۸ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۵۲

با دور شدن از اتحادیه اروپا؛

انگلیس: به توافق تجاری با آمریکا امیدواریم

انگلیس: به توافق تجاری با آمریکا امیدواریم

انگلیس می‏‏‎گوید مایل است تا اواسط سال میلادی آتی به توافق تجاری با آمریکا دست پیدا کند حال آنکه وقت آن رسیده که لندن با دور شدن از اتحادیه اروپا، بخت تجاری با دیگر کشورها را هم بیازماید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورونیوز، «لیز تراس» وزیر تجارت انگلیس ابراز امیدواری کرد که این کشور تا اواسط سال آینده با آمریکا به یک توافق تجاری برسد. وی همچنین گفت که به مرور زمان رابطه تجاری انگلیس-اتحادیه اروپا نیز دستخوش تغییر خواهد شد.

به گفته وی، لندن و واشنگتن تقریباً تمام متن‌ها را کنار هم گذاشته‌اند و در حال حاضر می‌توانند آنها را با هم ادغام کنند؛ بنابراین پایه توافق چیده شده است.

تراس همچنین گفت: انگلیس علاقمند است تا جایی که می‌تواند تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پیشرفت‌هایی در حصول توافق داشته باشد تا از مزایای آن زودتر بهره‌مند شوند.

دونالد ترامپ رئیس‎جمهور آمریکا از جمله حامیان سرسخت برگزیت بود و جانبداری وی از این موضوع تا حد دخالت در امور داخلی لندن پیش رفت. او مدعی بود اینکه انگلیس با آمریکا به طور مستقیم وارد تعامل تجاری شود بسیار سودمندانه تر از انجام آن در چارچوب اتحادیه اروپا است.

وی درباره رابطه تجاری انگلیس- اتحادیه اروپا نیز گفت که به مرور زمان بخش تجاری انگلیس از اتحادیه اروپا دور شده و به سمت بخش‌هایی از جهان که رشد سریع‌تری دارند روی خواهد آورد.

تراس در این باره افزود: معامله تجاری با اتحادیه اروپا مهم است اما باید به یاد داشته باشیم که به مرور زمان سایر مناطق جهان اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.

این اظهارات در حالی بیان شد که تنش‌ها بین اتحادیه اروپا و انگلیس شدت گرفته است. لایحه بازنگری در برخی مفاد توافق برگزیت که موافقت اولیه نمایندگان پارلمان را دریافت کرده، قرار است در مجلس عوام به تصویب نهایی برسد.

در صورت تائید این لایحه که از سوی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس است پیشنهاد داده شده است؛ مذاکرات تجاری این کشور با اتحادیه اروپا دستخوش تغییراتی خواهد شد- موضوعی که با مخالفت شدید بروکسل روبرو شده است.

بر اساس توافقنامه برگزیت، لندن از ۳۱ ژانویه وارد دوره انتقالی شد و از ماه مارس گفتگوهایی را بر سر روابط آتی با اتحادیه اروپا آغاز کرد. برخی تحلیلگران بر این باورند که شکست مذاکرات تجاری میان دو طرف، دولت محافظه‌کار انگلیس را بر آن داشته تا با دستاویز قرار دادن اختلافات موجود، بحث یک توافق جدید را دست کم بر سر برخی محورها از جمله مرز ایرلند به میان بکشد.

محور اصلی در نظر گرفته شده در لایحه پیشنهادی بوریس جانسون به نحوه اجرای مقررات تجاری در ایرلند شمالی مربوط می‌شود. این بخش از خاک بریتانیا بر اساس توافق برگزیت قرار است به مدت چهار سال از مقررات اتحادیه اروپا پیروی کند. این در حالی است که در طرح آقای جانسون تاکید شده که بریتانیا می‌تواند به صورت یک‌جانبه برای امور تجاری ایرلند شمالی تصمیم‌گیری کند.

کد خبر 5035888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha