۷ خرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۴۶

استاد دانشگاه نانت فرانسه:

حضور آمریکا درخاورمیانه نقض آشکار حقوق بین الملل است / غنی سازی اورانیوم حق قانونی کشورها است

دکتر پیرامانوئل حضور نیروهای آمریکای در خاورمیانه را اقدامی در تناقض آشکار با حقوق بین الملل خواند و گفت: این اقدام واشنگتن حاکمیت ملی کشورهای منطقه را نقض می کند.

به گزارش خبرنگار مهر ، پیر امانوئل استاد دانشگاه نانت فرانسه که بعدازظهر امروز در دومین جلسه هفدهمین همایش بین المللی خلیج فارس تحت عنوان "سیاست مداخله جویانه آمریکا در خلیج فارس و حقوق بین الملل" سخن می گفت ، تاکید کرد: حضور آمریکا در خاورمیانه مخالف قواعد بین المللی بوده و حاکمیت ملی کشورها را نقض می کند.

وی با تاکید بر اینکه علیه هیچ کشوری نباید از نیروی نظامی استفاده کرد افزود: اقدامات آمریکایی ها در عراق غیر از پیچیده کردن شرایط این کشور و ناامن تر کردن منطقه حاصلی نداشته و در تناقض آشکار با حقوق بین الملل است.

این استاد دانشگاه نانت فرانسه  ادعاهای آمریکا درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان را بی اساس خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران حق دارد ضمن انجام فعالیتهای صلح آمیز هسته ای به غنی سازی اورانیوم تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بپردازد.

پیرامانوئل در ادامه اظهار داشت: دولت آمریکا تعهدات خود در قبال ان پی تی را عملی نکرده و گویا در پی ساختن سازمان جدیدی در موضوع هسته ای است.

اون کلوس ونتیس استاد دانشگاه لیدن هلند دیگر سخنران این همایش علت توجه و تمرکز ویژه جهانی بر منطقه خلیج فارس را اهمیت تاریخی این منطقه و ویژگیهای شاخص آن دانست.

وی که بعد از ظهر امروز در دومین جلسه همایش بین المللی خلیج فارس با عنوان امنیت خلیج فارس در دوره باستان سخن می گفت ، اظهار داشت:خلیج فارس دارای اهمیت  سوق الجیشی فراوانی برای امپراتوری ایران و یونان بوده است.

وی افزود: در طول 1200 سال قبل از اسلام نقش سیاسی و اقتصادی خلیج فارس در ایران بسیار مورد توجه قرار داشته و داریوش اول  نیز دستوراتی را متناسب با این اهمیت خطاب به نظامیان خود برای تسلط بر خلیج فارس صادر می کرده است.

این استاد دانشگاه لیدن ادامه داد: در دوران ساسانیان  شهرها و بندرهای جدیدی را در ساحل شمالی و جنوبی خلیج فارس احداث کردند که اهمیت این شهرها برای فعالیت بازرگانی و ارتباط فرهنگی با کشور هند بسیار زیاد بود.

وی با اشاره به برتری  اقتصادی و سیاسی امپراتوری ایران به واسطه  تسلط به خلیج فارس گفت: در آن دوران با تنظیم راه تجارتی از هند به آسیای غربی ایرانیان در خلیج فارس و دریای هند نفوذ اقتصادی و سیاسی بسیار داشتند.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: امروزه نیز منطقه خلیج فارس از اهمیت بسیاری برخوردار است و تمرکز جهانی بر آن نیز به همین دلیل است.

کد خبر 493805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha