به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالواحد موسوی لاری، وزیر سابق کشور و عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در جمع مردم مشهد افزود : امام خمینی سیستمی حکومتی را بنیان گذاشتند که بر اساس رای مردم با هدف اجرای احکام اسلامی طراحی شده بود و هرکس که گوشه ای از این سیستم را باور نداشته و آن را نفی کند به کل این نظام ضربه زده است.
وی افزود : چرا برخی می گویند رای مردم تزئینی است؟ کسی که رای و نظر مردم را نادیده بگیرد مانند کسی که اسلام را حذف می کند با اندیشه های امام بیگانه است.
موسوی ادامه داد: خطر امروز برای ما اینجا است که عده ای به نام دفاع از ارزش ها و بازگشت به گذشته به رای مردم احترام نمی گذارند، انتخاب مردم را محدود می کنند و به جای مردم تصمیم می گیرند . این عده حق ندارند ادعای پیروی از امام (ره) را داشته باشند .
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارزجامعه که در جمع انبوه طلاب ، دانشجویان و مردم مشهد سخن می گفت بیان داشت : برخی مطرح می کنند که " اسلامیت آری، جمهوریت نه " اسلامیت با جمهوریت می تواند بماند، مگر تجربه حکومت رضا خان را ندیده اید که چگونه با استبداد و خودکامگی کمر به حذف اسلام بست؟
وی در بخش دیگری از سخنان خویش با تشریح جامعیت شخصیتی و علمی امام خمینی (ره) اظهار داشت : در زمانه ای که عده ای به نام دین می گفتند که حضور روحانیت در عرصه سیاست به قداست این طبقه آسیب می زند و عده ای نیز از موضع نفی دین ، حضور روحانیون در صحنه مبارزات سیاسی و اجتماعی را برنمی تابیدند، امام خمینی (ره) توانست به عنوان یک مرجع تقلید تاثیری شگرف بر مناسبات سیاسی و اجتماعی بگذارد.
موسوی با اشاره به حرکت های آزادی خواهانه ای که در طول تاریخ از سوی چهره هایی چون سید جمال اسدآبادی طراحی و عملیاتی شد، خاطر نشان کرد : سید جمال برای نفوذ در جامعه نیازمند فتوای میرزای شیرازی، مرجع تقلید زمان خود بود اما امام خمینی (ره) به عنوان یک مرجع، خود توانست بساط رژیمی وابسته را برچیند و حرکتی مستقل و خود جوش را سامان دهد.
وی همچنین به تشریح انقلاب مشروطه و پیشتازی ملت ایران در منطقه پرداخت و تاکید کرد : اگر در همان زمان مشروطه متدینین و روحانیون به تاسیس پارلمان قناعت نمی کردند و اساس مشروعیت شاه را زیر سوال می بردند و رای مردم را اساس حاکمیت قرار می دادند خیلی از هزینه هایی که طی تاریخ معاصر مجبور به پرداخت آن شدیم به مبارزین تحمیل نمی شد.
موسوی لاری با بیان این مطلب که امام خمینی (ره) فقه فردگرای شیعه را ناظر به جمع کرد اظهار داشت : از آنجا که متدینین را سالیان سال از حکومت باز داشته بودند، رساله های عملیه ما عمدتا فردگرا و بر اساس نیازهای فردی تدوین شده بود اما امام خمینی این فقه را وارد عرصه اداره جامعه کرد و یکی از بزرگترین خطراتی که امروزه ما را تهدید می کند، بازگشت به همان فردگرایی گذشته است.
وی در پایان مهمترین شاخصه امام را تاسیس نظام جمهوری اسلامی خواند و تاکید کرد : امام خمینی (ره) چگونگی رسیدن به هرم قدرت را تعریف و آن را براساس رای مردم می دانستند و وظیفه امروز ما نیز حفظ تمامیت این نظام و ایستادگی در مقابل تفکراتی است که کاریکاتوری و گزینشی با آرای امام راحل برخورد می کنند.
نظر شما