۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۳۲

در شورای امنیت؛

آمریکا برای فروش قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران دوره افتاد

آمریکا برای فروش قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران دوره افتاد

واشنگتن بالاخره پیش نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را بین همه اعضای شورای امنیت پخش کرد به این امید واهی که با اعمال فشار، تهران را به تسلیم در برابر تهدیدهای واشنگتن وادار کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه از اقدام آمریکا مبنی بر ارائه پیش نویس قطعنامه تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران، به اعضای شورای امنیت خبر داد.

ادعا می‌شود که پیش از این، آمریکا فقط این پیش‌نویس را در اختیار اعضای دائم شورا قرار داده بود.

در متن این قطعنامه، آمریکا از اعضای شورای امنیت خواسته از عرضه مستقیم و غیرمستقیم، فروش یا انتقال تسلیحات به داخل ایران و همچنین از این کشور به خارج جلوگیری کنند.

این قطعنامه، عرضه و انتقال سلاح به داخل ایران را مشروط به تایید دستکم یکی از کمیته‌های شورای امنیت، آن هم ۳۰ روز قبل از این اقدام کرده است.

در این قطعنامه، به ادعای مطرح شده در گزارش اخیر «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان اشاره شده که می‌گوید موشک‌های استفاده‌شده در حمله به آرامکو- شرکت نفت سعودی- منشاء ایرانی داشته‌اند!

به گزارش مهر، آمریکا در حالی قطعنامه ضدایرانی خود را بین اعضای شورای امنیت توزیع کرده که تروئیکای اروپایی طرف برجام در تازه‌ترین موضع‌گیری خود، به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران چراغ سبز نشان داده‌اند.

آنهابه رغم این ادعا که همچنان به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند هستند، اعلام کردند که لغو تحریم تسلیحاتی ایران که طبق قطعنامه در اکتبر سال میلادی جاری محقق می‌شود، تبعات سنگینی برای ثبات و امنیت منطقه دارد. آنها همچنین یادآوری کردند که تحریم‌های تسلیحاتی اتحادیه اروپا تا ۲۰۲۳ به قوت خود باقی خواهد ماند و آنها در باب این موضوع با روسیه و چین هم رایزنی خواهند کرد.

گفتنی است آمریکا از یک سو به دنبال قانع کردن اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با استناد به مواردی همچون حمله به تأسیسات عربستان است و از سوی دیگر به صورت همزمان تلاش دارد تا ایران را متهم به نقض همکاری‌ها با آژانس کند و در کنار این موارد به دنبال فعال کردن مکانیسم ماشه است.

با این حال، چین و روسیه با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران مخالفند و در این زمینه به سازمان ملل نامه نوشته‌اند. این دو کشور می‌گویند آمریکا از برجام خارج شده و نمی‌تواند مکانیسم ماشه را فعال کند.

کد خبر 4956396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha