به گزارش خبرنگار مهر، بارشهای باران همراه با رعد و برق از روزهای نخستین فروردین ماه در استان کردستان آغاز شد و این بارش به صورت متناوب سراسر این استان را تحت تاثیر خود قرار داده بود.
میزان بارشها در بعضی از مناطق استان کردستان بیشتر بوده و به همین دلیل هم اکنون شماری از سدهای استان کردستان سرریز شده و شماری دیگر از آنها به بیش از ۹۰ درصد تکمیل ظرفیت ذخیره سازی آب رسیدهاند.
بارش باران و البته همراه با رعد و برق در استان کردستان تا ساعاتی قبل نیز ادامه داشت به گونهای که بر اساس اعلام هواشناسی استان، روز ۳۱ فروردین ماه میزان بارش در منطقه هزار کانیان از توابع شهرستان دیواندره به ۷ میلیمتر رسیده است.
حال بر اساس پیش بینیهای اعلام شده از سوی اداره کل هواشناسی استان کردستان، از امروز دوشنبه تا روز چهارشنبه وضعیت جوی در استان پایدار شده و خبری از بارش باران در میان نیست.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: تحلیل نقشههای پیشیابی نشان میدهد که در هفته جاری وضعیت جوی در این استان پایدار خواهد بود.
رحیم صدیقی ادامه داد: بر همین اساس امروز امروز دوشنبه تا ظهر روز چهارشنبه وضعیت جوی در استان پایدار خواهد بود و دمای هوا نیز به سمت افزایش پیش میرود.
وی با اشاره به احتمال ورود سامانه بارشی جدید به استان کردستان در آخر هفته جاری، عنوان کرد: پیش بینیهای صورت گرفته حاکی است که از ظهر چهارشنبه تا روز جمعه یک سامانه بارشی آسمان استان کردستان را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان گفت: بر همین اساس در دو روز پایانی هفته جاری شاهد بارش باران همراه با رعد و برق و احتمال آب گرفتگی معابر در استان کردستان خواهیم بود.
وی با اشاره به وضعیت دمای هوای استان کردستان طی روزهای آینده، اظهار کرد: با توجه به پایداری وضعیت جوی در استان کردستان، دمای هوای استان کردستان تا حدودی افزایش پیدا کرده و گرمتر میشود.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان کردستان طی روزهای آینده و با توجه به افزایش دمای هوا، گرمترین نقطه استان کردستان با تجربه دمای هوای بالای ۲۵ درجه سانتیگراد مربوط به شهرستان سروآباد خواهد بود.
همزمان با این مهم اداره کل هواشناسی استان کردستان توصیههای مختلفی را به کشاورزان اعلام کرد و از آنها درخواست کرد که برای آسیب کمتر فعالیتهای خود این موارد را رعایت کنند.
در این اطلاعیه در بخش زراعت توصیه شده است که کشاورزان، مبارزه با علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ در مزارع گندم را انجام داده و در کنار این مهم، پایش مزارع از نظر آفت سن مادر و مبارزه شیمیایی در صورت رسیدن به نرم مبارزه با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی را انجام دهند.
محلولپاشی عناصر ماکرو و میکرو در مزارع گندم و جو، پایش مزارع گندم از نظر بیماریها و انجام اقدامات لازم در صورت مشاهده علایم با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی، پایش مزارع یونجه از نظر آلودگی به آفت سر خرطومی و کنترل آن در صورت نیاز، کشت ذرت دانهای در شهرستان کامیاران، مبارزه با علفهای هرز در مزارع کلزا قبل از مرحله غنچه دهی، پایش مزارع کلزا از نظر آفات شته مومی، سنک و سوسک پولن خوار و انجام مبارزه شیمیایی در صورت نیاز با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی، کشت بهاره گلرنگ و آفتابگردان دیم و انجام کشت بهاره حبوبات از دیگر توصیههای صورت گرفته به کشاورزان در بخش زراعت است.
در بخش حفظ نباتات باید مبارزه با لکه غربالی در درختان هسته دار آغاز شود.
نظر شما