به گزارش خبرگزاری مهر، سلطانیه در ادامه گفتگوی خود گفت : در این گزارش کوتاه چهار صفحه ای عمدتاً موارد قبل تکرار شده و در آن دو موضوع کاملاً به چشم می خورد.
اول اینکه، ایران با موفقیت به فعالیت های غنی سازی خود ادامه داده و به میزان بیشتری غنی سازی نموده و در عین حال همزمان بازرسان آژانس با موفقیت به فعالیت های خود ادامه داده اند.
در گزارش با اشاره به ادامه غنی سازی ایران صراحتاً عنوان شده است که هیچ شاهدی دال بر انحراف در اهداف برنامه های هسته ای ایران به سوی اهداف ممنوعه وجود ندارد و کلیه مواد هسته ای در ایران حسابرسی شده است.
وی افزود : درعین حال در این گزارش به تصمیم دولت ایران مبنی بر تعلیق اجرای کد 1/3 ترکیبات فرعی اشاره شده است.
نماینده ایران در ادامه گفتگو با مهر، یادآوری کرد که این تصمیم متعاقب صدور قطعنامه 1747 از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد و در راستای انجام مصوبه مجلس شورای اسلامی (مبنی بر تعلیق اجرای پروتکل الحاقی) بوده است.
وی گفت : ضمناً در گزارش البرادعی اشاره شده که هیچ شاهدی دال بر وجود فعالیت های بازفراوری دیده نشده است.
به گفته نماینده ایران در آژانس این مطلب نشان دهنده وجود تناقض ها و اشکالات حقوقی در قطعنامه های شورای امنیت به شمار می رود، زیرا این چگونه است که ایران باید فعالیت هایی -بازفراوری- را متوقف کند که آن را انجام نمی دهد.
گفتنی است که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از ایران درخواست شده بود که فعالیت های بازفراوری را هم در کنار فعالیت های غنی سازی متوقف کند.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در ادامه افزود : در گزارش آمده است که ایران 260 کلیوگرم UF6به زنجیره های 164 تایی تزریق کرده و اورانیوم را تا 8/4 درصد غنی کرده است و عدم اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران موضوع دیگری است که در گزارش به آن اشاره شده است.
وی در توضیح این مطلب تاکید کرد : جای تعجب ندارد زیرا پس از آن که پرونده هسته ای برای اولین بار از آژانس به شورای امنیت ارجاع گردید بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف گردید، باید برای عدم اجرای پروتکل الحاقی کشورهای غربی را مورد سرزنش قرار داد، نه ایران را که بیش از 2 سال به صورت داوطلبانه آنرا اجرا کرده مورد سرزنش قرار داد.
وی با اشاره به طرح فعالیت راکتور آب سنگین اراک بر اساس عکس های ماهواره ای افزود : بی شک ایران نمی تواند این پروژه را که قرار است جایگزین راکتور تهران جهت تولید رادیو ایزوتوپ کشور برای مصارف پزشکی و انسانی شود به صرف درخواست با انگیزه های سیاسی و استفاده ابزاری از شورای امنیت، متوقف کند.
نظر شما