۱ مرداد ۱۳۹۹، ۹:۴۷

مهر گزارش می‌دهد؛

اسامی بیکاران در لیست شاغلان صنعت اردبیل/ به عمل شغل برآید

اسامی بیکاران در لیست شاغلان صنعت اردبیل/ به عمل شغل برآید

اردبیل- در حالی که مسئولان استان اردبیل می‌گویند ۲۳ هزار نفر در بخش صنعت اردبیل مشغول به کار هستند، در عمل تحرک محسوسی در شهرک‌های صنعتی و واحدهای تولیدی دیده نمی‌شود.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها - ونوس بهنود: پایش میدانی امنیت شغلی در بخش صنعت استان اردبیل چندان اخبار خوشایندی ندارد و ادعای مدیران با واقعیت‌ها همخوان نیست.

از یک سو متولیان سالانه صدها واحد تولیدی را فعال می‌کنند و از سوی دیگر هر روز به تعداد بیکاران و شاکیان این بخش افزوده می‌شود.

بررسی کارنامه استان از ابتدای سال جاری نشان می‌دهد، هدف گذاری‌های سازمان صمت در استان اردبیل صرفاً با پر کردن جداول از مشاغل موقت پاسخ داده می‌شود و در عمل بخش صنعت در شاغل کردن جوانان این منطقه موفق عمل نکرده است.

۲۳ هزار شاغل و وعده اشتغال ۹ هزار تن دیگر

رئیس سازمان صمت استان اردبیل در خصوص تعداد شاغلان بخش صنعتی استان گفت: هم اکنون ۲۳ هزار شاغل در بخش صنعت استان وجود دارد.

رامین صادقی معتقد است جداولی دارد که این موضوع را اثبات می‌کند و این سرشماری با سند و مدرک ارائه شده است.

وی همچنین به برنامه شاغل کردن ۸۶۰۰ نفر دیگر تا پایان امسال اشاره کرد و افزود: قرار است ۱۵۰ واحد صنعتی در سال جهش تولید فعال شوند که اشتغال این واحدها ۶ هزار نفر است.

رئیس سازمان صمت استان تصریح کرد: همچنین قرار است تا پایان سال ۷۷ واحد صنعتی راکد نیز فعال شوند و دوباره نسبت به جذب نیرو اقدام کنند.

اما در حالی که هزینه ایجاد شغل برای هر فرد در استان اردبیل حدود ۲۰۰ میلیون تومان برآورد شده است، صادقی منتظر تسهیلات وعده داده شده بانک‌ها است که مصوب جلسات مکرر ستاد تسهیل است.

وی تاکید کرد: برای ایجاد مشاغل وعده داده شده تا پایان سال ۳ هزار میلیارد تومان نیاز داریم قرار است تسهیلات واحدهای تولیدی از محل بند الف تبصره ۱۸، تسهیلات رونق تولید و سفر رئیس جمهوربه استان تأمین شود.

آماده سازی سفارشی برخی واحدها برای بازدید مسئولان

هر چند سازمان صمت استان مدعی است حتی بیش از سهمیه اختصاصی اردبیل تسهیلات جذب خواهد کرد اما در عمل تنها گروه اندکی از واحدهای تولیدی به صورت موقت وعده اشتغال خود را عملی می‌کنند.

تا جایی که در بازدید مسئولان از واحدهای تولیدی تعداد اندکی به صورت مکرر برای بازدیدها آماده سازی شده و این روند در طول ۵ سال اخیر بارها تجربه شده است.

این در حالی است که نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی معتقد است صنعت اردبیل فقط ۱۰ درصد از شاغلان استان را پوشش داده است.

علی نیکزاد با انتقاد از ضعف عملکرد در بخش اشتغال آفرینی صنعت، گفت: اینکه از ۳۷۰ هزار شاغل در استان تنها ۲۳ هزار مربوط به بخش صنعت است قابل قبول نیست.

وی گفت: اینکه در بررسی مشکلات بخش صنعت گروهی از مرکز بیایند بازدید ظاهری داشته و به سرعین سری بزنند نتیجه بخش نیست.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایجاد شغل بدون مستندات اساس و پایه ندارد و اگر شغلی ایجاد شده باید نام فرد در لیست بیمه تأمین اجتماعی دیده شود.

افزایش حوادث و پرونده‌های کار در اردبیل

اما در حالی که مسئولان تلاش می‌کنند لیست جداول اشتغال خود را به هر طریق ممکن پر کنند، حوادث و پرونده‌های ناشی از کار با افزایش همراه است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل در این خصوص گفت: سال ۹۷ حوادث ناشی از کار گریبان گیر ۵۲۲ نفر شده بود اما سال گذشته این رقم به ۵۶۰ نفر رسید و ۷۵ درصد در این حوزه با افزایش آمار مواجه هستیم.

عدالت در مزد مطالبه به حق کارگران است و لازم است کارفرمایان متناسب با نرخ تورم نسبت به پرداخت حقوق کارگران اقدام کنند

به گفته حامد پورعزیز اردبیل رتبه ۱۰ کشوری را در حوادث کار دارد.

وی افزود: حوادث فوتی کار نیز از ۱۷ مورد در سال ۹۷ به ۲۹ مورد در سال ۹۸ رسیده و با افزایش ۷۰ درصدی، اردبیل رتبه ۱۲ کشوری را از آن خود کرده است.

از سویی پرونده‌های شکایت کارگران از کارفرمایان نیز شنیدنی است. تا جایی که مدیر روابط کار استان اردبیل پیش از این گفته بود: عدالت در مزد، مطالبه به حق کارگران است و به ویژه لازم است کارفرمایان متناسب با نرخ تورم نسبت به پرداخت حقوق کارگران اقدام کنند تا شاهد کاهش تنش و شکایت در محیط‌های کاری باشیم.

بختیار پاکمزد با تاکید به اینکه در سال ۹۷، ۶ هزار و ۲۰۰ دادخواست کارگران مورد بررسی قرار گرفته است افزود: امنیت شغلی مطالبه جدی کارگران است و لازم است در تمامی قراردادها از جمله قراردادهای شفاهی کارفرمایان با بیمه کردن کارگر، امنیت شغلی را برای وی فراهم سازند.

مدیر روابط کار استان اردبیل اظهار کرد: انتظار ما قراردادهای دائمی کار با حداقل زمانی ۵ ساله است تا فرد بتواند از حقوق و مزایا نیز بهره مند شود.

همچنین مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل در خصوص آخرین آمار شکایت واصله در سال گذشته گفت: ۵۸۰۰ پرونده شکایت به هیئت تشخیص استان طی سال گذشته واصل شده است.

قاسم رحیمی افزود: زمان رسیدگی به شکایت‌ها با کاهش همراه بوده و این اداره کل تا حد امکان در تلاش است تا حقوق کارگران در روابط کار حفظ شود.

واقعیت بیکاری در اردبیل غیر قابل انکار است

مشکلات زیرپوستی به جا مانده کارگر و کارفرما به نوعی گویای عدم امنیت شغلی در مشاغلی است که مسئولان مدعی هستند آن‌ها را ایجاد کرده‌اند.

استاندار اردبیل در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد بیکاران استان گفت: سالانه ۹ هزار نفر به بیکاران اردبیل اضافه می‌شوند.

اکبر بهنام جو اذعان کرد: این رقم به غیر از بیکاری ۶۵ هزار نفر در اردبیل است. در پی بیماری کرونا هم بیش از ۷ هزار نفر بیکار شده‌اند.

وی که پیش از این وعده ایجاد ۲۰ هزار شغل در سال را عنوان کرده بود، از طرح مجدد این موضوع عقب نشینی کرده و معتقد است امسال به منظور تحقق شعار جهش تولید بسیاری از واحدهای صنعتی قادر به اشتغال زایی خواهند بود.

رئیس شورای برنامه ریزی تاکید کرد: هر چند برخی واحدها مدعی ارقامی برای اشتغال زایی می‌شوند اما ما راستی آزمایی داریم و هر رقمی را قبول نمی‌کنیم.

بهنام جو اولویت دولت برای حمایت از صنایع را صنایع اشتغال آفرین دانست و افزود: حتی در بحث اعطای تسهیلات نیز بعد از اعطای وام نسبت به راستی آزمایی آن اقدام می‌شود.

وی افزود: مطابق بررسی‌ها انحراف واحدهای تولیدی از هزینه کرد تسهیلات ناچیز است و منابع دریافتی واحدها در جای خود و برای اشتغال زایی صرف می‌شود.

نمایندگان در کار رصد عملکرد دولت

اما این اظهارات با واقعیت طرح شده همخوان نیست. نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت که آمار اشتغال را از شهرستان‌ها پیگیر هستیم.

صدیف بدری تصریح کرد: از فرمانداران بارها خواسته‌ایم مشاغل ایجاد شده شهرستان خود را با مستندات در اختیار ما قرار دهند که گاهی پاسخی نگرفتیم.

برخی کارخانه‌ها به نام اشتغال آفرینی تسهیلات می‌گیرند اما در جای دیگر صرف می‌کنند

وضعیت پیش آمده موجب شده تا دیگر نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی نیز وضعیت اشتغال آفرینی در استان را مقبول نداند.

سید کاظم موسوی در پاسخ به این سوال که کمیسیون اقتصادی مجلس چه راهکاری برای اشتغال زایی جوانان دارد گفت: متأسفانه برخی کارخانه‌ها به نام اشتغال آفرینی تسهیلات می‌گیرند اما در جای دیگر صرف می‌کنند.

وی افزود: بیش از ۶۰ هزار نفر بیکار در استان وجود دارد که به اعتقاد بنده باید از مسیر صنایع دانش بنیان برای این افراد شغلی دست و پا کرد.

وی گفت: این موضوع زمان بر است و هیچ مسئول و نماینده‌ای نمی‌تواند ادعا کند که مثلاً تا پایان سال برای چند هزار نفر شغل ایجاد خواهد کرد.

همچنین دیگر نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در خصوص رصد عملکرد بخش صنعت استان گفت: اینکه بگوییم برای ۸۶۰۰ نفر شغل ایجاد می‌کنیم باید در عمل دیده شود.

به گفته نیکزاد این مشاغل باید راستی آزمایی شوند و اگر دولت می‌گوید تا پایان سال این تعداد شغل را ایجاد خواهد کرد، بنده دفترچه‌های بیمه این تعداد شاغل را در پایان سال از تأمین اجتماعی مطالبه خواهم کرد.

زورآزمایی دولت برای اثبات عملکرد خود در اشتغال صنعت ادامه دارد. باید دید آیا مسئولان استانی با تأمین شغل‌های ایمن، می‌توانند شعار جهش تولید را محقق سازند؟

کد خبر 4979519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha