دکتر محمد باقر نبوی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : در حال حاضر بیشترین آلودگی ها از ناحیه کشورهای حاشیه شمالی وارد دریای خزر می شود و آلاینده های شیمیایی ، آب توازن کشتی ها و ورود نفت بیشترین نقش را در آلودگی این دریا دارد.
وی تصریح کرد: موجوداتی که در بستر دریا زندگی می کنند بیشتر در معرض خطر نابودی قرار دارند، چراکه این موجودات به محض اینکه در معرض حتی مقدار اندکی آلودگی قرار می گیرند به سرعت از بین می روند و این روندی است که طی سالهای اخیر به دلیل بی توجهی های صورت گرفته در حمل نفت در این دریا شدت گرفته است .
نبوی گفت : دریاهایی که کاملا بسته به شمار می آیند وضعیت خطرناک تری دارند و دریای خزر نیز دارای چنین وضعیتی است، چراکه امکان خروج آب از این دریا وجود ندارد و این امر باعث ماندگاری آلاینده ها در دریا و در نهایت نابودی موجودات می گردد.
مدیرکل دفتر زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت : میزان دقیق آلودگی دریای خزر مشخص نشده اما با تشدید شدن روند فعالیت های صنعتی و اکتشافات و بهره برداری های نفتی، به نظر می رسد در شرایط حاضر روند آلودگی در این دریا افزایش یافته باشد.
وی، عدم همکاری برخی کشورهای حاشیه دریای خزر در رعایت مسائل زیست محیطی را یکی از عوامل افزایش روند آلودگی این دریا برشمرد و افزود: تا زمانیکه کشورها ملزم به رعایت مسائل زیست محیطی نشوند روند افزایش آلودگی این دریا ادامه خواهد داشت.
نبوی همچنین به برگزاری اجلاس وزیران در هفته آینده در باکو جهت نهایی شدن برخی پروتکل ها در زمینه رعایت مسائل زیست محیطی اشاره کرد و گفت : با امضاء این پروتکل ها کشورها موظف به رعایت مسائل زیست محیطی خواهند شد.
نظر شما