به گزارش خبرگزاری مهر،"محمد علی حسینی" در گفتگو با روزنامه اتریشی"استاندارد" در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه انتظاری از گفتگوی قریب الوقوع مقامهای ایرانی - آمریکایی درباره عراق دارد ، اظهار داشت : هدف ما از برگزاری این دیدار این است که ما خود را موظف می دانیم به نیروهای اشغالگر ضرورت اصلاح رویکرد آنان را یادآور شویم.
وی افزود : اشغالگران عراق باید بدانند که زمان آن رسیده تا قدرت بیشتری را در اختیار مردم این کشور قرار داده و آنها را در تعیین سرنوشت آزاد بگذارند .
حسینی درباره این که آیا ایران طرحی برای خروج زمان بندی شده آمریکا از عراق دارد ، تصریح کرد : حتماً ، ما خواهان اعلام برنامه زمان بندی شده آمریکا برای خروج از عراق هستیم .
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران درباره سخنان عباس عراقچی معاون متکی مبنی بر لزوم تسریع در خروج آمریکا از عراق گفت : بله ما همواره تاکید داریم که آمریکا باید برنامه دقیقی برای خروج خود از عراق ارائه دهد .
وی در پاسخ به این سئوال که با توجه به اتهامات آمریکا علیه ایران مبنی بر دخالت در عراق و ادامه بازداشت پنج دیپلمات ربوده شده در کنسولگری ایران در اربیل، ایران چه برنامه ای برای صحبت در این زمینه دارد، با بی پایه و اساس خواندن این اتهامات، تاکید کرد که آمریکا خود عامل نا امنی و بی ثباتی در عراق است.
حسینی با بیان این که امنیت عراق برای ایران به عنوان کشورهمسایه از اهمیت بسزایی برخوردار است ، افزود : آمریکا هیچ مدرکی علیه 5 مامور کنسولی ربوده شده ما در اربیل در دست ندارد؛ در غیر این صورت اقدام دیگری انجام می داد .
این دیپلمات ایرانی درباره مذاکرات دبیرشورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و احتمال انجام آن در اسپانیا گفت : هنوز برگزاری این نشست در اسپانیا قطعی نشده است .
وی در مورد فعالیتهای هسته ای جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد : ما تمامی انعطافها را نشان دادیم اما متاسفانه شاهد پاسخ مثبت از طرف آمریکا و کشورهای اروپایی نبودیم. ما تعلیق را داوطلبانه برای 5/2 سال انجام دادیم، اما پاسخ این انعطاف ما چه بود؟ ما در سطح رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کردیم همه دولتها می توانند در ایجاد یک کنسوسیوم مشترک با ما مشارکت کنند. شما سراغ دارید کشور دیگری را که چنین انعطافی را نشان داده باشد؟ آنها کاملا می خواهند ما فعالیتهای صلح آمیز هسته ای خود را متوقف کنیم و آن چه که ما می خواهیم این است که خواسته های خود را در چارچوب ان پی تی داشته باشیم، حق قطعی ما به رسمیت شناخته شود و در مقابل ما هم تلاش کنیم که اطمینان در طرف مقابل ایجاد شود که انحرافی در فعالیتهای خود نداریم. نظارتهای بازرسان آژانس وجود دارد و در روند مذاکرات هم می توانیم بحث کنیم تا شیوه مناسب را جهت اطمینان آنان ارائه دهیم.
نظر شما