۱۲ خرداد ۱۳۸۶، ۲۰:۴۸

المالکی با تاکید بر اجرای ماده 140 قانون اساسی :

حضور بلندمدت آمریکا در عراق کم اهمیت است

حضور بلندمدت آمریکا در عراق کم اهمیت است

نخست وزیر عراق امروز شنبه با کاستن از اهمیت اظهارات اخیر مقامات آمریکایی درباره حضور طولانی مدت نیروهای آنها در عراق تاکید کرد : این مسئله امری داخلی است و در حیطه اختیارات ملت عراق است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، "نوری المالکی" نخست وزیر عراق در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با "مسعود بارزانی " رئیس منطقه کردستان عراق گفت : تا کنون بحث و گفتگویی درباره ایجاد پایگاههای نظامی دائمی آمریکا در عراق مطرح نشده است.

برخی مقامهای آمریکایی و مسئولان کاخ سفید در دو روز گذشته اظهاراتی مطرح کرده اند مبنی بر اینکه "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا پیش بینی می کند که حضور نیروهای آمریکایی در عراق همانند دوره حضور آنها در کره جنوبی طولانی مدت باشد.

المالکی درباره دیدار خود از شهر اربیل در شمال عراق گفت : با مسئولان سیاسی منطقه کردستان درباره وضعیت امنیتی و موضوع حمایت از روند سیاسی و راههای تقویت همکاری میان بغداد و اربیل گفتگو کردیم.

نخست وزیرعراق همچنین اجرای ماده جنجال برانگیز 140 قانون اساسی درباره عادی سازی اوضاع شهر نفت خیز کرکوک در شمال این کشور را الزامی دانست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، المالکی خاطرنشان کرد : ما ملزم به اجرای ماده 140 براساس گامهای تدوین شده هستیم و درک می کنم که شاید برخی دشواریها وجود داشته باشد اما این مشکلات گام برنداشتن در مسیر اجرای این ماده را توجیه نمی کند. 

وی افزود : معتقد نیستم که اختلاف دیدگاهی درباره این مسئله میان نیروهای سیاسی شرکت کننده در تدوین قانون اساسی که دربردارنده این ماده است وجود داشته باشد.

دولت عراق کمیته ای را برای پیگیری ماده 104 قانون اساسی عراق و اجرای آن تشکیل داده است. ماده 140 قانون اساسی عراق بر عادی سازی اوضاع کرکوک، اجرای سرشماری و برگزاری همه پرسی در این شهر و سایر اراضی مورد منازعه تاکید دارد تا از این طریق ساکنان این مناطق نظر خود را درباره وضعیت این شهر پیش از 31 دسامبر سال 2007 میلادی اعلام کنند.

برپایه این گزارش، کردها خواهان الحاق شهر نفت خیز کرکوک به منطقه کردستان هستند در حالی که ترکمانها و اعراب با این امر مخالف هستند.

کمیته پیگیری و اجرای ماده 140 قانون اساسی عراق در اواخر ژانویه گذشته تصمیم به "ضرورت بازگرداندن شهروندان عرب کوچانده شده به کرکوک به مناطق اصلی محل سکونت خود در مرکز و جنوب عراق و پرداخت غرامت مالی مناسب به آنها در ازای این اقدام گرفت".

شورای فرماندهی انقلاب عراق (در رژیم گذشته) در مصوبه شماره 42 خود در سال 1986 میلادی و در چارچوب سیاست عربی کردن مناطق عراق، دستور انتقال عربهای ساکن منطقه فرات میانه و جنوب را به شهر کرکوک صادر کرده بود.

کد خبر 496440

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha