در من ایجاد کرد تا با دو نفر از دانشجویان در رشته‌های مختلف گپ و گفتی داشته باشیم و جالب است که نظر این دو دانشجو بسیار با هم متفاوت است:

هر چه سنگ کروناست! برای پای لنگ دانشجوهاست

پریسا دانشجوی رشته حسابداری، در ابتدا گله خود را از عدم دسترسی آسان به برنامه adobe connect که اساتید از طریق این برنامه کلاس‌های مجازی را برگزار می‌کنند شروع کرد: "لینکی به شماره ما پیامک شد که از این راه برنامه را دانلود کنیم، حالا اگر کسی سیم کارتش را عوض کرده باشد، هیچ دسترسی برای دریافت لینک دانلود ندارد، در برنامه بازار یا google store هم این برنامه نیست که بتوانیم دانلود کنیم.

این دانشجوی سال آخر از پایین بودن سرعت اینترنت شکایت داشت و گفت: "برنامه راحت بالا نمی‌آید، هزینه‌های اینترنت هم که برای ما دانشجوها خیلی زیاد هست. تا پایان اسفند ۹۸، صد گیگ اینترنت دادند ولی متأسفانه در سال جدید تمدید نشد. به نظرم اگر برنامه‌های بومی طراحی شود و مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات باشد که نیاز به اینترنت نداشته باشد خیلی خوب می‌شود."

او در ادامه گفت: "شیوه تدریس برخی از دروس مثل درس‌های عملیاتی و محاسباتی مثل ریاضی و مالیاتی اصلاً مناسب نیست؛ ما وقتی سر کلاس هستیم مطالب را کامل متوجه نمی‌شویم، وای با الان که غیر حضوری است. اساتید از یک صفحه کتاب عکس می‌گیرند و می‌گویند که این صفحه را بخوانید! "

پریسا در خصوص شهریه واحدها در این ترم تحصیلی چالش برانگیز گفت: "شهریه‌ها هیچ تغییری نکرده است، با توجه به کیفیت تدریس و خروجی کلاس‌ها که بسیار پایین است، شهریه به صورت کامل دریافت می‌شود و من و خیلی از دوستانم به احتمال زیاد این ترم را حذف می‌کنیم."

کرونا سبب خیر شود! اگر...

امیر دانشجوی رشته جامعه شناسی، از برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی رضایت دارد و می‌گوید: "برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی، خیلی از هزینه‌های دانشگاه و دانشجو را پایین آورده است؛ دانشگاه‌ها در هزینه اساتید، سوبسید یارانه ناهار، سوبسید یارانه انتشارات و… و دانشجوها را در کاهش هزینه رفت و آمد، رزرو غذا، کپی جزوه و کتاب و… کمک کرده است.

وی در ادامه گفت: کاهش رفت و آمد دانشجوها و اساتید باعث خلوت شدن اماکن عمومی و کم شدن ترافیک خیابان‌ها شده است، که نقش بسزایی را در کم شدن آلودگی هوا و کمک به محیط زیست کرده است.

امیر در رابطه با ادامه داشتن کلاس‌های مجازی در صورت ایجاب کردن شرایط در ترم تحصیلی بعد گفت: "کلاس‌های مجازی باعث می‌شود که محدودیت فضای کلاس و ظرفیت کلاس‌ها دیگر وجود نداشته باشد."

کد خبر 4897770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فاطمه IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۴
      0 0
      یه نظر من خیلی بد شد چون الان واقعا خیلی از معلم ها زحمت یک فروارد بیشتر را به خود نمیدهند و هرچه زحمت هست روی دوش ماست.خیلی های دیگر هم که امتحان را تقلب میکنند و خیلی راحت بیستشان را میگیرند
    • سلطانی IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۴
      0 0
      به نطرم که یک استاد دانشگام خیلی خوبه . کلاس های عملی حصور برگزار شود مثل در اخر هر هفته کللس توری مجازی رفت و امد کم می شود. انرزی صرفه جویی می شود و خیلی نوارد دیگر...