به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز(دوشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در جلسات گذشته ستادملی کرونا رئیسجمهور محترم بر ایجاد شرایط مناسب برگزاری مراسم احیا به صورت جمعی و با رعایت پروتکل های بهداشتی اصرار کردند و این موضوع یکی از دغدغه های جدی همه اعضای ستاد ملی کرونا بود. یکی از نگرانی هایی که وجود داشت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت نکردن برخی از متولیان برگزاری مراسم بود که اقداماتی و تجمعاتی بدون هماهنگی صورت گرفت.
مناطق سفید به ۲۸۰ شهر رسیده است
وی ادامه داد: نگرانی وجود داشت که به دلیل این رفتار برخی مشکلات برای کشور به وجود بیاید، اما با ورود مقام معظم رهبری و رهنمودهای ایشان و اینکه فرمودند من تابع نظر کارشناسان و تشخیص ستاد ملی کرونا هستم این اطمینان خاطر ایجاد شد و مردم بیش از سایرین مسائل بهداشتی را رعایت کردند و آن نگرانیهای کم نیز برطرف شد.
ربیعی تصریح کرد: گزارشاتی که داشتیم نشان دهنده رعایت اصول بهداشتی در مراسم شب احیا بود و این می تواند زمینه ای برای برگزاری مراسم های مختلف آینده باشد همچنین از این تجربه می توان برای بازگشایی اماکن مذهبی استفاده کرده و از این طریق تصمیمات جدیدتری را اتخاذ کنیم.
سخنگوی دولت درباره شرایط فعلی کشور در خصوص شیوع ویروس کرونا گفت: خوشبختانه نقاط سفید در سطح کشور در حال افزایش است و به ۲۸۰ شهرستان افزایش پیدا کرده است. همچنین روند بهبودی و درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ پس از چین و سوئیس در رتبه سوم جهان قرار دارد. میانگین بهبودی بیماران ما بسیار خوب است و تقریبا ۹۴ درصد بهبودی داریم. در حالی که میانگین جهانی بهبود بیماران مبتلا به کووید-۱۹، ۸۴ درصد است.
وارد فاز مهار کرونا شدهایم
وی افزود: آخرین گزارشی که در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه شد نشان می دهد عدد مولد نسلی یا به تعبیری RE در کمتر از چهار هفته به زیر عدد یک رسیده است. یعنی میزان انتقال کرونا از یک نفر به سه نفر در اسفند ماه امروز به کمتر از یک نفر رسیده است. این شاخص بسیار خوبی است که یک بیمار حتی یک نفر را مبتلا نمی کند. گزارش ها در ستاد ملی نشان می داد که ما از مرحله مدیریت و کنترل بیماری عبور کرده ایم و امروز کادر وزارت بهداشت و درمان کشور و تمام دستگاه های همکار وارد فاز مهار بیماری شده اند.
ربیعی تصریح کرد: فاز مهار بیماری قطعا نیازمند تداوم همکاری بالای ۸۳ درصد کنونی است که داشته ایم. ما ناگزیر و ناچار هستیم اقتصاد را سرپا نگه داریم. تجربه به ما نشان داد و حتی کشورهایی که بعد از ما درگیر این بیماری شدند، فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند یک استراتژی صحیح بوده است و این استراتژی قطعا با همکاری صاحبان صنایع، کارگران و افرادی که در بخش های خدمتی خدماتی و کارمندان دولت و همچنین شهروندان امکان پذیر است.
ربیعی ادامه داد: ما میتوانیم با وجود کرونا، جان باختن کمتری را داشته باشیم و همینطور زندگی روزمره مردم در جریان باشد و اقتصاد کشور هم از کار نیفتد.
دولت در هیچ دورهای مثل امروز در معرض قضاوت همگان نبوده است
وی با تبریک روز جهانی ارتباطات گفت: این روز را به جامعه اطلاع رسانی کشور تبریک می گویم و به نمایندگی از دولت از کلیه تلاشهای موثر جامعه اطلاعاتی و اطلاع رسانی کشور سپاسگزاری می کنم. دولت از همه دست اندرکاران اطلاعرسانی و آنهایی که کنش های ارتباطی مورد نیاز در جامعه کرونا زده ایران را فراهم کردند سپاسگزاری میکنند و برای همه آنها آرزوی توفیق دارد.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ارتباط بهتر دولت با جامعه گفت: دولت در بحث ارتباطی و اطلاع رسانی اقدامات بسیار خوبی داشته و من فکر میکنم شفافیت و پاسخگویی یکی از مهمترین آنها است، حرکت این دولت به سمت شفافیت و پاسخگویی بیتردید بینظیر بوده و به نظر من در هیچ دورهای اینگونه شفافیت و در معرض قضاوت همگان قرار گرفتن، نداشته ایم که این هم یکی از سنتهای حسنی است که باید در کشور نهادینه شود و باقی بماند.
ربیعی تاکید کرد: به جرأت میگویم هیچ دولتی به اندازه این دولت در معرض نقد رسانه ها و فضای مجازی نبوده و به این اندازه زیر ذره بین و نظارت همگانی قرار نداشته است خوشحالیم که شفافیت و پاسخگویی توامان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: دولت بنا دارد با امید به خدا تا پایان دولت، روز به روز بر شفافیت و اطلاع رسانی خود بیفزاید و همین طور شرایط را برای نظارت و شفاف سازی نسبت به تصمیمات دولت فراهم خواهیم کرد.
سخنگوی دولت اظهار داشت: کرونا علاوه بر زندگی اجتماعی و روزمره مردم، جهان ارتباطات رسانه ای را با شک جدیدی مواجه کرده و به همین دلیل به نظر میرسد نقش رسانه ها در حمایت اجتماعی و معنا بخشیدن به زندگی اجتماعی و کمک به گذار جامعه از این شرایط بی بدیل است، نقش جامعه رسانهای در گذار جامعه از شرایط کنونی بسیار موثر بوده و خواهد بود.
ربیعی ادامه داد: همکاری جامعه رسانهای کشور با جامعه درمان کشور بخشی از مدیریت مقابله و مبارزه با کرونا را به سرانجام رساند و به اعتقاد ما نقش مهمتر این جامعه در فردای پس از کرونا است، که بتواند صدمات و لطمات ناشی از کرونا و روح جامعه را التیام ببخشد و به بازگشت جامعه به سمت کار و زندگی با نشاط و موثر کمک کند.
آماده پاسخ به اقدام احتمالی آمریکا علیه نفتکشهای ایرانی هستیم
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه نشانههایی از تهدیدهای آمریکا برای جلوگیری از ورود کشتیهای حامل سوخت به ونزوئلا و واکنش ایران به این اقدام احتمالی آمریکا، عنوان کرد: هیچ کشوری ملزم به رعایت تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورهای دیگر نیست و ما هم متعهد به انجام عادی تعاملات تجاری خود با ونزوئلا هستیم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ارسال تانکرهای حامل بنزین به سفارش دولت ونزوئلا انجام گرفته است و متکی به اراده آزادانه کشورها در مبادلات مرسوم بینالمللی است. ما میخواهیم نسبت به امنیت کامل این محمولههای تجاری از راهزنی دریایی دولت آمریکا که مرسوم و مسبوق به سابقه است، اطمینان پیدا کنیم.
ربیعی افزود: انتظار داریم جامعه بینالمللی حساسیت بالایی نسبت به این بدعت و آزادی آبراههای تجاری و حفاظت از آزادی تردد واکنش نشان دهند. این دست اندازی و بدعت جدید رژیم آمریکا است که در پایمال کردن قوانین حقوقی ناگزیر هستیم از این کلمات استفاده کنیم که به وقاحت بیمانندی رسیدند.
وی ادامه داد: وزیر خارجه ما هشدارهای لازم را داد و در دولت هم این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در شورای عالی امنیت ملی موضوع مطرح شده است و امیدوار هستیم آمریکا دچار چنین خطایی نشود. اما در هر صورت ما همه احتمالات را در نظر خواهیم گرفت و برای بدترین آنها آماده هستیم ، البته خیلی زود است در مورد واکنش ایران به این راهزنی احتمالی آمریکا اظهار نظر کنیم اما قطعا در صورت ارتکاب چنین اشتباهی همه گزینه ها را برای خود محفوظ می دانیم و واکنش متناسب را برای حفاظت از آزادی دریانوردی اتخاذ خواهیم کرد. ما با ونزوئلا ارتباط داشتیم و ارتباطی به سایر کشورها ندارد و اینها در چارچوب قوانین بین الملل است.
دستگاهها حق به کارگیری نمایندگان مجلس دوره قبل را ندارند
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه طبق اخبار مطرح شده، دبیر هیئت دولت نامه ای را به دستگاه های دولتی ابلاغ کردند که نمایندگان مجلس دوره دهم در دستگاه دولتی به کار گیری شوند، گفت: من این خبر و واکنش ها را در فضای مجازی دیدم اما متاسفانه قلب واقعیت صورت گرفته است. مانند خیلی از موارد دیگر مثل تفکیک وزارت بازرگانی نیز این اتفاق رخ داد. ما به دلیل اینکه در دوران تحریم نیاز به کنترل به موقع بازار داشتیم بیان شد که اینها می خواهند وزارت خانه جدید درست کنند که وزارت رانت ایجاد شود، درست هرچه تصمیم گرفته می شود در نقطه مقابل، این اظهار نظرها صورت گرفته است.
ربیعی بیان کرد: اتفاقا این وزارتخانه به شفافیت کمک میکرد. این نیز از همین جنس است. معمولا در هر دوره ای از مجلس فشارهایی برای جذب نمایندگان زیاد میشود و من خودم تجربه اش را داشتم، چه در دورانی که در وزارت بودم چه در دوران قبل که افرادی بودند و تماس می گرفتند و آدم به بنگاه ها و دستگاه های مختلف معرفی میکردند. شما به نهادهای عمومی و سایر دستگاه های اجرایی نگاه کنید، اتفاقا رویه مذمومی بوده است که تجربه اش را داشتیم و سنت غلطی بوده که با لابی گری صورت میگرفته است.
وی بیان کرد: چند روز پیش گزارشاتی در مورد فشارهای اعمالی ارائه می شد و به منظور جلوگیری از فشار به دستگاه ها و وزارتخانه ها، دولت ممنوع اعلام کرد. یعنی در دولت بحث شد و مذاکره هر وزارت خانه برای جذب ممنوع شد. به همین منظور دولت برای اینکه دست و بال دستگاه های اجرایی را برای نه گفتن باز بگذارد، این موارد را منوط به بررسی در کارگروهی در دفتر رئیس جمهور کرد، اتفاقا مصوبه هم همین است و نمی دانم مصوبه خیلی محرمانه چطور به بیرون اعلام میشود. مصوبه هم دقیقا بیان می کند ممنوع است.
سخنگوی دولت گفت: دستگاه ها حق به کارگیری نمایندگان دوره قبل را ندارند اما بدانید تعدادی از نمایندگان مجلس یازدهم کارمند دولت هستند و طبیعتاً پس از دوره نمایندگی باید خود را به دستگاه مربوطه معرفی کنند، تعدادی هم کارمند دولت نیستند اما دارای تحصیلات علمی و اجرایی هستند که ممکن است علاقمند باشند با رعایت قوانین در بخش های قرار گیرند.
وی افزود: به کارگیری نیرو در سیستم و پست های دولتی فرآیند خاص خود را دارد و از دستگاه های امنیتی استعلام می شود که منع قانونی نداشته باشد، بر این اساس کمیته ای گذاشتیم و خواهید دید در این دوره بسیار کمتر از دوره های قبل این اتفاق صورت خواهد گرفت. ما حتما این کارهای مذموم را دنبال نخواهیم کرد. کمیته ای هم که در دفتر رئیسجمهور تشکیل شد برای غربالگری بود که چنین افرادی که شما نگران هستید وارد نشوند.
فعلا برنامهای برای محدودیتهای بین استانی نداریم
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اینکه آیا با توجه به نزدیکی به تعطیلات عید فطر و قرمز بودن وضعیت برخی از استانها تصمیم دولت چیست و آیا با اعمال محدودیت های قبل همراه است؟ ادامه داد: در تهران و آذربایجان شرقی کمی نگرانی بودیم که خوشبختانه دیگر مسأله حاد و نگرانی نداریم و اکنون نگرانی ما استان خوزستان و یک شهر از استان سیستان و بلوچستان است. در اینجا کمی متمرکز شدیم و نماینده وزیر بهداشت در استان خوزستان مستقر شده است.
ربیعی تاکید کرد: محدودیت هایی برای این استان در نظر گرفته شده است و در آن شهر سیستان و بلوچستان هم غربالگری برای همه انجام شده و کنترل های بهداشتی در حال انجام است تا در آنجا شیوعی نداشته باشیم. فکر میکنم با این برنامهریزیها بتوانیم به شرایط قبل باز گردیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: همانطور که قبلاً گفتیم هر جایی مراعات نشود به سختیهای قبل باز خواهیم گشت. خوشبختانه روزهای اخیر تهران شاهد کمترین جانباخته بوده است و فعلا برنامهای برای محدودیتهای بین استانی نداریم. اگر در درون استان مراعاتها صورت گیرد کافی تشخیص داده شده است.
سیاست پیشی گرفتن مزد به تورم را فراموش نکردیم
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با موضوع افزایش حقوق کارگران قرار بود شورای عالی کار جلسه ای برگزار کند، دلیل لغو جلسه هفته گذشته پیرامون این موضوع و دلیل عدم اعمال افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چه بوده است؟ گفت: جلسه به دلیل نبودن وزیر صمت به عنوان یکی از اعضای اصلی این جلسه، تشکیل نشد و وزیر اقتصاد هم احتمالا به دلیل فوت اخوی خود امکان حضور در جلسه را نداشت و نهایتا به روز دیگری موکول شد.
ربیعی تاکید کرد: شورای عالی کار به صورت منظم جلسات خود را خواهد داشت. از ابتدا هم قرار بود در جلسه بعدی موضوع حق مسکن مطرح شود.
سخنگوی دولت ادامه داد: فکر میکنم در یکی از جلسات سخنگویی با عدد و رقم در این زمینه توضیح دادم. اما در مورد حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همواره و معمولا بعد از سال در اردیبهشت یا خرداد تصمیمات اتخاذ و ما به التفاوتی پرداخت میشد. این دیر نیست و این تصمیم سنت همیشه بوده است و امیدوارم رقم قابل توجهی هم باشد که راضی کننده باشد. ما امسال واقعا با شرایط بد صنعتی و توان کارفرمایی به سمت این تصمیم رفتیم. ما سیاست پیشی گرفتن مزد به تورم را فراموش نکردیم.
وی اظهار داشت: از سال ۸۵ تا ۹۲ کل افزایش حداقلی را نگاه کنید، عقب ماندگی قابل توجهی وجود دارد. فکر میکنم ۱۵۱ درصد این دوره تورم و حدود ۱۲ درصد و در حوزه بازنشستگان ۶۰ درصد شکاف مزدی و قدرت خرید داشتیم. در دورانی که شکوفایی داشتیم، سعی کردیم جبران کنیم و با این وصف که در این دو سال دولت با مشکل روبرو شده است نسبت به دوره قبل هنوز هم پیش هستیم که باید ببینیم تورم قابل پیشبینی ما چه اندازه خواهد بود.
ربیعی گفت: علاقه و نگرانی دولت از زندگی جامعه بازنشستگی و کارگری از ابتدای سال ۹۲ وجود داشته است و شرایط بد اقتصاد امروز و ناتوانی سیستم های کارفرمایی شاید ما را از تصمیمات بزرگ برحذر داشته است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: وزیر کار و رفاه اجتماعی با دلسوزی تمام همه گزینه ها را بررسی میکنند و هر فرصتی برای جبران باشد حتما اتخاذ خواهند کرد.
وی ادامه داد: دستور جلسه شورای عالی کار مربوط به مسکن است و خوشحالم که نمایندگان کاری ما آزادانه در جلسات شرکت میکنند ولی امضا نمیکنند. این را باید ارج بنهیم. ما کمتر در دوره هایی که به فرموده میبردند و میآوردند این موضوع را داشتیم. امروز نمایندگان کارگران در شورای عالی کار جسورانه و مستقل دیدگاههای خود را بیان میکنند.
دولت بنای اقزایش نرخ ارز را ندارد
ربیعی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اینکه آیا بحثی در رابطه با افزایش قیمت ارز و دلار در دولت مطرح شده است؟ و همچنین دولت چه تضمینی برای ورود مردم به عرصه سرمایه گذاری در بورس دارد؟ تصریح کرد: نه تنها در هیچ جلسه دولت بلکه در هیچ کمیته و ستادهای اقتصادی دولت اساسا چنین بحثی مطرح نشده است. نباید بدون اطلاعات و یا با اطلاعات غلط بگوییم دولت قصد دارد ارز را گران کند. من هم در سایت ها خواندم که دولت قصد دارد قیمت ارز را به ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار تومان برساند. در تمام جلسات دولت از سال ۹۳ کار رئیسجمهور را نقد می کردند که شما چرا می خواهید قیمت ارز را ثابت نگه دارید؟ بنای دولت همیشه این بوده که بهای ارز افزایش پیدا نکند. این یک سخن کاملا نادرست است.
