به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر مؤمنی صبح امروز در حاشیه نشست تخصصی ویدئو کنفرانس معاونان، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانها در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موضوع مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک پدیده اجتماعی نیست، اظهار کرد: اخبار موثق و مستند نشان میدهد که هواپیماهای ناتو جابهجایی و حمایت از کشت مواد مخدر را در کشور همسایه انجام میدهند و این صرفاً نشان میدهد با پدیده تولید مواد مخدر روبهرو نیستیم و یک جنگ جهانی است که جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم این جنگ قرار دارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شهادت چهار هزار نفر در راه مبارزه با مواد مخدر، گفت: حمایت از تولید و کشت مواد مخدر به صورت آشکار و علنی توسط اشغالگران و امریکاییها صورت میگیرد، ما در یک نبرد نابرابر و جنگی قرار داریم که قدرتهای استکباری از آن حمایت میکنند.
وی با تاکید بر مقابله جمهوری اسلامی ایران با ورود مواد افیونی به کشور و ترانزیت مواد مخدر از طریق کشورمان، تصریح کرد: ما در حوزه پیشگیری در این مدت چهار دهه، کمی غفلت کردیم، به همین دلیل طرح "یاریگران زندگی" در خرداد ۹۸ به منظور استفاده از ظرفیت تمام ارگانها و نهادهای مردمی برای پیشگیری از اعتیاد به تصویب رسید.
مؤمنی افزود: اگر یک معتاد در یک خانواده حضور داشته باشد، چقدر مشقت دارد و چه میزان منابع باید صرف نگهداری و درمان آنها شود، ۵۵ درصد طلاقها ناشی از مشکلات مربوط به مصرف مواد مخدر است. اگر پیشگیری کنیم یک نفر به دام اعتیاد نیفتد، تا چه میزان میتواند کمککننده به جامعه باشد. اعتیاد امری پیچیده است، قریب به اتفاق معتادان باور نداشتند که معتاد میشوند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: اولویت اصلی را در طرح یاریگران زندگی با وزارت آموزش و پرورش، ارشاد و استفاده از ظرفیتهای مردمی قرار دادیم و اکنون سه هزار سازمان مردمنهاد در این رابطه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه به صرف یک توافق اکتفا نکردیم و دستورالعملهای مربوطه نیز برای اجرا با نهادهای مذکور به تصویب رسیده است، بیان کرد: باید شرایط نوینی را پیشبینی کنیم و از ظرفیت های فضای مجازی و اقدامات غیرحضوری برای طرح یاریگران زندگی استفاده کنیم.
مؤمنی با بیان اینکه بسیج نیز بیش از پیش در این رابطه اعلام آمادگی کرده، یادآور شد: طرح یاریگران زندگی و پیشگیری از اعتیاد یک ضرورت اجتنابپذیر است، افق روشنی حداقل برای یک دهه آینده وجود ندارد که کشت مواد مخدر در کشور همسایه کنترل شود با این همه سودهایی که از کشت آن میبرند، باید بازدارندگی داخلی ایجاد کنیم البته اقدامات دیپلماسی خود را نیز در مجامع بینالمللی انجام خواهیم داد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تا اواخر اسفند ۹۸ ظرفیت خوبی برای نگهداری معتادان متجاهر پیش آمد، گفت: تا آن زمان حدود ۸۵ درصد معتادان متجاهر را ساماندهی کردیم که با توجه به شیوع کرونا در این کار کمی وقفه افتاد اما مجدداً دستورالعملها برای جمعآوری معتادان متجاهر ابلاغ شد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه باید بر بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان ضربه اساسی وارد شود، از کشف حدود ۵۰۰ تن مواد مخدر در پنج ماهه نخست سال ۹۹ و افزایش ۳۰ درصد میزان کشفیات نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
نظر شما