به گزارش خبرگزاری مهر ، در ابتدای این نشست دکتر حمید رضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اهمیت پارکهای علم و فناوری در کشور و نقش آن ها در بومی سازی فناوری گفت : جهاد دانشگاهی در واقع توسعه علم و فناوری در کشور را بومی کرده است و به اعتقاد ما با توجه به امکانات خود موفق هم بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر توسعه علم و فناوری بومی و ایرانی افزود: از مشکلاتی که ما داریم عدم برنامه ریزی برای جایگزینی علم و فناوری و همچنین عدم اعتماد به این مهم است، علم و فناوری ایرانی می تواند جایگزین علم و فناوری خارجی شود.
دکتر طیبی ادامه داد: تجربه نشان داده است که ما در بازارهای بین المللی و کشورهای خارجی در جایی موفق هستیم که بر اساس علم و فناوری توسعه یافته و شکل گرفته در داخل کشور پیش رفته و نفوذ کرده ایم و اصولا امکان ندارد که ما در بازاری نفوذ کنیم ولی رفرنسی از فعالیتهای علمی ، فناوری و صنعتی خود ارائه ندهیم .
مهندس ژاله مجیب مدیر کل پارک ها و مراکز رشد کشور نیز با اشاره به اینکه پارکها و مراکز رشد علم و فناوری در سالهای اخیر بویژه با تاکیداتی که مسئولان درجه اول نظام در این باره داشتند از سوی بسیاری از وزارتخانه ها و دستگاه ها با توجه خاصی دنبال می شود ، گفت : مهمترین بحث در این زمینه توجه روز افزون استانداران به بحث پارکها و مراکز رشد است به گونه ای که هر استان به دنبال راه اندازی پارک و مراکز رشد در جهت توسعه علمی و فناوری در منطقه خویش است .
مدیر کل پارکها و مراکز رشد با تاکید بر استفاده هر چه بهینه و بیشتر از پارک های علمی و واحدهای فناور بر استفاده از امتیازات ماده 47 قانون برنامه چهارم تصریح کرد : تلاش می شود ضعف های موجود در این قانون هم با لایحه پیشنهادی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری برطرف شود .
دکتر جعفر توفیقی استاد دانشگاه تربیت مدرس و سردبیر نشریه " رشد فناوری " نیز درباره ماده 47 قانون برنامه چهارم توسعه گفت : هر قانون و آیین نامه ای نواقصی دارد و باید در پروسه عمل نواقص آن ارزیابی و مکتوب شود و در فرصت های مناسب بر طرف شود ، به نظر می رسد این قانون هم نواقصی دارد که باید در برنامه چهارم توسعه و یا در برنامه های بعدی برطرف گردد و به طور جامع تری دیدهع شود .
وی افزود : وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری جا دارد گزارشی از عملکرد این ماده قانونی در حوزه پارک های علم و فناوری وشرکت های دانش بنیان تهیه و در واقع نتایج آن را ارزیابی نماید تا معلوم شود از این ماده قانونی تا چه حد استفاده شده است .
دکتر قاسم مصلحی نیز با تصریح اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به خوبی از مزایای در نظر گرفته شده در ماده 47 قانون برنامه چهارم برای رشد شرکت های دانش بنیان استفاده می کند ، افزود : ماده 47 قانون برنامه چهارم یکی از قوانینی است که می تواند موجب توسعه زیرساخت های علمی و فناوری در کشور بویژه در پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری شود و باید این قانون علاوه بر پارک های علم و فناور به تمام مراکز رشد کشور نیز تعمیم یابد تا شرکت های دانش بنیان در این مراکز هم بتوانند از مزایای پیش بینی شده در این قانون استفاده نمایند .
وی افزود : در ابتدا مقاومت های زیادی از سوی دستگاه ها بویژه سازمان های مالیاتی نسبت به این قانون وجود داشت که با همکاریها ، برگزاری جلسات و همفکریهای مختلف ، مشکلات برطرف و موضوع با موفقیت پیش رفته است ، بنابراین ضرورت دارد پارک های علمی در این زمینه فرهنگ سازی کرده و اذهان مدیران مرتبط را در استان و شهر خود نسبت به موضوع آگاه کنند .
دکتر تاروردی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی نیز از مزایای قانون مناطق آزاد برای پارکها به عنوان یک فرصت یاد کرد و افزود : ماده 47 قانون برنامه چهارم بیانگر رویکرد نظام به توسعه اقتصاد دانایی محور و گسترش واحدها و شرکت های دانش بنیان است .
نظر شما