به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی انتقال خون کردستان، محمدسعید کریمیان اظهار داشت: امسال بدلیل شیوع بیماری کرونا و رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، تیمهای سیار خونگیری شبهای قدر در شهرستانهای بیجار، قروه و شهر سریش آباد برگزار نشد و به همین دلیل نسبت به ماه رمضان سال گذشته با کاهش پنج درصدی اهدا خون مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه امسال تنها پایگاه سنندج فعال بود که در مجموع سه شب قدر ۲۶۵ نفر در این مرکز نذر اهدای خون کردند، افزود: از مجموع کل اهدا کنندگان خون، یک هزار و ۶۳۲ نفر آقا و ۱۳۰ نفر خانم بودند.
مدیرکل انتقال خون کردستان با تاکید بر اینکه نیاز به خون همیشگی است، ادامه داد: هر ساله در ماه رمضان با افت مراجعه کنندگان روبرو هستیم که این شرایط امسال به دلیل شیوع کرونا، تشدید هم شد.
کریمیان یادآور شد: طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بیحالی مفرط از سوی اهدا کنندگان از دلایل کاهش آمار اهدای خون در ماه رمضان امسال بود.
وی با قدردانی از هم استانیهایی که در روزهای کرونایی و ماه مبارک رمضان امسال نیازمندان به خون و فرآوردههای خونی را تنها نگذاشتند، بیان کرد: قابلیت ذخیره و نگهداری فرآوردههای حاصل از خون بر اساس استانداردهای جهانی، ملی و نوع فرآورده از سه تا ۳۵ روز است و بر این اساس استمرار اهدای خون اجتناب ناپذیر است.
مدیرکل انتقال خون کردستان از انجام تمهیدات لازم در ماه رمضان و حفظ ذخایر مناسب خون خبر داد و گفت: عمر فرآورده پلاکتی مشتق از خون که اغلب به مصرف بیماران مبتلا به ترومبوسیتوپنی ناشی از سرطان، خونریزی و یا جراحی میرسد تنها سه روز است و فقط با مشارکت انسان دوستانه اهداکنندگان میتوان این بیماران را نجات داد.
کریمیان به وجود شبکه خون رسان در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجایی که فرآوردههای خونی در برخی استانها به میزان بیشتری مصرف میشود، شبکه خون رسان کشور همواره در تلاش است تا هیچ استانی با کمبود خون مواجه نشود که کردستان نیز از این قاعده جدا نیست و در صورت نیاز از استانهای دیگر خون دریافت و یا برای آنان ارسال میکند.
وی افزود: به منظور رفاه حال شهروندان پایگاه انتقال خون سقز، از ساعت ۸ تا ۱۳ و پایگاه سنندج صبحها از ساعت ۸ تا ۱۳ و عصرها از ساعت ۱۸ تا ۲۳ آماده خونگیری از داوطلبان است.
نظر شما