۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۴۶

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛

توسعه بین رشته ای راهبرد اساسی جهش به سمت دانشگاه های نسل سوم

توسعه بین رشته ای راهبرد اساسی جهش به سمت دانشگاه های نسل سوم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راهبرد اساسی و راهگشای جهش به سمت دانشگاه های نسل سوم را توسعه بخش های بین رشته ای عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی درباره تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه علامه طباطبایی اظهار امیدواری کرد این تعامل سرآغازی برای بسط و شکل گیری ارتباطات واقعی آموزشی و پژوهشی بین این دودانشگاه فاخر شود.

وی با اشاره به این که دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان گلوگاه آکادمیک علوم انسانی دارای سابقه درخشان ملی است، انتخاب هوشندانه این دانشگاه را برای عقد تفاهم نامه  و به دنبال آن شکل گیری کارگروه های مشترک و ارتقای سطح علمی کشور یادآور شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توسعه و احیای قطعی حوزه ارتباطات در کشور را در گروی ایجاد زمینه های مشترک همکاری بین دو دانشگاه دانست و گفت: اپیدمی کرونا گرچه تلخ کامی هایی را به دنبال داشت اما در سایه این بیماری فرصت مناسبی برای استفاده بیشتر ازظرفیت های علمی  شکل گرفت.

وی با اشاره به ماهیت چندوجهی بودن کرونا تاکید کرد: ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی پدیده های نوظهوری همانند کووید  ۱۹ از خود بیماری پررنگ تر است.

زالی بر ضرورت تقویت هوشمندانه زیرساخت ها در عرصه علمی  به سمت نمایش سیمای متفاوت و چندوجهی آموزش عالی خصوصا در بحران ها تاکید کرد و با اشاره به اهمیت توجه به رشته های بین رشته ای فقدان این مهم را یکی از نقاط آسیب در حوزه آموزش عالی ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ساختارهای آموزش عالی در عرصه جهانی باید از ظرفیت های دانشی و مهارتی این بخش مهم  در مجموعه های علوم انسانی و پزشکی کشور بیش از پیش بهره ببریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راهبرد اساسی و راهگشای جهش به سمت دانشگاه های نسل سوم را توسعه بخش های بین رشته ای عنوان کرد و گفت: در این بخش علوم ترجمانی جایگاه ممتازی را برای تبدیل شدن به دانشگاه های ثروت آفرین و فناور ایفا می کند.

به گفته وی استفاده از ظرفیت های بین رشته ای علوم جدید ضمن بهره مندی از تمامی استعدادها و هم افزایی، راه گشای توسعه علمی کشور خواهد بود.

زالی با اشاره به استانداردهای جوامع معتبر علمی جهانی مبنی بر تعریف پزشکان پنج ستاره توضیح داد: پزشکی که بر علوم مختلف نه صرفا به ابعاد پزشکی و دانشی مسلط باشد در این تعریف می گنجد. پزشکی که علاوه بر کاربست های بهینه دانشی، بر علوم مهارت های ارتباطی و جایگاه اجتماعی در بالاترین سطح مسلط است.

وی با بیان این که پزشکی که نتواند از ظرفیت های اجتماعی بهره ببرد قطعا در حوزه درمان نیز نمی تواند موفق عمل کند خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای تلفیق آموزش پزشکی و علوم انسانی ارتباط موثر و بهینه تر کادر درمان با بیماران است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جدایی و شکاف بین علوم پزشکی و غیر پزشکی را یکی از مهمترین آفت های حوزه آکادمیک کشور ذکر کرد و اتصال این دوحوزه را برای رفع کاستی ها و مرز بندی بین این دوحوزه موثر عنوان کرد.

وی ضرورت  ظرفیت سازی در علوم انسانی و پزشکی را با هدف برداشتن شکاف ها و چالش های فراسوی این دوحوزه  یادآور شد و تاکید کرد: بخشی از مفاد این تفاهم نامه با هدف ترمیم آسیب های آکادمیک علوم پزشکی و انسانی ضمن شکل گیری کارگروه های مختلف به ثمر خواهد رسید.

زالی توجه به جنبه های بسط یافته پزشکی را مورد تاکید قرار داد و گفت: کرونا نشان داد که حوزه مدیریتی کشور نیازمند بازمهندسی است که در این فیلد هم دانشگاهها به عنوان پرچم داران و پیشتازان می توانند زمینه های تغییرات و تحولات را بیش از پیش فراهم کنند.

تحقق دولت الکترونیک و بهره مندی از ظرفیت های اقتصاد دیجیتال و حرکت به سمت رفع چالش های جوامع در حال توسعه یکی دیگر از مواردی بود که وی به آن اشاره کرد و افزود: در حوزه مراودات بین المللی نیاز به بازنگری شجاعانه بیشتر از گذشته  احساس می شود که در این مسیر هم دانشگاهها می توانند پیشتاز این حرکت باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضرورت توجه به ابعاد مهندسی و کارشناسی در حوزه های پزشکی را پر اهمیت دانست و افزود: بحران کرونا نمونه بارز این مهم بود به شکلی که در هر جامعه ای عدم پیوست مدیریتی و فنی بروز کرد عملکرد ضعیف تری مشاهده شد.

زالی ادامه داد: هرگز با آزمون و خطا نمی توان عرصه خطیر مدیریتی را به افراد واگذار کرد چرا که این اقدام هدر دادن زمان و به خطا رفتن است.

وی توجه به آینده نگاری و آینده پژوهشی و استفاده از ظرفیت های سیال و هوشمند را مهمترین راه حل تقویت حوزه مدیریتی کشور ذکر کرد و در این مسیر استفاده از ظرفیت های دانشگاهها، بانگاهی مهرورزانه و غیر متعصبانه را مورد تاکید قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیام روشن جامعه علمی کشور را توجه بیش از پیش به دانشگاهها و استفاده از ظرفیت های مترقی دانشگاهها ذکر کرد و گفت: استقرار و اتصال دانشگاه های علوم پزشکی و انسانی بدون وابستگی های حاکمیتی به عنوان کانون های چابک فرهنگی و علمی می تواند اثر گذار باشد.

زالی گفت: این تفاهم نامه مشترک بین دانشگاه ههای علامه طباطبایی و علوم پزشکی شهیدبهشتی در ابعاد مختلف پژوهشی و آموزشی شکل گرفته و دربازه زمانی کوتاه و در اسرع وقت با مبانی مشترک فعال خواهد شد.

وی توجه به افکار عمومی و انطباق آن با سیاست های کلان را مورد تاکید قرار داد و افزود: چنانچه هر جامعه ای و در هر مقطعی توجه به افکار عمومی را مورد توجه قرار داد، شاهد تبلور سرمایه های اجتماعی شد بنابراین باید کماکان به اعتماد عمومی خدشه ای وارد نشود و از اعتماد افکار عمومی و مردم صیانت شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گسترش تعاملات دو دانشگاه رادر قالب تفاهم نامه ای عملیاتی و واقعی خواستار شد و اظهار امیدواری کرد که دستاوردهای این همکاری مشترک در مدت زمان کوتاه شکل گرفته و عملیاتی شود.

کد خبر 4986931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha