به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضاییه که شب گذشته در دومین نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با مسئولان قضایی سخن می گفت، اظهار داشت: در همه دنیا و حتی در کشورهایی که مدعی دموکراسی هستند با قداره کشان و تهدید کنندگان امنیت و متعرضان به حقوق آحاد ملت به طور خشن برخورد می شود.
وی افزود: گردنکشی از ابزار جرم افراد شرور و اراذل و اوباش است، تا در جامعه برای خود ابهت دروغین بسازند ولی پلیس باید ابهت آنها را بشکند تا مردم احساس امنیت کرده و بدون هراس در ارتقاء امنیت اجتماعی حاکمیت را یاری دهند.
رئیس قوه قضائیه بر لزوم پرهیز از افراط و تفریط و اصلاح برخی روش ها در اجرای طرح امنیت اجتماعی تاکید کرد اما در عین حال متذکر شد، کسانی که امنیت اجتماعی را تهدید می کنند در حقیقت به حقوق شهروندی متعرض می شوند و نباید برخورد با آنها را ناقض حقوق شهروندی دانست و دستگاه قضایی آماده است تا نیروی انتظامی را در این زمینه یاری دهد.
آیت الله هاشمی شاهرودی ادامه داد: آنچه در نشست اخیر با استانداران کشور اعلام کردم این بود که برخورد با افراد بدحجاب باید از برخورد با اراذل واوباش تفکیک شود و برخورد با اشرار یک کار خوب است که در جهت حفظ حقوق شهروندی و مطابق ضوابط قانونی صورت می گیرد ولی مبنای برخورد با افراد بدحجاب، فیزیکی نبوده و این کار باید به صورت ارشادی پیگیری شود.
رئیس قوه قضاییه در این نشست همچنین بر لزوم اجرای برنامه های فرهنگی در جهت نهادینه شدن و توسعه فرهنگ عفاف در جامعه تاکید کرد و به ارایه دیدگاه های خود در این زمینه پرداخت.
آیت الله هاشمی شاهرودی از ضابطه مند شدن تولید و فروش انواع لباس و مقابله جدی با تولید و توزیع لباس های نا مناسب، به عنوان یکی از اقدامات قابل اجرا در حوزه نهادینه سازی فرهنگ عفاف یاد و اضافه کرد: با وضع برخی قوانین می توان امیدوار بود دوباره حجاب دوران انقلاب به جامعه باز می گردد و برای حل این مساله، راهکارهای مختلف ریشه ای باید اندیشیده و اجرا شود که در آن صورت، نیازی به پلیس و زندان و اقدامات دیگر نیست.
وی همچنین خاطر نشان کرد: دولت می تواند یکی از شرایط گزینش کارمندان خود و یا معیار ارزیابی خدمت آنها برای ادامه فعالیت در دستگاه ها را پوشش و حجاب قرار دهد تا از این طریق عفت به صورت ضابطه مند در جامعه حفظ و فراگیر شود.
آیت الله هاشمی شاهرودی در ادامه پیشنهاد داد: در مدارس و دانشگاه های کشور همانطور که به فعالیت های فوق العاده دانش آموزان و دانشجویان نمره داده می شود، برای عفاف اسلامی نیز ارزش قائل شده و نمره در نظر گرفته شود .
وی در ادامه به دستگاه های دولتی نیز پیشنهاد داد که موضوع ارتقاء درجه و جایگاه خدمتی افراد با حجاب و رعایت کنندگان عفاف در ادارات و دستگاه ها را جدی بگیرند تا از طریق اقدامات ریشه ای قانون جامعی برای عفاف اسلامی و ملی و امنیت اخلاقی به دست آمده و در سطح جامعه اجرا شود.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: اگر قانون در زمینه عفاف وجود داشته باشد و کار ریشه ای صورت گیرد، نیروی انتظامی و قوه قضاییه مجبور نمی شوند وارد عمل شوند اما اگر نهادهای فرهنگی در انجام وظایف خود کوتاهی کنند باید دستگاه های مربوطه مقابله با ناهنجاری ها را اجرا نماید.
آیت الله هاشمی شاهرودی با اشاره به اهمیت بحث امنیت اجتماعی در جامعه، خواستار توجه بیشتر نهادهای متولی فرهنگ به جلوگیری از ابتذال فرهنگی در سطح جامعه از طرق مختلف از جمله فعالیت شبکه های اینترنتی مخرب و تولید فیلم های سینمایی نامناسب شد.
وی در پایان تاکید کرد: نقش شورای انقلاب فرهنگی در این عرصه بسیار تاثیرگذار و جدی است و می توان با اجرای مصوبه های شورا از بروز مسائلی که دور از شان انقلاب و کشورمان است، جلوگیری کرد.
نظر شما