۷ مرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۲۶

حجت الاسلام جلالی عنوان کرد؛

بایسته‌های برگزاری مراسم عزاداری/حیات معنوی را با خلاقیت حفظ کنیم

بایسته‌های برگزاری مراسم عزاداری/حیات معنوی را با خلاقیت حفظ کنیم

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در طول تاریخ، اتفاقات مهمی در جریان مراسم محرم افتاده اما هیچ‌وقت این مراسم دچار کاستی نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام مصطفی جلالی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در برنامه مصباح شبکه قرآن حضور یافت و درباره بایسته‌های برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم مطالبی را بیان کرد.

وی با بیان اینکه مراسم محرم تعطیل‌بردار نیست، تصریح کرد: با هر اتفاقی که در مسیرمان قرار بگیرد، خلاقیت‌هایی نیز رقم می‌خورد. در طول تاریخ، اتفاقات مهمی در جریان مراسم محرم افتاده، اما هیچ‌وقت این مراسم دچار کاستی نشده است.

جلالی با اشاره به اینکه این روزها اظهارنظرهای متفاوت و گاهاً متناقضی درباره محرم مطرح می‌شود، افزود: سه نکته اصلی در تصمیم‌گیری‌های سازمان تبلیغات حائز اهمیت است. اولاً سلامت مردم، خط قرمز ماست و عقلاً و شرعاً هیچ‌کس نمی‌تواند سلامت مردم را به خطر بیاندازد، همان طور که سیره اهل بیت علیه السلام ما و بزرگان ما همچون رهبر انقلاب هم بر پایه رعایت نکات بهداشتی است.

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات با بیان اینکه ما باید یاد بگیریم با کرونا زندگی کنیم، تصریح کرد: آن چیزی که امروز بیش از گذشته اهمیت دارد این است که با ایجاد خلاقیت‌ها، شعائر دینی‌مان را حفظ کنیم. اگر به این نپردازیم بخشی از حیات معنوی زندگی‌مان مختل می‌شود. ما در سازمان تبلیغات وظیفه‌مان داریم که این حیات معنوی را با ایجاد خلاقیت‌ها ترسیم کنیم.

جلالی به لغو مراسم مسلمیه هیئت رزمندگان در شهرری اشاره کرد و گفت: قرار بود امشب (دوشنبه ۶ مرداد) مراسم مسلمیه توسط هیأت رزمندگان در جوار حرم سیدالکریم علیه السلام برگزار شود تا یک الگو برای برگزاری مراسم‌های محرم در فضای باز باشد، اما با توجه به اینکه دوستان ستاد ملی کرونا، مجوز هم صادر کرده بودند ساعتی پیش از برگزاری آن، مجوز مراسم را لغو کردند. در حالی که همه افرادی که در آن مراسم بودند اعم از سخنرانان و مداحان عزیز از افرادی‌اند که اهتمام ویژه‌ای به دستورات پزشکی و رعایت پروتکل‌ها دارند. بالاخره ما باید به یک الگوی خوبی برای برگزاری مراسم محرم برسیم.

وی ادامه داد: وزیر محترم بهداشت در روز ۱۹ ماه رمضان یعنی اولین روز پس از انجام احیا شب قدر، مصاحبه‌ای داشتند و گفتند که فرهیختگی مردم در شب قدر مشاهده شد. واقعاً هم ما شاهد بودیم که مردم متدین و مذهبی همه پروتکل‌ها را رعایت کردند. چراکه پیش از آن هم همین افراد مؤمن و متدین بودند که به یاری کادر درمانی و ستاد ملی کرونا آمده بودند. بنابراین ما باید به مردم اعتماد کنیم. سازمان تبلیغات آن چیزی را که طراحی کرده است، مبتنی بر اعتماد بر مردم است. در این ۱۰ روز گذشته با مداحان شاخص کشور جلسه داشتیم و قرار است که با منبری‌ها و سخنرانان نیز این جلسه را برگزار کنیم.

جلالی با بیان اینکه برگزاری مراسم عرفه در حرم مطهر رضوی، الگویی برای هیئت‌های مذهبی است، گفت: یکی از مهم‌ترین عناصری که ما به آن تأکید داریم این است که برگزاری مراسم در فضای باز باشد. بازار تهران در طی روز، تراکم زیادی از جمعیت را به خود می‌بیند. فرض بفرمائید محیطی که در آنجا وجود دارد برای برگزاری مراسم هیئت در نظر بگیرید؛ چنانچه در زمانهای گذشته نیز این طور بوده و مردم در گوشه و کنار خیابان می‌نشستند و از برنامه‌های هیئت‌هایی که در اطراف بازار تهران بود، استفاده می‌کردند. ظرفیت‌های زیادی برای برپایی مراسم عزاداری وجود دارد. پادگان‌ها، مدارس، بوستان‌ها و غیره این ظرفیت را دارند. یقین داریم که فاصله‌گذاری اجتماعی در مراسم‌های محرم رعایت خواهد شد و مراسم به شکل منظمی برگزار می‌شود.

کد خبر 4985447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha