به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دویچه وله، دیوان کیفری بینالمللی از تصمیم دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا برای تحریم اعضای این نهاد انتقاد کرد و آن را «تلاشی غیرقابل قبول برای مداخله در حاکمیت قانون» خواند.
به گفته این سازمان بینالمللی، این اقدام به منزله حمله به منافع قربانیانی است که این نهاد را آخرین امید برای دستیابی به عدالت میبینند.
گفتنی است ترامپ طی حکمی، اعمال تحریم علیه مقامات دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه را تصویب کرد چراکه این نهاد میخواهد درباره احتمال ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان، از جمله از سوی نیروهای آمریکایی، تحقیق کند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر هم با صدور بیانیهای اقدام آمریکا علیه دیوان بینالمللی کیفری را محکوم کرد.
از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تصمیم ترامپ استقبال کرد و مدعی شد این دادگاه سیاسی عمل میکند و اشتغال خاطر زائدی به تعقیب اسرائیل، آمریکا و دیگر کشورهای به زعم وی دمکراتیک دارد که به حقوق بشر احترام میگذارند، اما بدترین ناقضان حقوق بشر (!) از جمله ایران را نادیده میگیرد.
گفتنی است پیشتر در آوریل سال ۲۰۱۹/ فروردین ۱۳۹۸، تحقیق درباره جنایتهای جنگی و جرایم علیه بشریت در افغانستان از سوی قضات دادگاه بینالمللی لاهه رد شده بود، اما در تازهترین خبرها قضات تجدیدنظر حکمی جدید را درباره بررسی مجدد این پرونده صادر کردند.
پرونده جنایات جنگی در افغانستان از سال ۲۰۰۶ باز شد که در آن علاوه بر نیروهای داخلی افغانستان، ارتش آمریکا نیز متهم به ارتکاب جنایات جنگی علیه غیرنظامیان شده است.
پیش از این نیز «فاتو بن سودا» دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی لاهه، در خصوص مصادیق جنایات صورت گرفته در جریان جنگ افغانستان اعلام کرده بود بر اساس اسناد و تحقیقات اولیه، نیروهای آمریکایی و سازمان ضد جاسوسی این کشور بین سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ برای بازجویی از زندانیان، آنان را شکنجه کردهاند.
نظر شما