هادی آزرم نوازنده و آهنگساز که طی سالهای اخیر حضور فعالی در ارکسترها و مجموعههای مختلف موسیقایی بهعنوان آهنگساز، نوازنده و رهبر ارکستر داشته است در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تازهترین فعالیتهای خود در عرصه تولید آثار موسیقایی مرتبط با ماه مبارک رمضان و تولید نماهنگ همخوانی «ربنا» برای پخش در شبکههای تلویزیونی توضیح داد: داستان تولید قطعه همخوانی «ربنا» به سال ۱۳۷۳ باز میگردد. زمانی که شخصی به نام هادی پروین از برنامهسازان سیما برای پخش در ویژهبرنامه افطار شبکه اول سیما سفارش داده شد. این قطعه در آن زمان با همراهی قاریان قرآن گروه همخوانی «اهل بیت» و تکخوانی حاج محمد عباسی ضبط شد و بنده نیز افتخار داشتم تا در این اثر حضور داشته باشم.
این آهنگساز نواهای مذهبی افزود: بعد از اینکه کار را ضبط کردیم و سرانجام به مرحله پخش رسید خوشبختانه فضا به گونهای شد که مردم هم از کار استقبال کردند و کار تا آنجا ادامه پیدا کرد که از همان سال تاکنون در ایام ماه مبارک رمضان ما شاهد پخش مکرر این قطعه ماندگار مذهبی از شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون هستیم. اما برای من در همان سالها این موضوع مطرح بود که ایکاش برای این زحمتی که توسط گروه «اهل بیت» صورت گرفته یک نماهنگ هم ساخته شود. چرا که مهم بود تا این همه زحمت و تلاش هنرمندانهای که توسط اعضای بیادعای گروه اهل بیت که جملگی از قاریان و هنرمندان خوب این کشور هستند کشیده شده، فقط با صوت و بدون تصویر آنها پیش روی مخاطبان قرار نگیرد.
وی گفت: خوشبختانه امسال شبکه قرآن سیما همت کرد و به لطف تلاشهای هادی ربیعی شرایط به گونهای برنامهریزی شد که ۱۰ روز مانده به آغاز ماه مبارک رمضان، تعدادی از اعضای گروه پرسابقه «اهل بیت» در مسجد حضرت سجاد (ع) جمع شدند و نماهنگ خوبی تولید شد که در لحظات افطار برای مردم و روزهداران عزیز پخش میشود. البته غیر از قطعه همخوانی «ربنا» نماهنگهای دیگری از جمله فرازهایی از دعای جوشن کبیر، فرازهایی از دعای کمیل و اسماءالحسنی نیز ضبط شده که در روزهای مختلف ماه رمضان به ملت شریف ایران تقدیم میشود. به هر حال برای من باعث خوشحالی است که امسال فضایی فراهم شده که چهره اعضای پرسابقه گروه «اهل بیت» که در سالهای آغازین فعالیت، هنرمندان زیادی را در خود پرورش داده، برای مردم معرفی میشود.
آزرم در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به پیشینه گروه «اهل بیت» در تولید نواها و نغمههای آئینی گفت: گروه «اهل بیت» از جمله گروههای باسابقه تواشیح و همخوانی است که از سال ۱۳۶۸ فعالیت خود را بهصورت جدی دنبال کرد و بنده نیز افتخار داشتم که در این گروه حضور داشته باشم. جالب است بدانید در این گروه هنرمندانی چون محمد اصفهانی و برخی دیگر از قاریان و ذاکران اهل بیت از جمله عباس سلیمی، مرتضی رهنما، بهروز یاری گل، اسماعیل شادالویی، احمد کیایی و بسیاری دیگر از هنرمندان هم به هنرنمایی مشغول بودند که بنده از تکتک آنها خاطرات ماندگاری دارم. یکی از این خاطرات به تولید قطعه «اسماءالحسنی» باز میگردد که در آن سالها توسط گروههای تواشیح مصری تولید و در ایام ماه مبارک رمضان پخش میشد، که کیفیت صوتی خوبی نداشت و ما آمدیم با اندکی تغییرات موسیقایی نسخه با کیفیتتری را تولید کردیم. به هر ترتیب در این سالها گروهایی چون «محمد رسولالله» و «اهل بیت» آمدند و نسخههای با کیفیتی از این اثر ماندگار را تولید کردند که هم اکنون در رسانه ملی هم قابل مشاهده است.
این آهنگساز و نوازنده تصریح کرد: جالب است بدانید وقتی این نسخههای باکیفیت و بسیاری از دیگر آثار با صدای هنرمندان ایرانی ما تولید شده پخش میشود، حتی گروههای تواشیح کشورهای صاحب نامی چون مصر نیز از کارهای ما استفاده میکنند. یعنی میتوان گفت این وسعت کیفیت و ارزش کار هنری به قدری ارزشمند است که توانسته از گستره مرزی ایران عبور کند و به دنیا صادر شود. چرا که اینها فارغ از ارزشهای معنوی بسیاری که برای همه دارند، دارای ارزشهای هنری هستند که میتوانیم روی آنها تمرکز بیشتری داشته باشیم و فضای مناسب تری را برای معرفیشان فراهم کنیم. همین که رسانه ملی آمده و بعد از ۲۸ سال از این هنرمندان تصویر گرفته و صدای ماندگارشان را با تصویر به مخاطب نشان میدهد یکی از گامهای مؤثری است که به آن اشاره کردم.
نظر شما