وی افزود: در هیچ کمیته کاری دولت هم چنین ایده و نظری نبوده است. اتفاقا ما فکر میکردیم اگر بتوانیم به بازار سرمایه عمق بدهیم و آن را شاداب نگه داریم همانطور که بانک مرکزی و همه دستگاه ها و وزارتخانه هایی که تولیدی داشتند کمک کردند، نظرمان این بود نقدینگی ها در اینجا جمع شود و به سمت مسکن و خودرو و ارز حرکت نکند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: من هم معتقدم بورس را منطقی کنیم چراکه بورس همیشه قرار نیست با ضریب زاویهای به سمت بالا باشد. بورس افت و خیز دارد. راه حل این است که نقدینگی مردم را به سمت حرکت سالم ببریم، بورس یک حرکت سالم است.
سخنگوی دولت عنوان کرد: کسری بودجه دولت ارتباطی به واگذاری شستا و ... ندارد. رقمی که دولت چقدر اوراق بفروشد مشخص است و حتی اگر به تشویق ارگان ها و نهاد ها برای عرضه می انجامد، با این هدف نیست.
سخنگوی دولت اضافه کرد: قیمت ارز نه تنها مطلوب ما نیست بلکه دولت همه تلاش خود را برای آوردن قیمت به چرخه منطقی انجام خواهد داد. خوشبختانه با سیاست های اتخاذی دکتر همتی که سیاستگذار موفقی در حوزه بانکی بوده است، بازارهای پول و ارز ما در سه ماه گذشته که وقفه داشته است، در ثبات نسبی نگه داشته است و فکر می کنیم شرایط با ثبات بیشتری که در بازارها به وجود خواهیم آورد احیا می شود.
ربیعی عنوان کرد: از همه شما درخواست دارم در این زمینه که بنا داریم ارز را به کانال پایین تر بیاوریم و همه تلاش خود را روی مواد اولیه صنعت و کارخانه ها و تامین ارز انجام میدهیم تا نیازها در حوزه درمان را تامین کنیم، ما را کمک کنید تا جامعه فضای روانی آرامی داشته باشد. من نمی گویم نقد نشود و خطرات گفته نشود اما تحلیل های نادرست، لطمه و زیان می زند.
۸۷ درصد از روستاها به شبکه ملی و اینترنت وصل شده است
سخنگوی دولت در پاسخی به سوالی در زمینه آزادسازی فراکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ و آخرین تصمیم گیریها اظهار داشت: استفاده از شبکه شاد برای دبیران و دانش آموزان فعلا تا پایان خرداد رایگان اعلام شده است. در برخی از استان ها نیز که امکان استفاده از فضای مجازی وجود نداشت، به سرعت دستور بازگشایی مدارس داده شد که آمار نشان داد، در روستاها مراجعه بیشتر از همه جا بوده است.
ربیعی ادامه داد: وزارت ارتباطات اعلام کرد که هزار و ۵۰۰ روستای جدید به شبکه اینترنت ملی متصل شده که با این میزان، ۸۷ درصد از روستاها به شبکه ملی و اینترنت وصل شده و تا پایان خرداد نیز هزار روستای جدید به اینترنت متصل می شوند. دولت برنامه دارد که تمامی روستاها را به شبکه ملی اینترنت وصل کند و در این رابطه آقای رئیس جمهور مفصلا صحبت خواهند کرد. در مورد فرکانسهای یاد شده نیز باید بگویم که هنوز احتیاج به بحث در این مورد وجود داشته و تصمیم هوایی در این زمینه گرفته خواهد شد.
وی در مورد تصمیم رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشی از سرزمین فلسطینیان به اراضی اشغالی خود، گفت: اقداماتی که رژیم اسراییل پی در پی انجام می دهد، منافی قطعنامه های شورای امنیت است. ما این عمل را قویا محکوم می کنیم و پیامد آن را خشونت بیشتر می دانیم. متاسفانه اقدام صهیونیستها و چارچوبی که آمریکا در قالب معامله قرن پی می گیرند عاملی بر ایجاد ناامنی در منطقه بوده که حتی سبب میشود، ساکنان اراضی اشغالی نیز امنیت نداشته باشند.
سخنگوی دولت افزود: ما از همه ابراز خود استفاده و از حقوق ملت مظلوم فلسطین حمایت می کنیم. در همین زمان که اشغالگر بر سرزمین خود افزوده، اتفاقی در ایران می افتد و آنها تلاش برای جوسازی دارند. آنچه در همدان رخ داد، اقدامی مشکوک بود و طبق اطلاعات رسیده، گروهی به ساختمان مقبره چیزی را پرتاب میکنند. باید بگویم که ساختمان مقبره سالم است و حتی به بخش بیرونی آن نیز آسیبی وارد نشده است. این افراد نیز تحت تعقیب قرار دارند.
برخی میخواهند نشان دهند که یهودیان در ایران از امنیت برخوردار نیستند
ربیعی عنوان کرد: ایران برای قرن ها برای اقلیت های مذهبی امن بوده و ما نمی گذاریم برخی از این مسایل سواستفاده کرده و علیه مردم ما صحبت کنند. یهودیان ایران مخالف اسراییل هستند. بر عکس آنچه برخی دوست دارند نشان دهند، ایران جامعه یهودی ستیز نبوده و از کشورهایی هستیم که از امن ترین کشور ها برای اقلیت ها محسوب میشویم. ما با زور، خشونت، تجاوز و منطق یک حزب مخالف هستیم.
وی در مورد بحث اوج سفر در ایام عید فطر و تعطیلات میانه خرداد و برنامه دولت برای اعطای مشوق سفر برای پس از کرونا خاطرنشان کرد: فعلا دولت در این زمینه برنامهای ندارد. فعلا تصریح و توصیه دولت روی موضوع در خانه بمانیم است. ما نه تنها مشوقی نداریم، بلکه توصیه داریم که مردم به جز سفر ضروری، از سفر پرهیز کنند. اما ما هیچ طرحی برای جلوگیری از سفر نیز نداریم.
سخنگوی دولت اظهار داشت: ما توانستهایم به شرایط با ثباتی برسیم و این روزها تهران کمترین جانباخته از دوران شیوع کرونا را دارد؛ اما دولت هنوز برنامه مشوق سفر ندارد.
ربیعی درباره حذف برخی از کالاهای اساسی از لیست ارز دولتی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی و چرایی عدم اعلام آن، ادامه داد: باید به یک فهم مشترک برسیم. اولا ما نیازمند تامین مواد اولیه کارخانه ها هستیم. اگر نتوانیم کالاهای اساسی و اولیه را برای کارخانجات تامین کنیم، با بیکاری گستردهای روبرو می شویم. همچنین در بحث دارو و درمان باید برای اینکه بیمار کمتر پول دهد، ارز را تامین کنیم. نباید بگذاریم به دلیل افزایش قیمت دارو و درمان، بیمار مسیر درمان را رها کند، به مانند آنچه پیش از سال ۹۲ رخ میداد.
وی گفت: از طرف دیگر نمی خواهیم تورم به حدی بالا برود که مردم نتوانند کالای اساسی مورد نیاز خود را بخرند. ما همچنین تلاش داریم که در بخش کشاورزی، تولید برای کشاورز ارزان تمام شود. شاید جالب باشد که بدانید در بخش تولید مرغ، این بخش ۸۰ درصد وابسته به ارز است. ما در این شرایط که آمریکا کوچکترین مدخل ورود ارز را به کشور کنترل می کند، این قصه غم انگیز هژمونی آمریکا وجود داشته و اروپا و کشورهای همسایه هم نگران این روند هستند، سعی کردیم صادرات را گسترش دهیم.
سخنگوی دولت افزود: باید بتوانیم از طریق گسترش صادرات، کالای مورد نیاز کشور را وارد کنیم. ما باید به سمت اولویت ها حرکت کنیم و نمیتوانیم برای همه کالاها ارزهیا دولتی تخصیص دهیم. عدم افزایش قیمت نیز مورد نظر ما است. برخی اقلام که ارز دولتی آن حذف شده و خبر آن اعلام نشده است، به این دلیل بوده است که پیش از این خریدها با ارزها انجام شده و در انبار نیز وجود دارد و باید به بازار بیاید.
ربیعی عنوان کرد: با رسیدن به فصل برداشت حبوبات، حبوبات داخلی نیز به بازار میآید. به دلیل میان فصلی بودن و بحث حذف ارز دولتی ما شاهد گران شدن حبوبات بودیم. در بخش حبوبات حدود ۶۰ درصد وابسته هستیم. با توجه به تحریمها و شرایط سخت تورم، گرانی قابل قبول نیست. ما با سوداگری مخالفیم و قیمت ها متعادل می شود. کمیته سه گانه در خصوص خودرو هم به خوبی عمل میکند و شاهد تعدیل در قیمت ها خواهیم بود.
برکناری وزیر صمت یک شبه نبوده است
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص قرائت نامهای از سوی وزیر کشور در مجلس که در آن آقای مطهری را تهدید کردهاند که اگر نتواند ثابت کند مسئولیتی از سوی وزارت کشور در حوادث آبان ۹۸ متوجه وزیر کشور است، اقدام حقوقی انجام میشود، گفت: من هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارم.
ربیعی در خصوص حواشی پیش آمده پیرامون برکناری رضا رحمانی وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت و شیوه این اقدام گفت: ما با شیوههایی که در این خصوص مطرح میشود، مخالف هستیم و تاکنون نیز در دولت اینگونه رفتار را نداشتهایم. به دلیل زحمات آقای روحانی، از وی تشکر میکنیم. کرامت انسانی بالاتر است اما مطالبی که در این خصوص مطرح میشود، تنها شنیدهها است و جریان کامل فرآیند نیست.
وی ادامه داد: برکناری آقای رحمانی یک فرآیند یک شبه نبوده و اینگونه نبوده است که یک شبه دولت و شخص رئیسجمهور به این نتیجه رسیده رسیده باشند که بخواهند یک فرد را عوض کنند؛ این تصمیمگیری نتیجه یک فرآیند است.
سخنگوی دولت افزود: در دوران تحریم، ما نیازمند استراتژیهای جدید صنعتی هستیم و باید استراتژی توسعه صنعتی متناسب با تحریم را دنبال کنیم. اگر فرض بگیریم کرونا سال دیگر هم وجود دارد و تعطیلی خواهیم داشت، از امروز باید استراتژی صنعتی و تولیدی خود را داشته باشیم. ما نیازمند برنامه مبتنی بر صادرات هستیم و باید صادرات غیرنفتیمان را توسعه دهیم. ما باید تأمین ارز مبتنی بر صادرات غیرنفتی را تجربه کنیم.
باید یک تحول مدیریتی در وزارت صمت انجام شود
ربیعی گفت: ما نیازمند آن هستیم که قیمت محصولات کشاورزی و صنعتی کنترل شود و خرید و توزیع به موقع انجام شود. در این زمینه مکاتبات مفصلی در چند ماه گذشته صورت گرفت و همچنین توصیه و تأکیداتی در این باره شد. ما نیازمند آن هستیم که بازار خودرو دچار تنش یکباره نشود به همین دلیل نیازمند اصلاحات هستیم تا بتوانیم پیشبینیهای صورت گرفته مبتنی بر شعار سال را تحقق بخشیم.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر، تفکیک مورد نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام نشد به همین دلیل نیازمند هستیم که یک تحول مدیریتی در این وزارتخانه صورت بگیرد. ارزیابی رئیسجمهور و سایر ارکان دولت، تحول مدیریتی بود؛ این تغییر مدیریتی متفاوت از آن است که وزیری پیامی برای یک کشور خارجی برده است را تغییر دهیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: من مطمئن هستم تغییر در وزارت صنعت، معدن و تجارت یک شبه نبوده و به هیچ عنوان، وجه سیاسی نداشته است. در اینجا به نمایندگی از دولت از زحمات آقای روحانی و حضورشان در دولت تشکر میکنم. برخلاف مطالبی که مطرح میشود، دولت این تصمیم را یک تصمیم حرفهای و فنی میداند و امیدواریم که آثار آن در بازار خودرو و سایر حوزهها مشاهده شود.
نظر شما