به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد حسن سلامی ظهر سه شنبه در نشست سیاستگذاری، هماهنگی و نظارت بر تدفین شهدای گمنام در سمنان و کمیته سیاست گذاری، هماهنگی و نظارت بر خاکسپاری و تعیین مکان دفن شهدا به میزبانی مرکز فرهنگی دفاع مقدس سمنان، ضمن بیان اینکه استان سمنان میزبان ۱۵۱ شهید گمنام دفاع مقدس است، ابراز کرد: ۴۷ یادمان شهدای گمنام استان به پایگاههای عظیم و بزرگ فرهنگی انقلابی تبدیل شدهاند.
وی افزود: از این تعداد یادمان، ۲۹ مورد کاملاً تکمیل و ۱۸ یادمان در حال احداث است که تا پایان سال ۹۹ تمامی یادمان شهدای گمنام تکمیل خواهند شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان بیان کرد: این بنیاد به عنوان متولی مستقیم شهدای گمنام در کشور است و از ابتدای سال ۹۷ بهطور رسمی مسئولیت شهدای گمنام به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس واگذار شده است.
سلامی با بیان اینکه تمام امور مربوط به جانمایی، تشییع و تدفین شهدای گمنام توسط کمیتهای زیر نظر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس صورت میگیرد، ابراز کرد: مکانیابی برای تدفین شهدای گمنام بر اساس ملاکهایی مانند نگاه زیارتی دربر دارنده سلسله مراتب و آداب زیارتی محسوب میشود که این نگاه در تعارض با نگاه نمادین و تشریفاتی و صرفاً ادای احترام است.
وی افزود: استقلال مکانی که تحتالشعاع بناهای همجوار قرار نگیرد، زمین پاک و مطهر که محل شبهه و منازعه و مصادره نباشد، دسترسی به محل مورد نظر به لحاظ بُعد و فاصله آسان باشد، محل آرامش و طمأنینه و احساس امنیت، داشتن چشمانداز بصری، قابلیت مانور برای ساخت و ساز و توسعه اجتماعات بزرگ مراسمها، محل وحدت و هم گرایی بین قومیتها، سابقه و پیشینه خوب و… از دیگر ویژگیهای یک مکان مناسب برای شهدای گمنام است.
به گزارش خبرنگار مهر، تبادل نظر درباره محل تدفین پیکر مطهر شهدا، نظارت بر اجرای صحیح ویژگیهای نقاط دفن شهدا گمنام و آسیب شناسی وضع موجود و ارائه مسائل و مشکلات و تعیین راهکارهای برون رفت از موانع احتمالی با تدفین شهید گمنام در روستای ورکیان، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی سمنان، مرکز آموزش صحرایی و رزمایشی امام رضا (ع) و مجتمع آموزشی و تفریحی شهید کلاهدوز در زمره مصوبات و مسائلی بود که در این نشست مطرح شد.
نظر شما