به گزارش خبرنگار مهر، علی نقی حیدریان صبح دوشنبه در نخستین حضور خود در جلسه شورای هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران به تبیین برنامههای پیش رو پرداخت و اظهار داشت: طرح «۹ در ۹۹» و طرحهای محوری به عنوان اقدام عملی و نقشه راه مجموعه منابع طبیعی در سال جاری به شمار می آیند که با اجرای این طرحها شاهد جهش در فعالیتهای منابع طبیعی در تمامی بخشها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در این طرح تمامی فعالیتهای منابع طبیعی در نظر گرفته شده است، به فعالیتهای جهشی ۹ گانه اشاره کرد و افزود: فعالیتهای جهشی ۹ گانه شامل اجرای طرح کاداستر اراضی ملی، ارتقا پوشش حفاظتی، مدیدیت و بهره برداری از مراتع، تعیین تکلیف مدیریت بوستانهای جنگلی، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره برداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی، اخذ حقوق دولتی، توسعه دولت الکترونیک و توسعه و تقویت صندوقهای منابع طبیعی میباشند.
حیدریان داشت: طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، مقابله با بیابان زایی و صیانت از عرصههای جنگلی نیز به عنوان طرحهای محوری سال جاری در دستور کار این اداره کل قرار دارند.
این مسئول منابع طبیعی استان تهران تصریح کرد: طرح کاداستر اراضی ملی از سیاستهای راهبردی مجموعه منابع طبیعی است که در این خصوص موضوع عدم تشخیص پلاکهای ثبتی باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود.
حیدریان در ارتباط با ذخیره گاههای جنگلی خاطر نشان کرد: در مورد ذخیره گاههای جنگلی مؤلفههای تشخیص، تعیین حدود و آگهی باید مدنظر قرار گرفته و به مرحله اجرا درآید.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران پایش مراتع را بسیار مهم دانست و عنوان داشت: مراتع به عنوان بزرگترین اکوسیستم طبیعی از پتانسیل و ظرفیتهای بسیاری برای تولید برخوردارند که به منظور بهره برداری اصولی از این سرمایههای ملی و حفظ حقوق ذی نفعان اصلی مراتع، پایش عرصههای مرتعی یکی از برنامههای در دست اجرای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران است.
وی با بیان اینکه درصدد هستیم تا تمامی مراتع استان تهران زیر پوشش طرحهای مرتعداری قرار گیرند اضافه کرد: نظر به اینکه مراتع بستر مناسبی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی به شمار می آیند از این رو با توجه به وسعت و اقلیم مراتع، طرحهای مرتعداری با تکیه بر گیاهان دارویی تهیه و اجرا خواهند شد و در متن قرارداد با مجریان طرحها پیشگیری و اطفا حریق عرصههای منابع طبیعی لحاظ و مورد تأکید قرار خواهد گرفت.
حیدریان توسعه زراعت چوب و کاشت و بهره برداری محصولات فرعی را از دیگر فعالیتهای جهشی ۹ گانه نام برد و گفت: در این خصوص باید موضوع بازنگری در اجرای ماده ۳ به جد پیگیری و دنبال شود.
وی حفاظت از عرصههای ملی را وظیفه اصلی مجموعه منابع طبیعی دانست و افزود: به منظور افزایش ضریب حفاظتی عرصههای منابع طبیعی، ارتقا پوشش حفاظتی با رویکرد پیشگیرانه یکی از فعالیتهای جهشی در سال جاری است که در سه بخش تصرفات عدوانی، قاچاق چوب و محصولات فرعی و آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی پیگیری میشود.
این مسئول منابع طبیعی استان تهران درباره جزئیات ارتقا پوشش حفاظتی بیان داشت: برای تحقق بخشیدن به این فعالیت مهم اقدامات لازم برای بلوک بندی عرصهها از لحاظ مناطق بحرانی، نیمه بحرانی و عادی صورت میپذیرد و با این اقدامات آن عرصه دارای شناسنامه کاملی خواهد شد تا هنگام ارزیابی و همچنین تحویل و تحول عرصه به مأموران یگان حفاظت منابع طبیعی مدنظر و مورد استفاده قرار گیرد.
وی بر تعیین تکلیف هرچه سریعتر احاله مدیریت بهره وری بوستانهای جنگلی به شهرداریها نیز تأکید کرد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود همکاری و تعامل درون سازمانی را عاملی مهم در پیشبرد امور دانست و خطاب به مدیران و مسئولان این اداره کل ابراز داشت: با هم افزائی و بدور از بخشی نگری، کارها بهتر و با سرعت بیشتری انجام خواهد شد و زمینههای رشد و نمو سازمان نیز فراهم میشود.
گفتنی است در ادامه این جلسه هر یک از اعضا نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با مسائل و مشکلات پیش رو و موضوعات مرتبط ارائه کردند.
نظر شما