۲۹ شهریور ۱۳۹۹، ۱۹:۰۵

کارخانه‌های بسته بندی در ایران صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و خشکبار

کارخانه‌های بسته بندی در ایران صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و خشکبار

بسته بندی محصولات غذایی علاوه بر شرایط حاکم بر این صنعت، موضوعات خاص خودش را هم دارد. صنعت بسته بندی مواد غذایی در دنیا گسترده است و از جمله صنایعی است که سبک زندگی مدرن به آن نیاز دارد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در بحث بسته بندی مواد غذایی علاوه بر اینکه کالا برای نگهداری، توزیع و بازاریابی آماده می‌شود، با مسئله‌ای به نام بهداشت بسته بندی مواجه هستیم. شاید رعایت بهداشت در تمام حوزه‌های بسته بندی چه غذایی و چه غیر آن عاملی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، اما در زمینه بسته بندی مواد غذایی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

بنابراین کاملاً منطقی است که بسته بندی حبوبات و خوراکی‌های خشک مثل چیپس و بیسکوییت، پروتکل و روند بهداشتی سخت‌گیرانه‌تری نسبت به بسته بندی محصولات الکترونیکی یا کاغذی داشته باشد.

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه شیرینگ پک - فروش ویژه - مناسب بسته بندی مواد غذایی

در ادامه به ویژگی‌هایی که بسته بندی محصولات غذایی باید در خود داشته باشد، می‌پردازیم و پس از آن پراکندگی جغرافیایی شرکت‌ها و کارخانه‌های بسته بندی در ایران را بررسی می‌کنیم.

بسته بندی مواد غذایی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

پیش از اینکه به ویژگی‌های بسته بندی مواد غذایی بپردازیم، ابتدا باید بررسی کنیم، بسته بندی به صورت کلی چه مشخصه‌هایی باید داشته باشد. یک بسته بندی استاندارد باید بتواند این شرایط را در خود داشته باشد؛

* قابلیت پذیرش چاپ بر روی بسته بندی

* قابلیت استفاده در ماشین‌های لفاف

* قابلیت دوخت در حرارت روی بسته

* شکل پذیری به کمک باد یا خلا یا فناوری‌های حرارتی

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه شیرینگ لیبل - با ضمانت پس از فروش

بسته بندی مواد غذایی علاوه بر این موارد نیازمندی‌ها و شرایط خاص دیگری هم باید داشته باشد که به شرح زیر است؛

* شفافیت و درخشش سطح بسته برای رضایت و جلب نظر مشتری

* کنترل در انتقال رطوبت و بخار آب

* تحمل تغییر درجه حرارت هنگام انبارداری، جا به جایی و فروش

* نبود مواد سمی در جنس بسته بندی

* ارزان و به صرفه بودن بسته بندی

* مقاومت در مقابل ضربه و فشارهای خارجی

پیشنهاد: استعلام قیمت و خرید دستگاه سیل وکیوم - فروش ویژه

اگر نه تمام بسته، معمولاً حداقل بخشی از بسته بندی مواد غذایی شفاف است و در آن از طلق یا پلاستیک استفاده می‌شود. چرا که مشتریان خرید محصولات غذایی علاقه دارند داخل محصول و خود کالا را بررسی کنند و از کیفیت آن مطمئن باشند.

کارخانه‌های بسته بندی مواد غذایی در ایران

صنعت بسته بندی در ایران بسیار پراکنده است و این مسئله در عین اینکه چالش‌هایی را برای متصدیان و مسئولان این بخش به وجود آورده، مزایایی هم به همراه داشته است. در ایران کارخانه‌های تولید بسته بندی زیادی فعالیت می‌کنند که به بخش‌های زیر قابل تقسیم است؛

* کارخانه یا واحد تولیدی بسته بندی کارتن

* کارگاه‌ها یا کارخانه‌های چاپ بسته بندی

* فروشندگان یا تولید کنندگان ماشین آلات و دستگاه‌های بسته بندی

* کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی جعبه سازان بسته بندی

* تولید کنندگان ظروف پلاستیکی

* تولید کنندگان ظروف فلزی

* تولید کنندگان ظروف شیشه‌ای

* کارخانه‌های بسته بندی‌های پلاستیک

با توجه به تمرکز بیشتر سرمایه داران و تولیدکنندگان ایرانی در پایتخت، حضور حداکثری آنها در این محدوده از کشور قابل پیش بینی و طبیعی به نظر می‌رسد.

بسیاری از کارخانه‌های صنایع بسته بندی در همه بخش‌ها در استان تهران راه اندازی شده و فعالیت می‌کنند. همچنین تعداد زیادی از این واحدهای تولیدی بسته بندی در حد فاصل مسیر تهران تا قزوین و در ادامه آن رشت و در نهایت تبریز مستقر هستند.

پس از تهران و محدوده جغرافیایی پایتخت، کارخانه و واحدهای تولیدی صنعت بسته بندی در مناطق جنوب کشور بیشتر از همیشه مورد نیاز است. در این خطه تولیدات کشاورزی زیاد است و در نتیجه بسته بندی محصولات مواد غذایی نیازی اساسی محسوب می‌شود. اما جنوب کشور مانند تهران یا سایر مناطق کشور، سهم زیادی از حضور این صنعتگران ندارد. در همان فعالیت محدود تولید که وجود دارد، برخی ملزومات بسته بندی مواد غذایی تولید نمی‌شود، مثل فیلم BOPP که بسیار هم مورد استفاده است. این در حالی که مواد اولیه تولید این فیلم از جنوب کشور به سمت شمال حمل می‌شود. به صورت کلی سرمایه گذاری در جنوب کشور در این حوزه مدیریت نشده و باید حتماً مورد بررسی متولیان این صنعت قرار بگیرد.

پر رونق‌ترین منطقه از نظر تولید بسته بندی (نه فقط بسته بندی مواد غذایی) را می‌توان شمال کشور دانست. از استان‌های خراسان شمالی گرفته تا استان‌های مجاور دریای خزر و شمال آذربایجان همگی فعالیت خوبی در زمینه بسته بندی دارند. هرچند که استان‌های شمالی کشور که بخاطر نزدیکی با دریا رطوبت بالایی دارند، روند رشد بسیار کندی را در بسته بندی طی کرده‌اند. استان خراسان شمالی هم با اینکه در بسته بندی فعال است و مواد غذایی چون زعفران و سایر محصولات کشاورزی همیشه خواهان صنعت بسته بندی در این بخش بوده اما از فرصت موجود برای پیشرفت و بروز خلاقیت استفاده نکرده و روند رشد آهسته‌ای دارد. فعالیت برخی کارخانه‌های بسته بندی دولتی یا غیرخصوصی هم در این منطقه جغرافیایی بی تاثیر نبوده است.

بخش شمال غربی کشور هم به علت مجاورت با ترکیه و رونق مسیر صادرات از این مرز پیشرفت خوبی در زمینه بسته بندی محصولات داشته‌اند و آینده روشنی دارند. در مقابل بخش جنوب شرقی کشور عملاً فعالیتی در زمینه بسته بندی ندارد و برنامه و استراتژی برای سرمایه‌گذاری در این بخش هم انجام نمی‌شود.

به صورت کلی می‌توان به آینده صنعت بسته بندی در ایران امیدوار بود. با افزایش تولید محصول چه غذایی و چه غیر آن در کشور، تقاضا برای بسته بندی کالاها در کشور افزایش پیدا می‌کند و بهتر است پیش از هر چیز نظارت و مدیریت در این صنعت افزایش پیدا کند تا روند رشد آن در مسیر درست خود طی شود و پیشرفت با نگاهی کارشناسی انجام بگیرد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5027619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha