به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، تابستان سال جاری فضاپیمای اوسیریس رکس ناسا عملیات فرود روی سیارک بن نو و جمع آوری نمونه از آن را برای نخستین بار انجام می دهد. اما این عملیات مانور ساده ای نیست.
بنابراین در هفته جاری ناسا آزمایشی برای فرود فضاپیما انجام می دهد که تمرین «چک پوینت» نامیده می شود. در این آزمایش فضاپیمای مذکور به فاصله ۲۴۳ فوتی سیارک بن نو می رود. این کمترین فاصله سیارک و فضاپیما به شمار می رود.
در آزمایشی که هفته جاری انجام می شود، اوسیریس رکس مانور مرحله اول را انجام می دهد تا سیستم های مختلف از جمله تصویربرداری و مسیریابی را آزمایش کند. همچنین بازوی رباتیک فضاپیما نیز آزمایش می شود. این عملیات حدود ۴ ساعت طول می کشد.
اوسیریس رکس برای فرود روی سیارک باید پیشرانه های خود را روشن کند. پیشرانه های فضاپیما در سه مرحله روشن می شوند. مرحله نخست زمانی است که فضاپیما حرکت خود را به سمت سیارک آغاز می کند. در مرحله بعد اوسیریس رکس به فاصله ۴۱۰ فوتی سیارک می رسد و مانور «چک پوینت» را انجام می دهد که تا موقعیت و سرعت آن هماهنگ شود. در مرحله سوم با روشن شدن پیشرانه ها فضاپیما به سمت سیارک می رود و به ارتفاع ۱۶۴ فوتی سطح آن می رسد تا با مدار چرخش سیارک همخوان شود.
نظر شما