به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، ستاره شناسان یک ساختار عظیم فضایی به نام «دیوار قطب جنوب» را رصد کرده اند که صدها هزار کهکشان در آن وجود دارد.
مرکز درخشان کهکشان راه شیری و گرد و غبار اطراف آن سبب شده بود بخش بزرگی از این ساختار از نظر پنهان بماند و به همین دلیل محققان تاکنون آن را رصد نکرده بوده اند.
به گفته محققان دانشگاه «پاری-ساکله»(Paris-Saclay) فرانسه، این دیوار یکی از بزرگترین ساختارهای کهکشانی رصد شده در جهان است. فعالیت های این محققان شامل تهیه نقشه های سه بعدی از جهان است.
محققان در این نقشه ها روی حوزه ای از پشت کهکشان راه شیری تمرکز کردند که « منطقه گمنام کهکشانی»( Zone of Galactic Obscuration) نام دارد و توانستند «دیوار قطب جنوب» را رصد کنند.
«دیوار قطب جنوب» در امتداد ۱.۴ میلیارد سال نوری کشیده شده و از منظر زمین، زیر قطب جنوب دیده می شود. این در حالی است که راه شیری بخشی از یک خوشه کهکشانی است که طول آن ۵۲۰ میلیون سال نوری است و به عبارتی اندازه آن نصف « دیوار قطب جنوب» است.
محققان با استفاده از یک تکنینک نقشه کشی که شامل اندازه گیری سرعت خاص کهکشان ها است، متوجه شدند دیوار قطب جنوب در فاصله نیم میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.تکنیک مذکور شامل بررسی سرعت دور شدن اشیا از زمین و همچنین حرکت کهکشان ها دور یکدیگر است.
«دانیل پومارد» محقق ارشد این پژوهش می گوید: روش مذکور به ما کمک کرد حجم مخفی را رصد کنیم که از لحاظ گرانشی روی حرکت کهکشان ها از جمله ماده تاریک تاثیر می گذارد.
محققان با استفاده از نقشه جدید مربوط به منطقه گمنام کهکشانی توانستند دیوار قطب جنوب را رصد کنند. آنها این ساختار را یک حباب سردرگم کننده از ماده در جنوبی ترین نقطه آسمان توصیف می کنند که پشت کهکشان راه شیری واقع شده است.
نظر شما