احمد ضيايي، دبير جشنواره حماسه هنر، به همراه دكتر كشن فلاح دبير بخش هنرهاي نمايشي، يغمايي دبير بخش معماري و بهمني دبير بخش فيلم اين جشنواره، صبح امروز در ميان خبرنگاران رسانه هاي داخلي حضور يافته بود با اعلام اين مطلب گفت: از سال 1381 به بهانه سال عزت و افتخار حسيني اقدامي در جهت جمع آوري آثار هنري در زمينه وقايع عاشورا و بزرگواري هاي حضرت امام حسين(ع) آغاز شد. ما در اين زمينه كار را با موسسه هاي آموزشي و تربيتي تحت نظارت حوزه هنري آغاز كرديم. اين نكته از اين رو مورد توجه ما قرار گرفت كه معتقد بوديم آموزش تكنيك ها و فنون، در كنار پرورش استعدادهاي ذاتي و ايجاد بستر لازم براي ارايه اين آموخته هاي و خلاقيت ها مي تواند به بروز آثار قابل توجه هنري منجر شود.
وي در ادامه به مضامين ارايه شده در آثار اين جشنواره اشاره نمود وافزود: عمده محورهايي كه براي جشنواره حماسه هنر در نظر گرفته شده ، مي توان به امام حسين (ع) به عنوان محور اصلي و موضوع هاي مرتبط با عشق، عرفان، هنر و مهدويت اشاره نمود. اين آثار در زمينه هنرهاي نمايشي، معماري، موسيقي، فيلم، شعر و ادبيات و شامل رشته هاي مختلف هنرهاي تجسمي است.
ضيايي تعداد آثار رسيده و دبيران هر بخش را اعلام كرد و گفت: در مجموع 4000 نفر از هنرجويان، دانش آموزان و دانشجويان رشته هاي هنري آثار خود را به دبيرخانه اين جشنواره ارسال نمودند كه در نهايت 2500 اثر در بخش هاي مختلف گروهي و جمعي مورد نظر قرار گرفت. به اين ترتيب كه در بخش هنرهاي تجسمي كه مسووليت آن برعهده مصطفي گودرزي است، در مجموع 144 اثر در رشته هاي نقاشي، گرافيك، تصويرسازي، عكس، حجم و خوشنويسي پذيرفته شده است كه البته بررسي آثار بخش عكس هنوز ادامه دارد. در بخش ادبيات كه دبيري آن را مرتضي سرهنگي انجام مي دهد، 56 اثر در بخش شعر، 26 داستان كوتاه و 4 مقاله حضور دارند. همچنين به بخش موسيقي 24 اثر رسيده بوده است كه تنها 4 اثر مورد پذيرش قرار گرفت. در بخش پژوهش نيز 23 اثر، بخش معماري 3 اثر و در بخش فيلم 29 فيلم كوتاه پذيرفته شده اند كه در ايام جشنواره با يكديگر به رقابت مي پردازند.
دبير نخستين جشنواره حماسه هنر به انگيزه و شيوه برپايي اين جشنواره در سالهاي آتي اشاره نمود و گفت: اين جشنواره به طور اخص به منظور انعكاس تاثيرات قيام بزرگ عاشورا و ذكر سيره حضرت امام حسين(ع) برپا شد. اما به طور كلي اين جشنواره قصد دارد تا با برپايي اين گونه مراسم به بسط معنويت بپردازند و در جهت زمينه سازي ظهور مهدي موعود (عج) اقدام نمايد. به همين منظور اين جشنواره از سال آينده به صورت عمومي برگزار خواهد شد و از تمامي هنرمندان فعال دعوت به عمل مي آيد. البته امسال هم با توجه به اعلام آمادگي دانشكده هنر دانشگاه تهران و دانشكده هنر دانشگاه آزاد اسلامي، آثار برخي از دانشجويان اين مراكز نيزبه اين جشنواره راه يافته اند.
در ادامه اين نشست دكتر سعيد كشن فلاح به عنوان دبير بخش هنرهاي نمايشي اين جشنواره به ترتيب و چگونگي آثار شركت كننده در جشنواره پرداخت و گفت: در بخش نمايش 71 متن كه از سوي موسسه هاي آموزش عالي سوره تهران و اصفهان و مراكز آموزشي هنر حوزه هنري در استانهاي همدان، مازندران، خوزستان، اردبيل، لرستان، شيراز، اصفهان، قم و گلستان ارسال شده بود، چون جشنواره از ماهيت آموزشي برخوردار بود از تمامي موسسه ها خواسته شد تا آثار خود را آماده كنند كه در مجموع 33 نمايش آماده شد كه هيات هاي بازبيني پس از اعزام به شهرستانها و برگزاري جلسه هاي كارشناسي بررسي نمايش با حضور كارگردان و كارشناسان جشنواره، تمامي آثار مورد قبول واقع شد. اما به جهت كمبود وقت و محل ارايه اين نمايشها قرار شد 20 اثر طي برپايي جشنواره در تالار انديشه و تماشاخانه مهر بر صحنه بروند.
وي در ادامه به آثار نمايشي شركت كننده اشاره كرد و گفت: اين آثار كه در مجموع 14 نمايش از تهران و 19 نمايش از شهرستانها را تشكيل مي داد، شامل تيغ و ترنج، سبز آبي و قرمز، ققنوسي كه خاكسترش بر باد رفت، دانش، شب واقعه، واقعه در واقعه، پهناي عشق، عشق افلاكي، وداع آخر، هجوم، خولي، تولد و شهادت، سرود ماندگار، بازماندگان ديار عطش، نسخه مخالف خوان، با خويشتن در راه، اگر زينب نبود، پرده هفته، رهسپار خون، آخرين ديدار و شب واقعه هستند كه مضامين اين آثار بر اساس واقعه عاشورا و عرفان و سيره حضرت امام حسين(ع) انتخاب شده اند.
نظر شما