اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت درباره زمان واگذاری شرکتهای استانی به بورس در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بعد از بیست و نهم خرداد که مهلت انتخاب نحوه آزادسازی سهام عدالت تمام شد باید نقل و انتقال سهام و مشخصات افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند به همراه تعیین میزان دارایی شرکتهای سرمایهگذاری انجام میشد تا شرکتهای سرمایه گذاری مجمع فوق العاده افزایش سرمایه را برای پذیرش در بورس تشکیل دهند.
وی با بیان اینکه اغلب شرکتهای سرمایهگذاری استانی اقدامات لازم برای برگزاری مجموعه فوق العاده را انجام داده بودند اما این اتفاق تا جمعه گذشته به اتفاق به تأخیر افتاد ادامه داد: جمعه گذشته در جلسهای که در سازمان خصوصیسازی برگزار شد اسناد مربوط به امکان برگزاری مجمع فوقالعاده تحویل رئیس سازمان خصوصی سازی شد و مقرر شد در جلسه شورای عالی بورس این اقدامات نهایی شود.
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی گفت: در جلسه بعدی شورای عالی بورس، رئیس بورس اعلام کردند که فرایند این شرکتها در حال انجام است اما هنوز فرآیند فنی را شاهد نیستیم و هنوز در حد اخبار است. ما کماکان منتظر هستیم صورتجلسه افزایش سرمایه ما به ثبت برود.
شرکتهای سرمایه گذاری استانی همزمان وارد بورس میشوند
وی در پاسخ به این سوال که اولین شرکتی که وارد بورس میشود کدام است؟ گفت: اولین و دومین شرکت نداریم در حال حاضر نزدیک به ۲۰ شرکت مدارکشان برای ارسال به ثبت آماده است و ۱۰ شرکت دیگر هم در حال تهیه اقدامات نهایی هستند به اعتقاد ما باید فرایند ورود شرکتهای سرمایهگذاری استانی به بورس به نحو همزمان انجام شده تا حقوق سهامداران رعایت شود و تقدم و تأخری برای ورود نداشته باشیم.
حیدری در خصوص اینکه آیا امکان مشاهده ارزش سهام عدالت برای کسانی که روش آزادسازی غیرمستقیم را انتخاب کردهاند نیز فراهم است یا خیر گفت: تعداد سهام سهامداران نمایان است اما ارزش سهام به دلیل اینکه بعد از انجام افزایش سرمایه این ارزش مشخص خواهد شد قابل رؤیت نیست.
دارایی غیرمستقیمی ها قطعاً برابر و یا بیشتر از مستقیمی هاست
وی در پاسخ به این سوال که آیا ارزش سهام عدالت افرادی که روش مستقیم انتخاب کردهاند با کسانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند متفاوت است یا خیر گفت: ارزش سهام عدالت کسانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند برابر و یا به دلیل داراییهای دیگر برخی از شرکتهای سرمایهگذاری استانی، بیشتر از سهام عدالت کسانی است که روش مستقیم را انتخاب کردهاند.
سخنگوی کانون شرکت سرمایه گذاری استانی در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از ورود شرکتها به بورس چه زمانی است، گفت: به نظر بنده اگر تدبیری در سازمان بورس، سازمان خصوصیسازی و کانون شرکتهای استانی باشد تمام شرکتها را شهریور ماه در بورس پذیرفته شده خواهیم دید.
وی درباره مراحل پیش روی شرکتهای سرمایه گذاری برای ورود به بورس گفت: اولین گام مجمع فوقالعاده افزایش سرمایه است اما چون این شرکتها تا الان نیز تحت نظارت بورس فعالیت میکردند و فرآیند انتخاب صلاحیت مدیران از طریق بورس بوده است و حسابرسی معتمد بورس نیز نظارت میکرده است بسیاری از فرآیندهای شرکتها برای ورود به بورس انجام شده است. حتی دارایی مردم هم در سبد داراییشان نشسته و تنها افزایش سرمایه انجام نشده است در حال حاضر ضمن افزایش سرمایه باید امیدنامه نیز تنظیم شود و نهایتاً فرایند پذیرش در بورس را تکمیل کنیم نه اینکه از ابتدا آغاز کنیم. سهامداران صد در صدی شرکتهای استانی تعاونیها هستند که کاملاً آمادهاند بنابراین فرآیندها طی شده، اقدامات قانونی برای تشکیل مجامع هم انجام شده صورت جلسه به تاریخ مربوطه نیز به انجام رسیده و آماده است.
حیدری در خصوص محدودیتهای احتمالی برای فروش سهام شرکت استانی بعد از ورود به بورس، گفت: فرض این است که شرکتهای استانی بلافاصله بعد از ورود به بورس سهام شأن قابل معامله است، از سوی مسئولان بورس شنیده شده که ممکن است محدودیتهای ۳۰ درصدی برای فروش سهام گذاشته شود اما فرض بر این است که کسانی که در شرکتهای استانی ماندگار شدند بلافاصله بعد از ورود به بورس سهام شأن قابل معامله باشد.
سخنگوی کانون شرکتهای استانی سهام عدالت در پایان خاطرنشان کرد: توصیه اکید ما این است که کسانی که آزادسازی سهام عدالت را به هر روشی انتخاب کردهاند به سهام عدالت به عنوان یک ثروت نگاه کنند، چراکه با فروش آن جایگزینی برای آن نمییابند کسانی که عجله کردند و سهام شأن را در ابتدا فروختند در حال حاضر متضرر شدند ضمن اینکه وثیقه گذاری به بانکها نیز اعلام شده است و اولویت هم باید با غیرمستقیمی ها باشد اما این کار نیاز به مشاهده ارزشها دارد که با ورود شرکتها به بورس این داراییها نیز قابل مشاهده خواهد بود.
نظر شما