خبرگزاری مهر - گروه استانها، مالک پناهی سردی - ونوس بهنود: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی بیش از چهار دهه سپری شده است. از آن تاریخ استقلال ایران اسلامی و قطع وابستگی به دشمنان تا به امروز هزینه قابل توجهی را دربر داشته تا جایی که هیچ دههای دشمن از توطئهافکنی دست نکشیده است.
جوانان دیروز و پا به سن گذاشتههای امروز بهخاطر دارند که در مقاطع مختلف تاریخی این درایت و بینش مسئولان نظام و در رأس آنها رهبر معظم انقلاب، جامعه را از سیلاب بلایا به دور داشته است.
«آنچه مسلم است، این است که یک نظام سلطه جهانی وجود دارد که امروز در رأس آن، رژیم آمریکاست»
زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۹ در جمع جوانان اردبیلی سخنرانی میکردند به مواردی اشاره داشتند که امروز به عینه در جامعه قابل لمس بوده و نشان از دوراندیشی ایشان داشت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در آن مقطع زمانی فرمودند: آنچه مسلّم است، این است که یک نظام سلطه جهانی وجود دارد که امروز در رأس آن، رژیم آمریکاست. در گذشته دیگرانی بودند، ممکن است در آینده هم قدرتهای دیگری باشند. امروز آمریکا منافع خودش را در دنیا تعریف کرده - پنهانی هم نیست - در مقالاتشان نوشتهاند؛ در تحلیلهای سیاسیشان، منافع خودشان را تعریف کردهاند. منافع آنها عبارت است از ایجاد دنیای یک قطبی؛ یعنی در رأس مجموعه کشورهای عالم، دولتی به نام دولت آمریکاست و در بدنه، انواع و اقسام دولتها هستند؛ بعضی دارای قدرت علمی و پیشرفتهای علمی و دارای توان نظامی اند؛ باید با آنها به نحوی ساخت و در معارضه با آنها، منافع آنها را بر منافع خود ترجیح داد - این تحلیل امریکایی است.
ایشان افزودند: دولتهایی هم هستند که از اقتدار نظامی یا اقتدار اقتصادی برخوردار نیستند؛ اسمهایی برای آنها گذاشته میشود: کشورهای در حال توسعه، کشورهای - در اصطلاح قبلی - جهان سوم. از همهی فرصتهای اینها که میتوان برای توسعه اقتدار آمریکا استفاده کرد، باید استفاده کرد. اگر به انرژی آنها احتیاج داریم - نفت آنها، گاز آنها - باید راه را به سمت نفت و گاز آنها به هر کیفیّتی باز کرد. اگر به بازار مصرف آنها احتیاج داریم، به هر کیفیّتی که ممکن است، باید این راه را به سوی بازار مصرف آنها باز کرد. اگر به حضور سیاسی و اقتصادی در میان آنها نیاز است، باید این راه را گشود. اگر دولتهای مزاحمی در آن کشورها بر سرِ کارند، باید آن دولتها را کنار زد. اگر اندیشههای مزاحمی در آن کشورها وجود دارد، باید آن اندیشهها را از فضای ذهنی جامعه زدود. اگر شخصیتهایی در آن کشورها هستند که میشود آنها را خرید، باید خرید. اگر نیروهایی در آن کشورها هستند که میشود از آنها به عنوان نیروی فشار علیه دولتهایی که با این سیاست مخالفند، استفاده کرد، باید خرج کرد و به کار برد. این سیاست استکباری است.
برجسته کردن نقش جوانان در حل بحرانهای کشور
این تأکیدات همچنان به قوت خود باقی است. در آن مقطع زمانی رهبر معظم انقلاب راهکار برون رفت را توجه به جوانان عنوان کردند و فرمودند: اگر فرض کنیم که رفع دشمنی ممکن باشد، فقط با اقتدار و عزّت و استقلال ایران ممکن است؛ نه با ذلّت، نه با احتیاج. اگر ایران اسلامی به همّت شما جوانها و به همّت این نسلِ رو به رشد امروز، مدارج علمی را طی کند و از لحاظ صنعت و صنعت برتر، فناوری و فناوری برتر و علمی که امروز مورد نیاز است، بتواند سهم وافری را به خودش اختصاص دهد که نتوانند به او زور بگویند؛ بتواند قدرت نظامی خودش و پایههای اقتصادی کشور را مستحکم کند، بتواند این محرومیتها را برطرف کند، بتواند از منابع سرشار و غنی این کشور در همه جا بهرهبرداری کند، بتواند معرفت سیاسی را در آحاد مردم بالا ببرد، آنوقت ممکن است دشمنی آنها کم شود. بنابراین اگر ممکن باشد، آن روز ممکن خواهد بود.
«دشمن میخواهد ما صفا و نورانیّت و معنویّت نداشته باشیم و جوان ما به یک عنصر مادّی و بیعاطفه تبدیل شود»
ایشان تاکید کردند: امروز کشور به نشاط شما، به نیروی شما، به ابتکار شما، به ایمان شما و به صفای شما بهشدّت نیازمند است. امروز جوانها باید خردمندی خودشان را، معرفت و دانش خودشان را، ایمان خودشان را، همبستگی و یکپارچگی خودشان را هرچه ممکن است، تقویت کنند؛ درست همان مناطقی که دشمن میخواهد تقویت نشود. دشمن میخواهد دانش ما پیشرفت نکند؛ دانشگاههای ما بهجای درس خواندن، به کارهای دیگر بپردازند؛ ایمان نسل جوان تقویت نشود و جوان مؤمن تبدیل شود به جوان هوسران. دشمن میخواهد وحدت بین نیروهای ما نباشد و برادران تبدیل شوند به دشمنان. دشمن میخواهد ما صفا و نورانیّت و معنویّت نداشته باشیم و جوان ما به یک عنصر مادّی و بیعاطفه تبدیل شود؛ این چیزی است که دشمن میخواهد. امروز همه وظیفه دارند در مقابل این حرکت کنند.
دوراندیشی رهبر معظم انقلاب شاید از سوی برخی مسئولان مورد تاکید قرار گرفت و گروهی نیز غفلت کردند. بعدها با طرح سیاستهای کلان در گام دوم انقلاب بار دیگر تمامی نهادهای جامعه از خطوط و چارچوبها و ضرورتهای لازم برای حفظ ارکان جامعه، مقابله با فتنهها و دشمنیها و رشد و پویایی ایران اسلامی مطلع شدند.
امروز نیروهای انقلابی نیز با تاکید به ضرورت تمرکز بر بیانات رهبر معظم انقلاب، راهکار برون رفت جامعه از مشکلات کنونی را توجه به نیروهای جوان و استفاده از ظرفیت آنها میدانند.
تضعیف نیروهای جوان جامعه مقدمه انحراف و تحلیل است
رئیس شورای بسیج رسانهای استان اردبیل معتقد است تاکید معظمله در سخنرانی خود در جمع جوانان اردبیل در سال ۱۳۷۹ بر ضرورت تقویت جوانان، یکی از راهبردهایی است که در سیره سیاسی و اجتماعی ایشان همواره خود نمایی میکند. آنچه امروز در بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص تأکیدات رهبر انقلاب بر دانش و جوانان دارد، به نوعی در سالهای گذشته نیز بیان شده و در ادامه مسیر انقلاب به آن نیازمندی دو چندان احساس میشود.
دشمن اگر بتواند با تضعیف نیروی جوان کشور و سرگرم ساختن آن به مسائل حاشیهای، این نیروی عظیم را به تحلیل ببرد، آنگاه مسیر رشد و تعالی جامعه منحرف یا متوقف میشود
شهرام محمدی متذکر شد: اینکه جوانان باید خردمندی، معرفت، دانش، ایمان و همبستگی و یکپارچگی را در خود تقویت کنند با نگاه دشمن شناسی بیان میشود، چرا که دشمن هرگز نمیخواهد جوانان ایرانی در ابعاد مختلف تقویت شوند، زیرا تقویت معنوی، دینی، سیاسی، علمی و معرفتی جوانان ایران در ۴۰ سال گذشت عامل اصلی دستیابی به بسیاری از پیشرفتها در حوزههای علمی بوده است.
وی تصریح کرد: در واقع دشمن اگر بتواند با تضعیف نیروی جوان کشور و سرگرم ساختن آن به مسائل حاشیهای، این نیروی عظیم را به تحلیل ببرد آنگاه مسیر رشد و تعالی جامعه منحرف و یا متوقف میشود. این موضوع در بیانیه گام دوم که عنوان میدارد دانش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است، خود را به وضوح نشان میدهد.
استقبال از مشارکت جوانان یک راهبرد و نه شعار باشد
به اعتقاد این فعال رسانهای استان، جوان به عنوان یکی از عناصر کلیدی واژههای مهم و اساسی در بیانیه گام دوم است و ضرورت آگاهی این نسل از گذشته کشور و انقلاب و استقبال نسل قبلی از حضور و تأثیرگذاری جوانان به عنوان یک راهبرد مطرح است نه شعاری و ویترینی.
محمدی اضافه کرد: اعتماد به جوانان هم در سیره و هم در بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب مشهود است؛ اما مدیران اجرایی کشور در سه قوه باید این اعتماد را عملیاتی کنند، همچنانکه در اوایل انقلاب عامل مهم پیشرفت اعتماد به جوانان بود و عامل پیروزی در هشت سال دفاع مقدس نیز حضور و میدانداری جوانان بود.
وی معتقد است، باید دقت کرد که برنامه ریزی فرهنگی و سیاسی دشمن، روی جوانان متمرکز است و همین میتواند راهنمای مناسبی برای مهندسی معکوس برنامههای دشمن باشد.
شبکههای اجتماعی با نفوذ به درون خانوادهها برای تردید و تحریف و هنجارشکنیهای اخلاقی روی آوردهاند
رئیس شورای بسیج رسانهای استان متذکر شد: در حوزه جنگ نرم، ۲ مسئله مهم مطرح میشود؛ بحث ایجاد تردید و تحریف. جریان تردید و تحریف با اغوای افکار عمومی تلاش دارد تا هم پیشنهادات بیپایه و اساس گستردهای را به ویژه در اذهان نسل جدید به وجود آورد و هم با قلب واقعیتها آنچه را به نفع جامعه و کشور بوده تحریف کند.
محمدی با بیان اینکه اگر چنین اتفاقی موفق شود آنگاه تحریمها نیز میتواند بر پایداری ملت اثر بگذارد، تاکید کرد: جنگ نرم در افکار عمومی و با ابزار فرهنگی و رسانهای است به ویژه در عصر حاضر، شبکههای اجتماعی با نفوذ به درون خانوادهها برای تردید و تحریف و هنجارشکنیهای اخلاقی روی آوردهاند.
وی معتقد است، در این مسیر نیز به نظر عامل اصلی در مواجه و خنثیسازی جوانان هستند که حضور آنها در فضای مجازی را رهبر انقلاب به اندازه انقلاب اسلامی با اهمیت عنوان کردند.
برخی مسئولان ضرورتهای جامعه را نادیده میگیرند
دشمن روی جوانان هدف گذاری و برنامهریزی کرده است و سیاست آن مأیوسسازی جوانان از آینده است
در عین حال دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اردبیل نیز به موضع توطئه یأس دشمن باور داشته و معتقد است دشمن روی جوانان هدف گذاری و برنامهریزی کرده است و سیاست آن مأیوس سازی جوانان از آینده است و در تلاشاند جوانان را به سمت فساد و بی بند و باری سوق دهند، این نیازمند هوشیاری و آگاهی مسئولین و متولیان فرهنگ است.
میلاد بیغاله تصریح کرد: چهره جوانان زمانی شاداب و پر نشاط خواهد بود که به آینده امیدوار شوند، خواسته و مشکلات آنها برطرف شود در اینجا ۲ حالت متصور است، اول اینکه برخی مسئولان نتوانستهاند نقش ولیفقیه در جامعه را درست بفهمند و از درک آن عاجز هستند.
وی ادامه داد: دومین حالت منافع شخصی است، برخیها به فکر مادیات هستند، برای اینکه همچنان به زنجیره قدرت، ثروت، وصل باشند، شیوه مدیریت خود را تغییر نخواهند داد.
بیغاله با اشاره به مطالبه جوانان از مسئولان، اظهار کرد: در بعد فردی این است که اصلی ترین دغدغه آنها یعنی اشتغال حل شود؛ حل شدن دغدغه اشتغال جوانان، از ایجاد مشکلات احتمالی جلوگیری میکند، دلیل پایین بودن آمار ازدواج در بین جوانان، نداشتن شغل است.
پیام گام دوم انقلاب به جوانان: آینده کشور وابسته به شما است
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اردبیل متذکر شد: در بعد اجتماعی مطالبه جوانان از مسئولان این است که مشکلات استانی و کشوری در سریعترین زمان ممکن حل شوند، عزم جدی برای مبارزه با فساد و غارت بیت المال داشته باشند و فشار اقتصادی که بر دوش مردم است را کاهش بدهند.
به اعتقاد بیغاله جوانان در گام دوم انقلاب نقش و وظایف بسیاری دارند که اولین و اصلی ترین خودسازی و آشنایی با مبانی انقلاب اسلامی است. در ادامه تبیین برکات و دستاوردهای انقلاب اسلامی، احصا و استفاده از ظرفیتهای کشور، شکست دادن محاصره تبلیغاتی دشمن و جلوگیری از ایجاد ناامیدی و افزایش سطح علمی و دانش مورد تاکید است.
وی با اذعان به اینکه رهبر معظم انقلاب حکیم و دوراندیش است و اینکه بارها و تاکیداً در بیانات خود و بیانیه گام دوم انقلاب از کلمه جوان استفاده میکند حاوی چند پیام است، ادامه داد: پیام به جوانان این است که آینده کشور و نظام در گام دوم انقلاب به شما بستگی دارد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اردبیل افزود: پیام به مسئولین این است که زمینه سازیهای لازم را برای ورود جوانان به عرصه مدیریتی کشور فراهم کنند و پیام به دشمنان این است که نظام جمهوری اسلامی ناکارآمد نیست و فکر ساقط کردن آن نباشید چون برای چهل سال دوم برنامه و هدف دارد
اتکا و اعتماد به جوانان تنها راه حل مشکلات کشور است
به گفته بیغاله، در شرایط کنونی، تنها راه حل مشکلات کشور این است که به جوانان اتکا و اعتماد کرد، هر جا تفکر و روحیه جوانی بوده ما شاهد پیشرفت در نقطه بودهایم. این تأکیدات از سوی مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان اردبیل نیز پذیرفته است.
پرویز پرزور با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در چهل سالگی انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم انقلاب را خطاب به ملت ایران بیان فرمودند، تصریح کرد: این بیانیه به مثابه منشوری برای دومین مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی بوده و سرآغاز فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی است.
وی متذکر شد: بیتردید صدور این بیانیه در هیاهوی اضمحلال مدرنیسم و در رأس آن آمریکای جهانخوار، نمودار رشد و بالندگی روزافزون انقلاب اسلامی و حرکت شتابان آن به سمت تحقق آرمان عظیم تمدن اسلامی خواهد بود.
به گفته پرزور، آنچه که در این بیانیه بیش از همه عبارتها و کلمات به چشم میخورد واژه جوان است. این کلیدواژه رستگاری، شور، نشاط، امید و خلاقیت، همواره و در مقاطع گوناگون مورد تاکید ویژه مقام معظم رهبری بوده است، از جمله در دیدار ایشان با جمعی از جوانان استان اردبیل که در سفر تاریخی معظمله در سال ۷۹ به اردبیل بهوقوع پیوست.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در این دیدار ضمن توصیه به جوانان برای رشد معنوی، در پاسخ به این سوال که آیا رفع دشمنی با جبهه استکبار به ویژه آمریکا امکانپذیر است؟ تنها راه موجود در صورت امکانپذیر بودن رفع این دشمنی را در اقتدار و عزت و استقلال ایران ممکن دانسته و راه تحقق این امر را همت جوانان در عرصههای مختلف علمی، اقتصادی، نظامی و سیاسی بیان میکنند.
جوانان نقشی بیبدیل در تعالی و تحقق اهداف و آرمانهای نظام اسلامی ایفا میکنند
مسئول ناحیه بسیج دانشجویی استان اردبیل تاکید کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز، ۴۱ مرتبه به کار بردن واژه جوان توسط رهبر معظم انقلاب، موید نگاه ویژه ایشان به این سرمایهی گرانبها است؛ ایشان در این بیانیه جوانان را محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی دانسته و از جوانان میخواهند که با مسئولیت پذیری، بهرهگیری از تجارب و عبرتهای گذشته، نگاه و روحیه انقلابی و عمل جهادی ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفتهی اسلامی سازند.
وی افزود: در نهایت میتوان اینگونه بیان داشت که جوانان نقشی بیبدیل در تعالی و تحقق اهداف و آرمانهای نظام اسلامی ایفا میکنند، بنابراین بهرهگیری از ظرفیت بیبدیل و توانمندیهای بالقوه جوانان، ضامن حرکت شتابان در جهت پیشرفت و ترقی و تحقق آرمانها و غفلت از این سرمایهی عظیم موجب وارد آمدن زیانهای جبران ناپذیر بر کشور خواهد بود.
نیروهای انقلابی تاکید ویژه به تعریف نقشهای کلیدی از سوی مسئولان برای جوانان دارند. این به معنی جلب مشارکت عملی و عملیاتی جوانان در حوزههای مختلف است. اما در عمل این مطالبه هنوز محقق نشده و همچنان باید به سمت آرمانهای مورد تاکید در گام دوم انقلاب گام برداشت.
نظر شما