۱۰ خرداد ۱۳۸۶، ۹:۵۸

/ حدادعادل در اجلاس دادستان‌های پایتخت کشورهای اسلامی/

جهان اسلام می‌خواهد نظام قضایی مستقل داشته باشد / دوران خود‌باختگی و مرعوب شدن در برابر غرب سپری شده است

جهان اسلام می‌خواهد نظام قضایی مستقل داشته باشد / دوران خود‌باختگی و مرعوب شدن در برابر غرب سپری شده است

رئیس‌مجلس شورای اسلامی گفت: پیام گردهمایی‌‌ دادستان‌های پایتخت کشورهای اسلامی این است که جهان اسلام قصد ندارد از هنجارهای غربی تبعیت کند و تسلیم نظام حقوقی غرب شود بلکه می‌خواهد نظام قضایی و رویه حقوقی مستقل خود را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که در دومین روز از نخستین اجلاس دادستان های پایتخت کشورهای اسلامی سخن می گفت ، اظهار داشت: قرن ما قرن بیداری جهان اسلام است و هر کس وضع امروز مسلمانان را با وضعیت جهان اسلام در صد سال گذشته مقایسه کند ، تصدیق می کند که جهان اسلام به پا خاسته است.

وی افزود: در قرن گذشته جهان اسلام شاهد ناکامی های بزرگی بود؛ فروپاشی امپراتوری عثمانی ضربه بزرگی بر کیان سیاسی جهان اسلام وارد کرد و سلطه بیگانگانه بر دنیای اسلام بیشتر و غم انگیزتر شد و در آسیایی میانه نیز با پدید آمدن اتحاد جماهیر شوروی مسلمانان تهدید فشار قرار گرفتند .

حداد عادل ادامه داد: در طول قرن گذشته در همه مناطق دنیا مسلمانان به انواع مختلف با فشار و محدودیت و رنج های متعدد مواجه بوده اند و به خصوص در خاورمیانه شاهد پیدایش یک کشور جعلی به نام اسرائیل بودیم که چون دشنه در قلب جهان اسلام وارد شد.

وی در عین حال متذکر شد که مسیر یاد شده با پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نمونه ای از بیداری جهان اسلام تغییر کرد و امروز در قرنی زندگی می کنیم که قرن احساس هویت اسلامی است و مسلمانان خود را یافته ، شناخته و به مسلمانی افتخار می‌کند.

" دوران خود باختگی و تسلیم شدن در برابر غرب و مرعوب شدن در برابر تمدن غربی که از ویژگی های غرب گذشته بود در حال سپری شدن است و امروز جهان اسلام به خودباوری رسیده و می خواهد روی پای خود بایستد."

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز احساس مبارکی خصوصا در نسل جوان جهان اسلام پدید آمده است  وسعت قلمرو جغرافیایی مسلمانان و جمعیت یک و نیم میلیاردی پیروان دین مبین اسلام در دنیا و ثروت های طبیعی و استعدادهای انسانی و ایمان و انگیزه های پرشور  در سراسر جهان اسلام سرمایه های ما محسوب می شوند.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: در برابر این دارایی های بزرگ ، مسلمانان امروزه سهم بسیار اندکی در اداره جهان دارند و نقش و حضور کشورهای اسلامی نه تنها در تاثیر بر روند جهانی بسیار اندک است بلکه هنوز این نقش و تاثیر در درون کشورهای اسلامی بصورت شایسته و بایسته مشهود نیست.

حداد عادل اضافه کرد: مقایسه میان آنچه باید باشیم و آنچه می توانیم باشیم با آنچه که هستیم مقایسه ای تلخ و دردناک و عبرت آموز است  اما افق آینده به لطف الهی روشن است و حرکات و تحولات حکایت از آن دارد که روند معقولی که در جهان اسلام آغاز شده است.

این نماینده ملت یکی از نشانه های احساس هویت اسلامی را همبستگی و همکاری کشورهای اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: سال 86 در کشورما سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامیده شده است و این تقاضا و درخواست در همه جهان اسلام مشاهده می شود.

حداد عادل افزود: عجیب است در زمانی که ایمان و غیرت اسلامی  در جهان اسلام رو به رو رشد است و انگیزه های دینی نیرومند تر از همیشه در بین مسلمانان پدید آمده ، دشمنان جهان اسلام می خواهند این نقطه قوت را به نقطه ضعف و وسیله ای برای تضعیف ملتهای مسلمانان تبدیل کنند.

" آنها می خواهند از شور و هیجان و غیرت دینی در جوانان مسلمان بهره برداری کنند و قصد دارند در درون جهان اسلام و بین مسلمانان بر سر عقاید دینی جنگ و نزاع برپا کنند که این توطئه خطرناک حکایت از آن دارد که دشمنان متوجه پدید آمدن موج نیرومندی از غیرت دینی در جهان اسلام شده اند و تلاش می کنند مسیر آن را به درون کشورهای اسلامی منحرف کرده و این انرژی را صرف درگیرهای طائفی و قومی و مذهبی کنند."

