۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۴۷

محمدحسن طالبیان خبر داد؛

استرداد ۱۷۸۳ شی تاریخی در سال ۹۸/ تعیین تکلیف حریم ابنیه تاریخی

استرداد ۱۷۸۳ شی تاریخی در سال ۹۸/ تعیین تکلیف حریم ابنیه تاریخی

معاون میراث‌فرهنگی کشور از تدوین دستورالعمل عمومی برای حریم آثار ملی خبر داد و گفت: در سال گذشته ۱۷۸۳ شی تاریخی به ایران استرداد شده است.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری روز جهانی موزه و میراث فرهنگی ظهر روز ۲۹ اردیبهشت ماه در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، در این نشست معاون میراث فرهنگی استان‌ها از طریق ویدئو کنفرانس به تشریح برنامه‌های هفته میراث فرهنگی در استان خود پرداختند.

بخشی از این صحبت‌ها نیز پاسخ مدیران کل موزه‌ها، بافت و بناهای تاریخی، پایگاه‌های میراث جهانی به سوال خبرنگاران بود. معاون میراث فرهنگی و فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی نیز در این نشست گزارشی را در این حوزه ارائه دادند.

در این نشست محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی گفت: بررسی دستورالعمل عمومی برای حریم آثار ملی از سوی وزیر میراث‌فرهنگی به استان‌ها ابلاغ می‌شود. پس تکلیف بناهای تاریخی که حریم ندارند با این دستورالعمل روشن می‌شود. همچنین با تلاش‌های انجام شده، ۱۷۸۳ شیء به کشور مسترد شده است. ابلاغ دستورالعمل طرح میراث‌بانان افتخاری نیز به‌زودی انجام می‌شود.

معاون میراث‌فرهنگی کشور درباره پرونده‌های ثبت جهانی نیز گفت: پرونده ثبت جهانی روستای اورامانات تا پایان تابستان ارزیابی خواهد شد. پرونده راه‌آهن شمال به جنوب به طول ۱۴۰۰ کیلومتر نیز در حال ارزیابی است.

وی از راه اندازی سایت EMIRAS.ir طی مراسمی که در موزه ارتباطات برگزار می‌شود، خبر داد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشورمان موزه‌ها به‌صورت آنلاین به فعالیت خود ادامه دادند همچنین تلاش می‌کنیم بسترهای الکترونیکی در تمامی موزه‌های کشور انجام شود.

در ادامه این نشست، سردار سرتیپ دوم امیر رحمت‌الهی فرمانده یگان حفاظت گفت: مهم‌ترین موضوعی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم حفاری غیرمجاز است و در این خصوص رویکردهای کیفری و غیر کیفری را در دستور کار قرار داده‌ایم.

او افزود: در راستای حفظ میراث‌فرهنگی طرح میراث‌بانان افتخاری را در دستور کار قرار داده‌ایم و دستورالعمل آن تهیه شده و توسط وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ابلاغ می‌شود، با این طرح مشارکت پذیری مردم در راستای حفاظت از آثار تاریخی را افزایش می‌دهیم. البته طرح میراث‌بانان افتخاری در سه سال گذشته آغاز به کار کرد و دستاوردهای خوبی را نیز داشته امیدواریم با ابلاغ رسمی آن عمده مشکلات در حوزه حفاری غیرمجاز و حفاظت از میراث‌فرهنگی حل شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی بیان کرد: برخوردهای کیفری با مجرمان صرفاً بازدارندگی لازم را ممکن است نداشته باشد مخصوصاً جرایمی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، بنابراین بر اساس پیگیری‌ها مجوز دسترسی آنلاین به یگان حفاظت میراث‌فرهنگی داده شده است که به‌صورت مستقیم در حوزه فضای مجازی ورود پیدا کند.

او گفت: یکی از مواردی که در فضای مجازی در حوزه حفاری و کشف میراث‌فرهنگی مطرح می‌شود دستگاه‌های فلزیاب است و در حال حاضر یگان حفاظت با پیگیری‌هایی که انجام داده تبلیغ دستگاه فلزیاب در کارگروه مصادیق مجرمانه دادستانی کل کشور درج شده است و دستگاه فلزیاب در فهرست کالاهای مجاز مشروط قرار دارد و بر اساس قانون قاچاق کالا و ارز یک تا سه برابر ارزش دستگاه فلزیاب جرم نقدی اخذ می‌شود.

کد خبر 4928773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha