۲۵ خرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۲۶

یک کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با مهر:

تعمیق همکاری با اعراب توطئه غرب برای تهدید جلوه دادن ایران در منطقه را خنثی می‌کند

تعمیق همکاری با اعراب توطئه غرب برای تهدید جلوه دادن ایران در منطقه را خنثی می‌کند

شروع دور جدید همکاری‌ها بین ایران و اعراب منطقه، علاوه بر اینکه توطئه غرب برای تهدید جلوه دادن ایران در منطقه را خنثی می‌کند، می‌تواند فضای مطلوبی را در خلیج فارس ایجاد کند.

دکتر محمد علی مهتدی، استاد دانشگاه و صاحبنظر در مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سخنان اخیر وزیر امورخارجه کشورمان که از آغاز دور جدید روابط ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس خبر داده بود، گفت: منطقه خلیج فارس، منطقه پراهمیتی است و دلایل این اهمیت ، مسائلی چون وجود ذخائر عظیم نفتی در این منطقه و تنگه هرمز به عنوان آبراه بین المللی مهم که بخش مهمی از نفت جهان از آن عبور می کند، می باشد.

وی افزود: بدیهی است همکاری بین کشورهای هم ساحل در خلیج فارس می تواند نقش مهمی را در حفظ امنیت این منطقه و تضمین ادامه صدور نفت به جهان، بازی کند، البته در این میان شاهد دسیسه ها و توطئه هایی از سوی غرب و به خصوص آمریکا هستیم که هدفش ایجاد تنش و سوءتفاهم بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عرب خلیج فارس است.

مهتدی گفت: سخنان اخیر متکی ناظر به این معنا است که هرگونه اقدام برای از بین بردن تنش ها و ایجاد تفاهم و همکاری در این منطقه، نه تنها به سود کشورهای منطقه، بلکه به سود همه کشورهای جهان است.

این کارشناس امور خاورمیانه ادامه داد: محورهای مهمی مذاکرات و تعاملات ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند ابتدا مساله "امنیت" و دوم " اطمنیان بخشی به اعراب در مورد برنامه هسته ای ایران" باشد.

وی خاطر نشان کرد: غربی ها تلاش زیادی برای تهدید جلوه دادن ایران برای اعراب انجام می دهند که باید با آن مقابله ای همه جانبه کرد، و شروع دور جدید همکاری ها بین ایران و اعراب خلیج فارس می تواند فضای مطلوبی را در خلیج فارس ایجاد کند.

گفتنی است ، منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان چهارشنبه 23 خرداد در دیدار وزیر مشاور در امور خارجی پادشاهی بحرین و  همچنین در دیدار سفرای کشورهای عربی در تهران، از بررسی راهکارهای جدید همکاری ایران با شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و پارلمان عربی خبر داد و گفت: طرح امضای موافقتنامه تجارت آزاد با شورای همکاری خلیج فارس، عضویت ناظر در اتحادیه عرب و افزایش همکاری با پارلمان عربی در دست بررسی است.

کد خبر 502094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha