۱۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۸:۳۳

برگزیدگان فراخوان شعر و داستان «کرونا را شکست می‌دهیم» معرفی شدند

برگزیدگان فراخوان شعر و داستان «کرونا را شکست می‌دهیم» معرفی شدند

بوشهر- هیئت‌داوران فراخوان شعر و داستان «کرونا را شکست می‌دهیم»، پس از بررسی آثار رسیده به دبیرخانه این فراخوان، برگزیدگان شعر و داستان را معرفی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیرخانه فراخوان شعر و داستان حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر، طی بیانیه هیئت‌داوران، از بین آثار رسیده به دبیرخانه، ۳ اثر را در بخش شعر و ۴ اثر را در بخش داستان، به عنوان آثار برتر معرفی کردند.

براساس این گزارش، آثار رسیده با موضوعاتی نظیر مقابله با کرونا، خانواده کرونا را شکست می‌دهد، رعایت بهداشت فردی، پرستاران و پزشکان پیشگامان مبارزه با کرونا، نوروز در خانه می‌مانیم و روز طبیعت و محیط‌زیست شکل‌گرفته بود.

«حیدر منصوری» و «علی هوشمند» از شاعران مطرح استان بوشهر به عنوان داوران این فراخوان در بخش شعر، منصوب شدند.

در بیانیه هیئت‌داوران در بخش شعر آمده است: شعر، همواره به عنوان یکی از گونه‌های متعالی هنر، توانسته است نقش اثرگذار خویش را در جامعه به خوبی ایفا کند.

در این میان (کرونا) باعث شد که هنرمندان و شاعران نیز دوشادوش دیگر اقشار جامعه، به عنوان طیفی متعهد تلاشی بی‌بدیل را در عرصه جامعه رقم بزنند.

حوزه هنری انقلاب اسلامی بوشهر با انتشار فراخوان شعر (ما کرونا را شکست می‌دهیم) در محورهای مختلف و سطح ملی، شاهد ارسال بیش از ۲۲۰ اثر از سراسر کشور بود.

هیئت‌داوران فراخوان شعر (ما کرونا را شکست می‌دهیم) ضمن تجلیل از همه شرکت‌کنندگان در این فراخوان نکات زیر را اعلام می‌دارد:

۱. بیش‌ترین استقبال در این فراخوان در بخش شعر کلاسیک (قالب‌های غزل و رباعی و دوبیتی) بود.

۲. نوآوری اشعار در حوزه اندیشه، فرم، زبان، هنجار گریزی، کشف مضامین نو اوزان جدید در میان شاعران ستودنی بود.

۳. (طنز) به عنوان یکی از موضوعاتی که می‌توانست در شرایط کنونی در جامعه نشاط‌آفرین باشد، به عنوان بن‌مایه اغلب اشعار شرکت‌کننده در فراخوان بود.

۴. تمامی آثار شاعران با حذف نام شاعر و به شکل کد مورد ارزیابی قرار گرفت.

۵. بیش‌ترین استقبال در این فراخوان متعلق به بخش جوان بود که نوید آینده‌ای درخشان برای شعر متعهد کشور خواهد بود.

هیئت‌داوران فراخوان ملی شعر (ما کرونا را شکست می‌دهیم) با تکیه‌بر موارد فوق، نتایج خود را به شرح ذیل اعلام می‌دارد: «مهدی جهاندار» از اصفهان، «ابراهیم آرمات» و «مجتبی صفدری» از میناب، به ترتیب مقام اول تا سوم را در بخش شعر کسب کردند.

«بیژن کیا»، نویسنده و منتقد کشوری و «سعید بردستانی» داستان‌نویس مطرح استان بوشهر به عنوان داوران بخش داستان منصوب شدند.

براساس این گزارش، بیانیه هیئت‌داوران در بخش داستان بدین شرح است:

در چند قدمی فروردین چشم‌انتظار سال نو بودیم که بیاید. می‌خواستیم شادی بهار، شور زندگی و شیرینی نوروز را با عزیزانمان قسمت کنیم اما نشد. بیماری آمد، آمد و خیابان‌ها خلوت شدند، شادی را با خودش برد و ترس با خودش آورد. می‌گفتند نامش کروناست. می‌گفتند مهاجم است و قاتل. ویروس‌ها که هجوم آوردند نبض زندگی ضعیف شد.

بیماری که همه‌گیر شد فرشته‌ها آمدند از پزشک و پرستار گرفته تا طلبه و جهادگر همه آمدند تا تصاویری از محبت و جان‌فشانی را نقش بزنند اما در این میان نویسنده‌ای لازم بود تا نقوش مهربانی را به تن‌پوش کلمات بیاراید و ثبت کند بر صفحات تاریخ این تلخی و شیرینی آغشته به هم را.

داستان‌نویس نگاهی دارد جستجوگر و همه‌گیری کرونا ویروس، بهانه‌ای شد برای توجه به عواطف انسانی. بحران آمد اما همدل شدیم و این نکته از چشمان تیزبین نویسندگان جوان پنهان نماند.

نویسندگان و آینده‌سازان ادبیات داستانی ایران‌زمین، دست‌مریزاد

بررسی آثاری که دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده بود؛ سایه روشن‌هایی را نشان داد که به‌اختصار به آن‌ها اشاره می‌شود:

۱- داستان‌ها در بیشتر موارد از کیفیت مطلوبی برخوردار نبودند. خام دستی و تعجیل نویسنده در به پایان رساندن اثر صدماتی جدی به شکل و محتوای داستان‌ها وارد کرده بود.

۲- عدم تعادل در کمیت و کیفیت داستان‌ها نشان‌دهنده ضعف توجه کافی نسل جدید نویسندگان ما به ساختار فنی داستان است.

۳- در برخی موارد خاطرات و حتی در یکی دو مورد مقاله به دبیرخانه ارسال‌شده بود. تعجیل برای شرکت در جشنواره و مسابقات متعدد می‌تواند چنین عوارضی به دنبال داشته باشد.

۴- برخورد ساده انگارانه داستان نویسان با مقولهداستان‌نویسی، سهولت در چاپ، شتاب‌زدگی در انتشار و تعدد مراکز عرضه داستان کوتاه به ویژه در رسانه‌های مجازی اثر ادبی را قبل از رسیدن به پختگی کامل وارد چرخه توزیع می‌کند. جا دارد مراکز فرهنگی کشور و سیاستگزاران فرهنگی چاره‌ای برای این معضل که درنهایت به ضعیف شدن داستان‌نویسی ایرانی منجر خواهد شد چاره‌اندیشی کنند.

۵-پاره‌ای داستان‌ها از نظر دردمندی و رسالت اجتماعی قابل‌ستایش به نظر می‌رسیدند اما به خاطر سطحی‌نگری شایستهٔ تقدیر نبودند، ژرف‌نگری در آثار داستانی اجتماعی ضرورتی انکارناپذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، طی داوری، «محمد حیدری» از بوشهر، «زهره خسروی» از اراک، «مجتبی صفدری» از میناب به ترتیب مقام اول تا سوم را در بخش داستان کسب کردند و همچنین «خداداد رضایی» نیز از بوشهر، به عنوان شایسته تقدیر معرفی شد.

کد خبر 4940527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha