به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام محمد نیازی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست فوقالعاده روسای دانشگاههای سراسر کشور در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برنامهریزی مناسب جهت تطبیق آموزش دانشگاهها با نیازهای کشور، بازنگری متون درسی براساس رهیافتهای جدید علمی و بالا رفتن کیفیت آموزشهای تفکرمدار و پرسش محور از جمله مواردی است که در بخش آموزش وزارت علوم و تحقیقات باید به آن توجه شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواستار تدوین راهبردها و سیاستهای کلان جهت توسعه و تسلط بر فناوریها و تهیه برنامههای اجرایی مربوطه شد و افزود: ضرورت انجام نیاز سنجی فناوریها جهت رشد همه جانبه کشور، ارزیابی از مراکز پژوهشی و فناوری براساس شاخصهای بینالمللی و تبدیل ایدهها به موضوعات پژوهشی و تبدیل نتایج پژوهشی به فناوری و انتقال آن به بخش صنعت از ضرورتهای بخش فناوری این وزارتخانه است.
نیازی فعالیت برخی مؤسسات، نظیر خرید و فروش پایاننامههای دانشگاهی را باعث پایین آمدن اعتبار و ارزش مدارک علمی در کشور دانست و از ورود و برخورد جدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این گونه موارد قدردانی کرد.
وی با تأکید بر لزوم قاونگرایی و احترام به قانون گفت: لزوم احترام به قوانین کشور هرچند که دارای ضعف یا نقص باشد الزامی است و هیچکس نمیتواند به این بهانه که قانون دارای ضعف و یا نقص است از پذیرش یا اجرای آن سربار زند چرا که این امر منجر به هرج و مرج خواهد شد.
ما در سازمان بازرسی کل کشور، خودمان را همکار و همفکر دولت نهم میدانیم و سعی داریم با تعامل و اتفاق نظر، مسایل و مشکلات کشور را حل کنیم |
نیازی با اشاره به اینکه کارشناسان و بازرسان سازمان بازرسی در تهیه گزارشها به واقعیات توجه دارند گفت: واقعیات موجود در دستگاهها، اعم از مثبت و یا منفی به همراه راهکارهای اصلاحی و پیشنهادهای تشویق، در گزارشها آورده میشود.
رئیس سازمان بازرسیکل کشور، تبدیل بازرسی محیطی به بازرسی موضوعی را یکی دیگر از سیاستهای این سازمان عنوان کرد و اظهار داشت: تبدیل بازرسیهای محیطی به بازرسیهای موضوعی کمک میکند تا از وقت، منابع، بودجه و اعتبارات سازمان استفاده بهینهای شود. وی تصریح کرد: با توجه به گستردگی کار بازرسیها و امکانات محدود سازمان بازرسی، این کار راه مؤثری جهت پرداختن به مشکلات و دغدغههای اصلی کشور است.
حجتالاسلام نیازی با اشاره به تعامل خوب سازمان بازرسی کل کشور با دستگاهها و مدیران تصریح کرد: مدیران سرمایههای کشور هستند و نقش آنان در توسعه پایدار با اهمیت است. لذا باید با همفکری و همکاری و نظارت صحیح به کمک مدیریت کشور بشتابیم.
وی با برشمردن اقسام نظارت (قبل از اقدام، حین اقدام و بعد از اقدام) و اعلام اینکه هدف ما از نظارتها، دخالت در تصمیمگیریها نیست گفت: متأسفانه در قوانین فعلی هیچ تعریفی برای نظارت نشده است و در اصلاحیه جدید قانون سازمان بازرسی، نظارت را احصاء کردیم و در آنجا مکانیزمی را تدارک دیدیم که بتوانیم به کمک مدیران، نظارت را بهتر به انجام برسانیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان با اشاره به رویکرد دولت نهم گفت: ما در سازمان بازرسی کل کشور، خودمان را همکار و همفکر آنها میدانیم و سعی داریم با تعامل و اتفاق نظر، مسایل و مشکلات کشور را حل کنیم.
همچنین دکتر زاهدی وزیر علوم، در نشست سراسری روسای دانشگاههای سراسر کشور، گزارشهای سازمان بازرسی کل کشور را منصفانه و تخصصی خواند و گفت: در حال حاضر، سازمان بازرسی کل کشور مسائل مختلف در وزارت علوم نظیر امور مربوطه خوابگاهها، صندوق دانشجویی و اعزام دانشجو به خارج را مورد نظارت قرار میدهند و مسایل و مشکلات را به همراه ارائه راهکار اصلاحی مورد نقد قرار میدهند.
زاهدی: گزارش های سازمان بازرسی منصفانه و تخصصی است |
دکتر زاهدی با اشاره به اینکه قانونشکنی از نظر ما مردود است، نسبت به گسترش همکاریها و تعامل با سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد.
نظر شما