رئیس مجلس شورای اسلامی شناخت  توطئه دشمنان برای اختلاف افکنی و جنگ افروزی بین مسلمانان را از نشانه های بیداری اسلامی دانست و بر لزوم همگرایی و وحدت بین جهان اسلام برای خنثی کردن این حرکتی شوم و مذبوحانه تاکید کرد.

وی در ادامه سخنرانی خود در اجلاس دادستان های پایتخت کشورهای اسلامی با اشاره به برگزاری گردهمای هایی که در عرص های مختلف در سطح جهان اسلام برپا می شود، اظها رداشت: اجلاس های مشترک بین جهان اسلام که موجب تقویت همکاری مسلمانان می شود پدیده مبارکی است و حکایت از بیداری اسلامی  و احساس هویت  می کند .

حداد عادل افزود: یکی از وجوه مهم زندگی اسلامی اداره جامعه بر اساس احکام حقوقی اسلام است و امروز مسلمانان می خواهند بر وفق اسلام زندگی کرده و جامعه خود و جهان را اسلامی اداره نمایند.

وی اضافه کرد: از نشانه های دست یافتن به هویت اسلامی در بعد اجتماعی  حاکمیت حقوق اسلامی  بر جامعه مسلمانان با توجه به اهمیتی است که اسلام به حق و عدالت داده است.

" در جهان بینی اسلامی حق به اندازه ای مهم است که یکی از اسماء الله به حساب می آید و صفت عدل نیز از اهم صفات الهی است و این عنوان در برخی مذاهب اسلامی مرادف اصول دین است و فرقه های کلامی متعددی عنوان عدلیه را برای خود برگزیده اند." 

وی گفت: سیره پیامبر گرامی اسلام حکایت از اهمیت آن حضرت به اجرای حقوق اسلامی دارد و روزی که سنگ بنای جامعه اسلامی در جهان نهاده شد و حکومت اسلامی توسط  پیامبر ختمی مرتبت تاسیس گردید ، نخستین دادگاه اسلامی در مدینه النبی تشکیل شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:معنای حرکت پیامبر بزرگ اسلام در تاسیس نخستین دادگاه اسلامی در آغاز تاریخ مسلمانان آن بود که معنا ندارد یک جامعه اسلامی برپا شود ولی نظام قضایی و حقوقی اسلامی در جامعه شکل نگیرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنرانی خود در نخستین اجلاس دو روزه دادستان های پایتخت کشورهای اسلامی که در تهران برگزار شد، اظهار داشت: در دوران اخیر که جهان اسلام با دنیای غرب مواجه شد چالش حقوقی از مهمترین چالش ها بوده اند و مسئله نظام قضایی از جمله میادینی بود که دنیای غرب ، جهان اسلام را به مبارزه فرا خوانده است.

وی در عین حال افزود: جهان اسلام در گذشته در این عرصه کوتاه آمده است ولی امروز باید توان و همت خود را صرف ایجاد یک نظام قضایی مستقل اسلامی برای جهان اسلام کند.

حداد عادل  تاکید کرد: در دوران معاصر شاهد آن هستیم که دنیای غرب تفاوت میان نظام حقوقی غربی و اسلامی را تحمل نمی کند و همواره از این تفاوت برای فشار به دولتها و جهان اسلام  استفاده می کند.

" در دوران گذشته غربی ها از طریق کاپیتولاسیون نظام حقوق اسلام را زیر پا گذاشتند که امروز از این عنوان کمتر استفاده می‌شود ولی روح آن و نگاه و باوری که کاپیتولاسیون را ایجاد کرد همچنان در دنیای غرب وجود دارد  و مسئله حقوق بشر به بهانه و دستاویزی برای اعمال فشار بر کشورهای اسلامی مبدل شده است."

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در غرب سخن از احترام به ملتها و فرهنگ ها زیاد است و تشکیلات بین المللی برای ایجاد جایگاه برابر میان ملتها و به رسمیت شناختن حق رای آنها ایجاد شده اما حقیقت این است که هنوز مانند دوران استعماری گذشته در باطن و بنیان اندیشه بسیاری از سیاستمداران غربی این اعتقاد وجود دارد که جهان بینی و فرهنگ غربی برترین جهان بینی و فرهنگ در دنیا است.

حداد عادل افزود: آنها هنوز به دیگران از موضع بالا می نگرند و خود را مطلق می دانند و جهان ایده آل آنها جهانی است که ملت ها و کشورها از هنجارهای غربی تبعیت کنند و جهان یبنی و اعتقادات و باورها و فرهنگ دیگران به عنوان معقوله تاریخی در حاشیه قرار گیرد.

وی متذکر شد: جهان اسلام نمی تواند چنین نگاهی تبعیض آمیزی را تحمل کرده و تسلیم نظام  حقوقی غرب شود و از نظام حقوقی اسلام دست بردارد؛ چرا که نگاه غرب به انسان و جامعه نگرشی سکولار و گیتی گراست.

این نماینده تهران در مجلس ادامه داد: در جهان بینی و نگرش غرب جایی برای وحی وجود ندارد اما مسلمانان می خواهند جامعه خود را بر اساس تعالیم وحیانی و شرعیت اسلام اداره کنند و این نگاه و طرز تلقی نقطه مقابل تفکر سکولاریستی حاکم بر غرب است.

حداد عادل خاطرنشان کرد: غربی هابر اساس نگرش خود به  انواع مختلف حقوق بشر را زیر پا می گذارند ولی در عین حال به طور مستمر از این ابزار سو استفاده کرده و برای کشورهای اسلامی پرونده سازی می کنند و با حقوق مسلمانان به گونه ی دیگری رفتار می کنند و تناقضی وحشتناک از نظر حقوقی در رفتار آنها وجود دارد.

وی افزود: 60 سال بخشی از جهان اسلام با توطئه  و زور و بر خلاف موازین بین المللی اشغال شده و فلسطین از فلسطینی ها گرفته شده و مردم آن سرزمین آواره شده اند  و دیگران بدون هیچ توجیهی منطقی در این کشور اسکان داده شده اند و صهیونیست ها مردم را قتل عام و به اموال آنها خسارت وارد می کنند .

" امروز کمتر کسی اقدامات وحشیانه صهیونیست ها را خلاف حقوق بشر می دانند ولی اگر در کشورهای اسلامی بر اساس دین مبین اسلام حکم قصاص برای مجرمی صادر و اجرا شود غوغایی برپا می کنند و دم از حقوق بشر می زنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: غربی ها هر تفاوتی را ظلم تلقی می کنند و اگر روشی مخالف روش آنها در پیش گرفته شود فریاد حقوق بشر سر می دهند اما از نشانه های بارز عدم رعایت حقوق بشر در دنیای امروز اهانتی است که به نام آزادی به  مقدسات و فرهنگ دیگران بویژه مسلمانان روا می دارند و یا از این رفتارها حمایت می کنند.

" آنها در دنیای امروز می خواهند زهر خود را به اسلام بپاشند و مانع بیداری مسلمانان شوند و تلاش می کنند به سرعت و با شدت و با استفاده از انواع وسایل مدرن فساد ،  بی اخلاقی و برهنگی را در جهان اسلام ترویج نمایند ."

وی تصریح کرد: امروزغربی ها  تلاش می کنند شبکه هایی را به زبان عربی راه اندازی کنند  تا با زبان کشورهای اسلامی با آنها سخن گفته و فرهنگ خود را که در حقیقت بی فرهنگی است بر آنها تحمیل کنند وادعایی دارند که با هیچ یک از موازین حقوق بشری سازگار نیست. 

حداد عادل  خاطرنشان کرد:  آنها با حجاب به طور گسترده ای در سراسر دنیا مبارزه می کنند و آن را نشانه عقب ماندگی می‌دانند در حالی که حجاب ضامن امنیت فرهنگی است و اگر امنیت فرهنگی نباشد حقوق بشر رعایت نخواهد شد.

وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: گردهمایی کشورهای اسلامی در عرصه های مختلف روحیه خود باوری و خود اتکایی مسلمانان را تقویت می کند و گردهمایی دادستان ها نیز برای حکومت های اسلامی و مسلمانان و بویژه حقوقدانان جهان اسلام پیام ویژه ای دارد .

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: پیام این گردهمایی آن است که برخورداری از نظام قضایی و وحدت رویه حقوقی بین مسلمانان  از نشان های قطعی و معیارهای مسلم استقلال جهان اسلام است.

وی در عین حال بر این نکته نیز تاکید کرد : که خودباوری مسلمانان به معنای خشونت ورزی  و ستیزه جویی و دشمنی کردن آنها  با دنیا نیست بلکه می خواهند  از این طریق می خواهند از دشمنی دیگران با جهان اسلام جلوگیری کنند.

" امروز مسلمانان می خواهند که دیگران اجازه دهند آنها بر وفق معیارهای خود زندگی کنند اگر کشورهای غربی به این خواسته تمکین نکنند، منتظر اجازه کسی نیستیم و این درس بسیار مهم را از صد سال تجربه گرفته ایم که باید روی پای خود بایستیم ."

حداد عادل در پایان با تاکید بر ضرورت تداوم گردهمایی مسلمانان در عرصه های مختلف به عنوان طلیعه رشد و تکامل جهان اسلام که نتایج سودمندی در پی دارد ، ابراز امیدواری کرد ، که جهان اسلام در آینده روز و روزگاری نیکوتر از گذشته و حال داشته باشد.

نخستین اجلاس دادستان های پایتخت کشورهای اسلامی با موضوع حقوق دفاعی متهم و تامین امنیت پایدار ، با هدف تبادل اندیشه ، اطلاعات و تجارب دادستانها و مسوولان قضایی کشورهای اسلامی برای گسترش همکاریها و روابط  بین دستگاههای قضایی این کشورها ، با حضور دادستان های پایتخت 36 کشور اسلامی به مدت دو روز در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد.

کد خبر 495263

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha