۷ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۳۴

مهر گزارش می‌دهد؛

هیئتی مخصوص بانوان بجنوردی/ اینجا زنان خلاق همه کاره‌اند

هیئتی مخصوص بانوان بجنوردی/ اینجا زنان خلاق همه کاره‌اند

بجنورد- هیئت عاشقان بین الحرمین توسط بانوان بجنوردی مدیریت می‌شود که برنامه‌های فرهنگی متنوعی را با کمترین امکانات در هیئت اجرا می‌کنند و نشان داده‌اند خلاقیت بانوان امری اثبات شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: هیئت‌های کوچک و بزرگی در سراسر شهر فعال هستند و هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. یکی جوان پسند است و دیگری محتوایی؛ دیگری میزبان هم محلی‌های خودش است و آن یکی لقب انقلابی بر روی خود گذاشته. اما برخی هیئت‌ها خاص و ویژه‌تر هستند. نه از جهت بزرگی، عظمت، شلوغی، هزینه زیاد، مداح معروف و سخنران برتر؛ بلکه از جهت سادگی و بی آلایشی؛ از جهت همت و ساده بودن.

یکی از این هیئت‌ها در سطح بجنورد، هیئت عاشقان بین‌الحرمین است که در محله کمتر برخوردار بجنورد فعالیت می‌کند. ویژگی خاص این هیئت زنانه بودن آن قلمداد می‌شود. هیئتی که صفر تا صد کارهایش را بانوان محل انجام می‌دهند.

هر ساله هیئت در ایام محرم و مناسبت‌های دیگر فعال می‌شود. خیمه‌ای برپا کرده و با روضه از بانوان محل پذیرایی می‌کنند.

این هیئت که عمری بالغ بر ۱۵ سال دارد، با کمترین امکانات و هزینه دایر شده و با طراوت و ظرافت زنانه برنامه‌های ویژه تدارک دیده می‌شود. خوش فکری بانوان حسینی باعث شده که برنامه‌های متنوع فرهنگی در حاشیه عزاداری برگزار شود تا معنای کار تمیز فرهنگی به نمایش درآید.

کرونا هیئت را تعطیل نکرد

اما محرم ۹۹ باعث شد شرایط تفاوت کند. این بار در محل سربسته نمی‌شد عزا گرفت و این کار را برای بانوان هیئت عاشقان بین‌الحرمین سخت می‌کرد؛ با این حال بانوان این محله از پا ننشستند و آستین‌ها را بالا زدند زیرا معتقد بودند نباید وقفه‌ای در کار هیئت بیفتد.

از این رو زمین بلا استفاده‌ای در محل را تعیین کرده و با هزینه‌های شخصی شرایط را برای حضور بانوان عزادار بجنوردی در روضه فراهم کردند.

وارد این مجلس که می‌شویم سادگی نخستین واژه‌ای است که به ذهن می‌رسد. البته این سادگی چون با سلیقه زنانه ترکیب شده فضای آرامش بخشی را مهیا کرده است.

در ابتدای ورود مواد ضد عفونی کننده استفاده می‌شود. ماسک نیز به افرادی که احیاناً ماسک ندارند ارائه شده تا شرایط برای ورود به مجلس آماده شود.

فاصله گذاری اجتماعی با قاب شهدای محل

سپس وارد مجلس می‌شویم. به دنبال نقاط مشخص شده برای نشستن و رعایت فاصله اجتماعی می‌گردیم اما چسبی بر روی فرش‌ها پیدا نمی‌کنیم. خادمی نزدیک می‌آید و راهنمایی می‌کند: «در کنار عکس شهدا بنشینید.»؛ متوجه ماجرا می‌شوم. محل نشستن در هیئت با قاب عکس شهدا مشخص شده. شهدای محل که عموماً در سر زبان‌ها گمنام هستند اما این بانوان نامشان را زنده کرده‌اند. فرد باید کنار این عکس شهید بنشیند.

اینجا فضا صمیمی است و خبری از باندهای بزرگ و صداهای بلند نیست. بانوان با صمیمت مثال‌زدنی در کنار یکدیگر با فاصله اجتماعی نشسته‌اند و روضه گوش می‌دهند و اشک می‌ریزند.

مهد کودک در هیئت / ‏‬ارائه آموزش‌های مذهبی به کودکان

در گوشه‌ای از این هیئت مهد کودک کوچکی برای کودکان فعال شده. وسایل بازی‌ای وجود دارد تا مادران بتوانند با فرزند خود به هیئت بیایند. از این فرصت نیز استفاده می‌شود و دختر جوانی به کودکان با زبان داستان و قصه آموزش‌های مذهبی را می‌دهد و از واقعه عاشورا برایشان می‌گوید. بچه‌ها نیز که در سنین مختلف هستند مشغول هستند؛ برخی با وسایل بازی می‌کنند و برخی پای صحبت معلم هیئتی شأن نشسته‌اند.

اینک این مراسم که همزمان با نماز مغرب و عشا آغاز شده در کمتر از ۲ ساعت در حال پایان است. دعا خوانده می‌شود و بانوان دست فرزندشان را می‌گیرند و از خیمه خارج می‌شوند.

تشریح فعالیت‌های هیئت / اجرای طرح سفیر کربلا

آرزو حسام پور، مسئول و یکی از خادمان هیئت عاشقان بین‌الحرمین در گفتگو با مهر در تشریح دیگر فعالیت‌های این هیئت می‌گوید: این هیئت فعالیت‌های دیگری مانند ختم قرآن، ختم صلوات، بیان احکام و سخنرانی در مورد مسائل روز را در محرم اجرا می‌کند.

وی برگزاری مسابقه کتاب خوانی و برگزاری مسابقه فرهنگی را دیگر برنامه‌های هیئت عاشقان بین‌الحرمین عنوان می‌کند و اظهار کرد: طرح سفیر کربلا را به اجرا درآوردیم که در این طرح به نیابت از هر فرد یک قبض ۵ هزار تومانی دریافت شد و در نهایت به قید قرعه ۳ نفر عازم کربلا شدند.

حسام پور ادامه داد: اهدای بسته‌های فرهنگی به خانواده‌ها، نمایشگاه‌های کوچک فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ شهادت و برگزاری اردوهای زیارتی به قم و مشهد از دیگر فعالیت‌های هیئت در سال گذشته بود.

این بانوی خادم هیئت امام حسین (ع) با اشاره به کمک هیئت عاشقان بین‌الحرمین به نیازمندان در ایام محرم و رمضان گفت: تمامی امور به صورت خیرخواهانه برگزار می‌شود و بانوان محل خودشان هزینه برنامه‌ها را از خانواده‌ها و آشنایان تأمین می‌کنند اما به دلیل هزینه‌های بالا، توزیع نذری بین عزاداران نداریم.

این هیئت‌های کوچک و محلی که هر کدام با یک خلاقیت و فکر جدید شکل گرفته‌اند، می‌تواند اثرات مثبتی در ترویج فرهنگ عاشورایی داشته باشند. برنامه داشتن برای بانوان که نقش مهمی در تربیت فرزندان دارند امری لازم است که این هیئت‌ها را می‌توان آغازی بر این برنامه‌ها دانست.

کد خبر 5010462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha