به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"دمیتری پسکوف" در جمع خبرنگاران در نشست گروه هشت ( هشت کشور بزرگ صنعتی جهان) در آلمان تصریح کرد:" از نقطه نظر تضمین امنیتی ما، این (پاسخ) کاملا قاطعانه خواهد بود. "
وی افزود:" مشکل این است که ما درباره سلاحهای آمریکا در شرق اروپا صحبت می کنیم."
سخنگوی کرملین درباره اظهارات رئیس جمهوری کشورش که گفته بود در صورت استقرار این سیستمها از سوی آمریکا ، روسیه نیز آنها را نشانه خواهد گرفت، گفت:" این یک بیانیه تهدید آمیز از طرف پوتین نبوده است."
پسکوف افزود:"در مصاحبه ای خبرنگار از رئیس جمهوری روسیه درباره اینکه آیا وی فرضا آماده توجه به احتمال نشانه رفتن این سیستمهاست، سوال کرد. این ایده خبرنگار بود. پوتین آن را تایید کرد و گفت بله، این اقدام می تواند یکی از ابزار ممکن باشد."
آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و درحال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک آنها مستقر کند.
ایالات متحده توجیه خود را از این اقدام مقابله با تهدیدات موشکی کشورهایی مانند ایران و کره شمالی اعلام کرده ، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرار چنین سامانه ای بر این باور است که تهران و پیونگ یانگ فاقد چنان توان موشکی هستند که بتوانند منافع واشنگتن را موردهدف قراردهند، لذا به باورکرملین هدف استقرارچنین سامانه ای ازسوی آمریکا دراروپای شرقی، کنترل و تسلط بر سیستم های موشکی روسیه است.
نظر شما