عماد افروغ نماینده تهران و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، با اشاره به دیدار اخیر نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: ما عادت کرده ایم به مسائل نگاه صفر و یک داشته باشیم به این معنا که تنها آنچه که به نفعمان است را می شنویم.
رهبر انقلاب دفاع از دولت را با مصلحت پیوند زدند به این معنا که مصلحت را هم وارد معادله کردند |
به گفته افروغ، مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگان ملت تصریح کردند که در سال باقی مانده عمر مجلس، بر اساس اولویت ها پیش بروید.
عادت کردهایم به مسائل صفر و صد نگاه کنیم بدین معنا که تنها آنچه را به نفعمان است می شنویم و آنچه به ضررمان است را توجه نمیکنیم |
نماینده مردم تهران گفت: رهبر انقلاب همچنین توصیه کردند، مجلس وقت خود را صرف مسائل بسیار جزیی نکند و در سال آخر نمایندگی خود به دلیل اینکه بسیاری از نمایندگان دل مشغول تبلیغات انتخاباتی خود هستند، مبادا به وظیفه نمایندگی آنان لطمه ای وارد شود.
این عضو ارشد فراکسیون اصولگرایان مستقل تاکید کرد: مقام معظم رهبری نقد دولت را نفی نکردند و اظهار داشتند، نقدها باید دلسوزانه باشد و در کنار نقدهای منفی باید نقدهای مثبت را نیز مطرح کرد و به اقدامات خوب دولت هم اشاره شود.
افروغ خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری دفاع از دولت را با مصلحت پیوند زدند به این معنا که مصلحت را هم وارد معادله کردند.
وی با بیان این مطلب، اظهار داشت: اگر نمایندگان تمام هم و غم خود را برای رقابت های انتخاباتی بگذارند ، این امر خواه ناخواه بر تصویب بودجه اثر می گذارد.
نماینده تهران ادامه داد: البته این تاثیر احتمالی به حدی است که مقام معظم رهبری نیز به نمایندگان مجلس هشدار دادند تا مراقب باشند که فعالیت های انتخاباتی آنان نگاه ملی و وظایف آنان را تحت الشعاع خود قرار ندهد.
این یک ضعف است که وقتی بودجه به مجلس ارائه می شود، تازه لابی دستگاه های دولتی و چانه زنی برای افزایش بودجه آغاز می شود |
نماینده مردم تهران ادامه داد: شاید امکان طراحی ساز و کاری مبنی بر تنظیم لایحه بودجه سال 87 کشور با مشارکت بیشتر مجلس وجود داشته باشد به گونه ای که لایحه بودجه با یک تعامل دوسویه بین دولت و مجلس تدوین شود.
وی با بیان اینکه دولت هرچه زودتر تدوین بودجه را آغاز کند و از کمیسیونهای ذیربط مجلس هم در این راستا کمک بگیرد، افزود: برخی افرادی که در تنظیم بودجه تبحر دارند، معتقدند بودجه نویسی در کشور ما دقیق، کارشناسی شده و جامع نیست و این کار با ضرب الاجل صورت می گیرد و آنگونه که باید و شاید دقت لازم صرف این امر نمی شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: هنگامیکه بودجه به مجلس ارائه می شود، تازه لابی دستگاههای دولتی و چانه زنی برای افزایش بودجه آغاز می شود و این اتفاق مبارکی نیست ، چراکه اگر دستگاه ها در طرح مسائل خود قبل از ارائه بودجه به مجلس به اجماع نظری رسیده بودند، دیگر نیازی به این چانه زنی ها نبود.
مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس هشدار دادند تا فعالیت های انتخاباتی آنان نگاه ملی و وظایف آنان را تحت الشعاع خود قرار ندهد |
به گفته وی، چنانچه قدری معقول تر به روند تصویب بودجه در مجلس نگاه کنیم، می توانیم با این مسئله کنار بیائیم و دیگر عملا نیازی به صرف آن همه وقت و حوصله نیست.
افروغ به دولت توصیه کرد تا لایحه بودجه 87 را زودتر به مجلس تقدیم کند تا هم ردیف ها و هم تبصره های بودجه در صحن علنی مورد بحث و بررسی قرار گیرد چرا که ارائه آن با تاخیر، هم به تدوین و هم به تصویب بودجه ضربه می زند .
وی خاطر نشان کرد: چنانچه با صبر و حوصله بیشتری بودجه سال آتی را تدوین و تصویب کنیم، می توانیم بودجه قابل قبولتری را به دستگاههای اجرایی کشور ارائه کنیم.
نظر شما